Gaming Gear: Cougar 700K şi Cougar 700M

Cougar 700K

Tastatura Cougar continuă pe aceeaşi linie estetică agresivă, organizată în jurul unui cadru metalic impresionant. Tastele cu profil înalt sunt ataşate direct la fuzelaj, fără o mască de plastic în jur, sprijinindu-se pe contacte mecanice Cherry MX Red (există şi o variantă MX Brown) foarte precise, cu rezistenţă uniformă pe întreg cursul switch-ului. Restul componentelor structurale sunt realizate din acelaşi material plastic prezent în carcasa mouse-ului 700M.

La aproape 1.2 kg, 700K stă ferm fixată pe birou, în timp ce dimensiunile impunătoare pot fi extinse prin ataşarea unui wrist rest magnetic în partea stângă, ce ridică mâna şi asigura un acces confortabil la grupul WASD şi restul tastelor din arealul respectiv. Zona superioară include patru butoane multimedia (volumul este controlabil folosind tastele aşezate deasupra numpad-ului), unul pentru iluminare, unul pentru blocarea tastei Windows şi alte patru, tot în stânga, pentru înregistrarea rapidă de comenzi macro. Indicatorii LED din imediata apropiere afişează rata de repetare.

Principala trăsătură de design rămâne tasta space secţionată la jumătate. Practic, Cougar 700K impune o filosofie inedită în aşezarea funcţiilor programabile şi le deschide gamerilor pretenţioşi noi posibilităţi de configurare. În cazul meu a durat puţin până să mă obişnuiesc cu ideea, dar imediat ce creierul a memorat o hartă imaginară a tastaturii, lucrurile au mers ca unse.

Dacă tot am menţionat posibilităţile de programare, 700K include cinci taste suplimentare în extremitatea vestică, pe care le-am găsit infinit mai practice decât keypad-ul Razer Nostromo, ce stătea cuminte lângă Roccat-ul Isku FX folosit de mine în mod curent. De fapt, ansamblul wrist rest cauciucat + atenţia acordată familiei de taste WASD-Tab-Shift-Ctrl-Space + iluminarea portocalie interactivă (cu LED-uri individuale sub fiecare buton) şi plaja largă de opţiuni macro fac din această tastatură o capodoperă aproape imposibil de reprodus şi cu certitudine greu de ignorat, în ciuda preţului piperat. Reţineţi că dispune de memorie internă şi un procesor ARM 32-bit dedicat pesonalizarii funcţiilor.

O altă găselniţă utilă este includerea unui port USB suplimentar, însoţit de conectori audio/microfon jack, chiar dacă implementarea lor duce la transformarea cablului principal într-un „furtun” imens şi greoi, îmbrăcat în material textil rigid – prea rigid pentru gusturile mele. Hihi, rămâne să decideţi voi dacă am sau nu dreptate…

NEXT: Software + specificaţii

9 Comentarii

  • Moldovan Tiberiu
    Publicat aprilie 7, 2015 11:15 am 0Likes

    Am mouse-ul. Il recomand tuturor gamerilor! 😀

    • Aidan
      Publicat aprilie 7, 2015 11:15 am 0Likes

      Am avut dreptate, nu-i asa? Este pur si simplu extraordinar.

  • Uatevăh
    Publicat aprilie 7, 2015 11:25 am 0Likes

    :)) Eu ăsta care-mi iau tastatură și mouse la 55 de lei amândouă, din piață.
    De preț observ că nu ai scris nimic concret. Atât de șocant e?

    • Aidan
      Publicat aprilie 7, 2015 12:52 pm 0Likes

      Nu am avut un distribuitor oficial indicat, dar preturile oscileaza in jurul valorii de 700 ron pt tastatura si 340 ron pt mouse.

    • Uatevăh
      Publicat aprilie 7, 2015 3:34 pm 0Likes

      Pfff… destul de mult. Dar asta e, calitatea costă. Dacă ai bani, merită. Numai la noi nu prea se întâmplă.

  • Moldovan Tiberiu
    Publicat aprilie 7, 2015 12:28 pm 0Likes

    Asa e. Poate sa faca fata tuturor genurilor de joc. Si cu Macro-urile pe care le poti seta cum vrei usureaza si mai mult „munca” de gamer.

  • Yoalex
    Publicat aprilie 8, 2015 6:42 am 0Likes

    La multi Ani!

  • Caleb
    Publicat octombrie 27, 2015 8:34 am 0Likes

    Am prins și eu tastatura desigilată la aproape jumătate din prețul întreg. OMG, never looking back, deși sub nicio formă n-aș fi atins-o la full price. E o minune inginerească. În plus, macro-urile ajută mai mult decât mi-am închipuit și în Photoshop, Visual Studio etc. iar tastatul a devenit din nou o mare plăcere. Nu sunt mare expert în tastaturi mecanice, dar am senzația că n-ai cum s-o nimerești rău cu 700K.

    Mouse-ul e și el pe drum, mai ales că eram setat pe RAT 7 dar valul de plângeri despre bug-uri de senzor m-a făcut să mă uit la ceva similar.

  • Caleb
    Publicat noiembrie 3, 2015 7:42 am 0Likes

    Venit și mouse-ul, senzorul e un mare pas peste RAT7, dar cred că sunt mai degrabă în tabăra optică a șoarecilor, parcă nu mă satisface precizia nici măcar cu pad-uri bunuțe (s-ar putea să mă fi deformat M705, pe care-l folosesc 8 ore pe zi de vreo doi ani și care are senzor off-center, spre dreapta). În rest, e bine închegat și după ce-ți alegi plăcuța de spate optimă și reglezi înălțimea totul e accesibil imediat. Cu greutatea maximă nu mă prea împac, și cu toate adăugate mi se pare prea ușor (again, M705 are 2xAA și e mai greu, poate tot de la el mi se trage). Și RAT 7 are 150g fără greutăți, pe când 700M 130 fără și 150 cu, iar RAT-ul știu că l-am testat cu toate ganterele pe el și mi-a plăcut mai mult așa.
    Overall 700M > RAT7 dacă nu te supără faptul că e mai ușor, dar nu e nici pe departe la fel de WOW precum tastatura 700K, par din clase diferite de calitate (ceea ce nu ar fi fost de așteptat). Softanul merge bine și conlucrează bestial, dar mi-ar plăcea să văd un Cougar cu feeling de tanc rusesc.

Adaugă un comentariu