Review: Lego The Hobbit

Mi-a luat ceva timp până să pot aduna suficientă energie pentru a porni Lego: The Hobbit. Cartea lui Tolkien – în care un hobbit are o aventură minunată şi angrenează mecanismele unei poveşti infinit mai complexe – a fost un lampadar al adolescenţei mele, iar trilogia Stăpânul Inelelor a deschis în mine un apetit uriaş pentru fantasy (refulat mai apoi în D&D şi universul Forgotten Realms). Am urmărit cu maximă plăcere ecranizările Frăţia Inelului, Cele Două Turnuri şi Întoarcerea Regelui, dar Peter Jackson m-a plictisit şi enervat teribil cu recenta lui încercare patetică de a transforma o cărticică fantasy într-o epopee dramatică. Ritmul de melc astmatic şi prelungirile artificiale scot în evidenţă intenţia lui plină de spirit mercantil: de ce să vinzi un film bun când poţi vinde trei şedinţe CGI de inoculare a somnului? Omul ar putea produce un serial cu zece sezoane din Roverandom! În orice caz, apariţia imediată a jocului Lego: The Hobbit a picat anapoda pentru mine – adică exact atunci când citeam critica adusă filmului de către Viggo Mortensen. Dar poate un joc colorat, plin de umor inocent şi acţiune comică să îmi schimbe părerea afectată?

Ok, recunosc din start: personajele jocurilor Lego sunt adorabile şi îţi aduc un zâmbet pe buze indiferent de subiect. Batman, The Lord of The Rings şi acum The Hobbit – indiferent de temă, distracţia este prezentă şi are un ton candid la fiecare pas. În Lego: The Hobbit, povestea originală apare drept un suport perfect, jocul păstrând o formă mai curată a viziunii tolkiene. Mulţumită împletirii cu nostimele blocuri Lego, rezultatul se materializează într-o mecanică fluidă şi mereu proaspătă – în ciuda faptului că fanii jocurilor video Lego sunt obişnuiţi deja cu elementele cheie. Producătorul, Traveller’s Tales, a investit mult în prezentare, căci L:TH beneficiază de o interfaţă superbă, o coloană sonoră impresionantă, voice acting bun şi o grafică plăcută ochiului în varianta PS3 (adică cea testată de mine).

LEGO_The_Hobbit_Screenshot_01
Unele locaţii te lasă cu gura căscată.

7 Comentarii

  • Tudor
    Publicat mai 29, 2014 5:20 pm 0Likes

    Un joc bunicel, după părerea mea.Păstrează gameplayul specific lego, dar parcă îi lipseşte esenta, farmecul obţinut prin umor al celorlalte jocuri rezultând un joc mai anost zic eu.

  • Tudor
    Publicat mai 29, 2014 8:28 pm 0Likes

    Mă rog, personajele sunt cele specific legο, super haioase pe care le-am admirat încă din copilărie, dar în the hobbit parcă le lipseşte ceva, parcă nu sunt exploatate la potenţial maxim, si nu au prilejul de a lua parte la situatii, momente demne de Lego, care par cam absente, după cum se spune şi în articol.

    • Aidan
      Publicat mai 29, 2014 8:55 pm 0Likes

      Yup. Nici eu nu am reusit sa scap de aceeasi senzatie pe parcursul jocului 🙁

  • Tudor
    Publicat mai 30, 2014 2:26 pm 0Likes

    Să sperăm că o sa facă cumva să se redreseze în următorul joc, si să revină din pe pista cea bună, stabilita de celelalte jocuri ale lor.

    • Aidan
      Publicat mai 30, 2014 5:25 pm 0Likes

      Nu ma indoiesc ca vor gasi din nou directia potrivita. Din nefericire pentru L:TH, nici materialul sursa nu a fost unul grozav 🙁

  • mahri726
    Publicat ianuarie 18, 2015 9:39 pm 0Likes

    Cred ca Hobitul e ultima trilogie din universul LOTR, ecranizata de Peter Jackson. Dupa spusele fiului lui Tolkien :

    ‘Tolkien has become a monster, devoured by his own popularity and absorbed by the absurdity of our time.

    ‘The chasm between the beauty and seriousness of the work and what it has become has overwhelmed me. The commercialisation has reduced the aesthetic and philosophical impact of the creation to nothing. There is only one solution for me: to turn my head away.’ -Christopher Tolkien

    Ma intreb oare- vom avea vreodata un joc video cu The Silmarillion ? Exista un joc cu Hobitul aparut cu mult inainte de film, facut chiar in colaborare cu Tolkien Estate . Intotdeauna jocurile facute dupa filme sunt mai slabe…
    Oare un joc din Simarillion ar avea vreun sens, avand in vedere ca opera seamana mai mult cu o enciclopedie ?

    • Aidan
      Publicat ianuarie 18, 2015 9:50 pm 0Likes

      Am avut norocul sa citesc Silmarillion inainte de LOTR. Dupa mintea mea, natura enciclopedica ar putea fi transpusa intr-un TBS destul de complex. Dar cine s-ar incumeta sa produca o strategie pe ture acum?

Adaugă un comentariu