Dream Machines DM1 Pro: Polandmouse poate să joace!

ARTICOL PUBLICAT ÎN NUMĂRUL 6 AL REVISTEI DE GAMING NIVELUL2

A trecut multă – poate chiar prea multă – vreme de când am testat ultima oară un mouse. Între timp mi-am rafinat gusturile, am decis că cer prea multe de la echipamentul meu şi m-am oprit la acelaşi Kone XTD ce îmbătrânea frumos pe birou. Dar uite că polonezii, oameni harnici şi plini de resurse creative, insistă să mă surprindă plăcut. Au început cu The Witcher şi acum m-au impresionat cu un mouse despre care nu auzisem vreodată: DM1 Pro Gaming, conceput şi construit de Dream Machines cu sprijinul celor de la TEST-GEAR.pl.

Fără vrăjeli

DM1 este printre puţinele modele cu senzor optic care nu se joacă deloc când vine vorba de gaming, fiindcă renunţă la toate funcţiile inutile – funcţii ce i-ar complica existenţa, ar adaugă greutate şi nu ar opera în absenţa unui soft dedicat –, eliminând astfel legăturile cu verişorii office. Forma este ambidextră numai în aparenţă, căci poziţionarea celor două butoane suplimentare pe partea stânga îi favorizează doar pe dreptaci. Totuşi, designul aminteşte puternic de Steelseries Kinzu v2, inclusiv la capitolul dimensiuni şi greutate (aproximativ 89g pentru DM1 vs. 77g în cazul lui Kinzu). În orice caz, mouse-ul polonez este perfect în claw şi fingertip grip, utilizatorii cu degetele mai lungi putând întâmpina probleme dacă găsesc confortabilă sprijinirea integrală a palmei, deşi mărimile se încadrează în limitele frecvent întâlnite de 126 mm x 39 mm x 68 mm. Carcasa este realizată dintr-un plastic cauciucat negru, plăcut la atingere, similar cu cel folosit la controlerul de Xbox One, dar predispus amprentelor. Am găsit problematic cablul textil de 1.8m, legat de mouse într-un unghi greşit, care poate zgâria mousepad-ul (pe un Roccat Hiro a alunecat uşor, însă cu urme fine). Pe de altă parte, ambalajul simplu şi ieftin include trei tălpi suplimentare din teflon, ca o compensaţie morală.

N2_DM1_01

Precis, Polish!

Cei de la Dream Machines au ales senzorul optic Pixart PMW3310DH, amplasat central, mizând pe o rezoluţie maximă de 5000DPI şi polling rate de 1000Hz, valori confirmate in Mouse Rate Checker si Enotus. Un buton amplasat în spatele rotiţei de scroll poate selecta cinci paşi (absenţa unui soft dedicat nu permite modificări): 400, 800, 1600, 3600 şi 5000DPI. Personal nu sunt adeptul rezoluţiilor uriaşe, mai ales că toate jocurile mele rulează în 1920×1080 pe un monitor bătrân şi tuberculos, ceea ce a făcut suficientă opţiunea 800DPI, ajutată de înalta precizie a senzorului. Două specificaţii mi-au atras atenţia imediat – distanţa lift-off de ~1.8mm şi viteza de 3.3 m/s, suficiente în cazul unui mouse claw/fingertip fără acceleraţie. În Overwatch, DM1 s-a comportat excelent, oferind un nivel de eficienţă constant, în special atunci când trebuia să urmăresc atent ţintele cu Mercy, având mereu un buton apăsat. Unreal Tournament 3 a profitat din plin de aportul de performanţă, butoanele ferme la apăsare, cu contacte Omron solide, şi exactitatea livrată de PMW3310DH augmentând natural orice reacţie, foc, întoarcere bruscă sau control vehicular. Deşi nu are butoane programabile pe lateral, DM1 Pro a făcut impresie bună şi în strategii precum StarCraft II sau Total War: Warhammer, însă m-aş opri aici şi nu l-aş recomanda niciodată pentru un MMO complicat, unde este nevoie de macro-uri.

N2_DM1_02

Polonezul luminos

Estetic, DM1 Pro respectă liniile simple mai devreme amintite, un set de leduri multicolore indicând setarea DPI în roşu, albastru, verde, magenta şi portocaliu, în dreptul rotiţei de scroll şi prin logoul DM. Apropo de scroll, rotiţa cauciucată se mişcă corect, precis, în trepte mici, dar cu un sunet supărător când este abuzată. În concluzie, cei de la Dream Machines au realizat un mouse de gaming cinstit, cu un raport calitate-preţ decent. Este potrivit jucătorilor pasionaţi de FPS-uri iuţi şi cam tot ce nu necesită configuraţii speciale, cât timp are la dispoziţie un pad de calitate. Dobra robota, DM1!

Adaugă un comentariu