Digital Homicide renunță la procesul intentat utilizatorilor Steam

Digital Homicide a renunțat la plângerile depuse împotriva a 100 de utilizatori Steam care au publicat recenzii negative la produsele lor. Motivul, conform companiei, este scăderea drastică a veniturilor în urma publicității negative de care a avut parte în ultimele luni, fapt care i-a pus în imposibilitatea de a suporta costurile de judecată. Digital Homicide s-au făcut cunoscuți prin jocuri precum Galactic Hitman sau The Slaughtering Grounds, care au primit recenzii universal negative din partea presei de gaming și a consumatorilor.

Scandalul, dacă ar fi să folosim un termen de tabloide, a pornit în momentul în care Digital Homicide a înaintat o cerere companiei Steam pentru a dezvălui identitatea a 100 de utilizatori Steam care, după spusele lor, ar fi adus atingere imaginii companiei prin răspândirea de informații false legate de jocurile lor. Ca reacție, Steam a retras toate produsele Digital Homicide din magazinul virtual.

Acum, ca să fim sinceri, nu este prima și nici ultima dată când un dezvoltator de jocuri, independent sau major, încearcă un exercițiu de putere împotriva presei și a consumatorilor. Probabil vă amintiți cu toții de episodul tragicomic Garry’s Incident vs Totalbiscuit, în care compania responsabilă pentru publicarea acelui joc a folosit în mod abuziv sistemul de copyright de pe YouTube pentru a șterge recenzia negativă publicată de Totalbiscuit. Demersurile lor au avut succes, dar asta le-a distrus reputația și orice șansă de a continua în industrie.

Faptul că o companie de dimensiunea Steam-ului nu a cedat în fața presiunilor unui grup complexat de dezvoltatori care nu este receptiv la critică este un semn bun. Cine știe, să sperăm că a fost doar un incident izolat. Chiar și așa, într-o dovadă de încăpățânare sisifică, plângerea intentată împotriva criticului de jocuri Jim Sterling nu a fost încă retrasă, deci în mod sigur nu este ultima dată când vom mai auzi de Digital Homicide.

Banner_site_660x200px

2 Comments

  1. Ziskele octombrie 5, 2016
  2. dante-sama octombrie 6, 2016

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.