Quake Live ajunge pe Steam sub o formă „casual”

Quake Live, shooter-ul old school și free-to-play al celor de la id Software, va fi disponibil cât de curând pe Steam. Jocul va dispune de un nou set de reguli care să faciliteze adaptarea noilor jucători. Noutățile vor consta în seturi prestabilite de arme, o pușcă nouă (Heavy Machine Gun), ammo drop-uri care vor conferi muniție pentru toate armele, precum și un mod de auto bunny hopping.

Adam Pyle, producător id Software, a motivat că aceste schimbări erau necesare, deoarece jucătorii noi nu puteau stăpâni mișcările esențiale supraviețuirii în joc, adicătelea strafing-ul. Pentru asta, jocul a fost modificat astfel încât, ținând apăsată tasta Space, vei putea face bunny hoping automat. Astfel, viteza ta va crește treptat, ajungând chiar să se dubleze. Pyle a spus însă că acest tip de bunny hoping nu îl va ajuta pe jucător să ajungă la aceeași viteză care se poate atinge prin strafing.

Prin introducerea seturilor prestabilite de arme, vom avea posibilitatea alegerii înainte de a intra în joc a unei arme principale, alături de una secundară. Totodată, durata de respawn a pachetelor de muniție a fost scăzută (de la 40 de secunde la 10). De asemenea, un timer de tip radial va fi introdus, rolul acestuia fiind acela de a le arăta jucătorilor cât timp a mai rămas până la următorul drop, fie el armură, armă sau alt obiect.

Cei care vor dori să rămână la vechile reguli vor putea să joace în continuare pe serverele cu ruleset-ul clasic (modul casual descris mai sus fiind o pregătire pentru Classic Duel, un meci de 1 vs 1 pe viață și pe moarte, testul suprem pentru orice jucător de Quake).

5 Comments

  1. brutalistu (@brutalistu) august 28, 2014
    • Aidan august 29, 2014
    • ncv august 29, 2014
  2. Ziskele august 29, 2014
  3. SrN septembrie 2, 2014

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.