BLIZZCON 2017

World of Warcraft se va bucura de un nou expansion, “Battle for Azeroth”, care va fi, se pare, o întoarcere la conceptul de bază al universului Warcraft, și anume conflictul dintre oameni și orci, devenit între timp conflictul dintre alianță și hoardă. Era cumva de așteptat o asemenea mișcare, deoarece ultimele două expansionuri au încețoșat prea mult linia războiului, așezând ambele fronturi în lupte împotriva unor amenințări comune. Trailerul face însă foarte clar că “Battle for Azeroth” va adânci și mai mult diferențele, iar tobele războiului vor bate din nou. De data aceasta, se pare că la capătul expansionului actual, “Legion”, Azeroth va suferi o rană adâncă, din care se va revărsa în lume esența ei vitală. Azeritul, cum se va numi, va fi principalul măr al discordiei, însă bănuiesc că rivalitatea dintre Anduin și Sylvanas va avea și alte nuanțe, încă nedefinite în versiunea actuală a jocului.

“Battle for Azeroth” va fi însă un moment crucial pentru “World of Warcraft”, datorită patch-ului 7.3.5 care urmează să fie lansat înainte de expansionul propriu-zis, și care va schimba total experiența de level up, cu fuzionarea segmentelor de leveling dintre nivelele 60-80 și 80-90. Din câte a reieșit, jucătorii vor putea alege între zonele/expansion-urile de leveling, astfel că între nivelele 60 și 80 vom putea alege să ne creștem personajele fie în Outland, retrăind Burning Crusade, fie în Northrend, retrăind ‘wrath of the Litch King”, iar între 80 și 90 vom alege între Cataclysm și Mists of Pandaria, progresia în nivel fiind aceeași. Desigur, pentru indeciși, va fi întotdeauna posibil să jongleze.

https://www.youtube.com/watch?v=jSJr3dXZfcg&t=48s

S-au anunțat de asemenea oficial serverele clasice, cu tot cu un trailer special. Da, știu, dacă abia acum aflați, probabil că cineva vă face chiar în clipa asta respirație gură la gură sau vă aplică o manevră Heimlich. După opt ani de dezbateri, garnisite cu scandaluri precum serverul Nostalrius, cu hate speech-uri și rage quit-uri, cei de la Blizzard au decis, în sfârșit, să le ofere nostalgicilor servere dedicate vanilla, cu level maxim 60. Încă nu a fost stabilită sau comunicată o dată de lansare, însă ni s-a spus clar că vor să se asigure că experiența va fi una la un nivel de calitate corespunzător standardelor lor. Prin urmare, va mai dura.

Pe pagina dedicată “Battle for Azeroth” veți găsi toate informațiile disponibile în acest moment despre cele șase rase noi (numărul maxim de personaje pe server va crește cu 6, tocmai pentru ca jucătorii să poată profita la maxim de aceste adiții), zonele noi, precum și battlefronts (o componentă inspirată din RTS, care pentru început va fi doar PVE) și multe altele.

Sunt sigur că unii au fost puțin dezamăgiți, date fiind expectativele foarte mari pe care le-am avut cu toții, dar și a zvonurilor care au împânzit canalele de youtube dedicate subiectului, precum Bellular Gaming, Taliesin and Evitel do Games și Tradechat de pildă. Se tot vorbea acolo despre o nouă rasă, se spera că va fi chiar Naga (deși ideea unei sirene care călărește un mount, de orice fel, este ilară), alții vorbeau despre vase de război care ar funcționa similar cu actualele Class Halls. O vom întâlni în sfârșit pe Azshara în acest nou expansion, dar nici vorbă de vase sau rase cu adevărat noi în afara celor anunțate deja și care se cam înscriu la categoria “sub-rase”. Adica, ok, Nightfallen? Poate că o putem considera o rasă nouă, dar Dark Iron Dwarfs? Light Draenei? Mai degrabă culori noi pentru rase deja existente.

Cu bune, cu rele, scena WoW nu a fost deloc una plictisitoare, iar mulțimea a primit destul cât să nu se repeadă la furci și torțe.

2 Comments

  1. NiRaSt noiembrie 8, 2017
    • KiMO noiembrie 10, 2017

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.