ACER Predator: First Look

De fiecare dată când aud de câte un laptop de gaming, pasionatul de hardware din mine își dă, copleșit de oarecare prejudecăți, ochii peste cap, considerându-se un mândru membru al PC Master Race (fapt chiar justificat de cele mai multe ori, în condițiile în care multe laptopuri din această categorie sunt de-a dreptul anemice în comparație cu rudele lor cu tabla groasă). Cu toate acestea, astăzi m-am întâlnit cu un PREDATOR și nu mă refer la personajul urât al cărui nume este pronunțat aiurea de către români încă din 1987, astfel încât nu-l voi numi „one ugly mother f*cker”. Modelul cu acest nume reprezintă cea mai recentă iterație de laptopuri de gaming de la Acer, care, la prima vedere, țintește spre titlul de desktop replacement.

acer_predator_nivelul2_07În ceea ce privește specificațiile hardware, Acer Predator se laudă cu tehnologii de ultimă generație, modelul testat de către noi oferind un display IPS 4K de 17,3 inci, un procesor Intel Core i7 6700HQ, 64 GB DDR4 (știu, nici mie nu prea mi-a venit să cred), o placă grafică GeForce GTX 980M și alte componente care n-ar trebui să lipsească dintr-un sistem high end, precum un SSD Samsung NVMe de 500 GB și un HDD de 2TB.

acer_predator_nivelul2_03La exterior avem de-a face cu o carcasă din plastic mat, cu grosimea așteptată de la un laptop din această categorie, fiind nevoie de un sistem de răcire performant. Acesta din urmă are fantele de evacuare situate în partea din spate, pentru a evita supraîncălzirea tastaturii și arm rest-ului. Pe parțile laterale sunt amplasați conectorii, iar în partea stângă se poate monta un ventilator pentru a asigura un surplus de răcire în cazul sesiunilor de gaming intens, după cum recomandă producătorul. Partea din față este rezervată exclusiv sistemului audio, cele patru difuzoare fiind amplasate aici. Fiind vorba de un „sistem audio” 4.2, mai există și două subwoofere care sunt amplasate pe partea inferioară a carcasei. Tastatura, după cum ne-am aștepta este iluminată în două culori și anume roșu, respectiv albastru pentru numpad. De asemenea, în partea stângă sunt prezente alte șase butoane, dintre care cinci sunt programabile. Bineînțeles, și acestea sunt iluminate. Chiar în timpul scrierii acestui articol, într-o pauză de gândire, am constatat că, pentru a economisi bateria, iluminarea tastaturii se oprește atunci când aceasta nu este utilizată. Sistemul audio, care poartă emblema Dolby, este unul impresionant de puternic pentru un laptop, fie el și de gaming, reușind să se ridice la nivelul unor boxe entry level de PC în ceea ce privește volumul, surclasându-le ușor în ceea ce privește fidelitatea. Bateria este una cu opt celule și capacitatea de 6000 mAh, care oferă câteva ore bune de funcționare în idle, dar nu și în gaming (din motive obiective). Ultimul, însă clar nu și cel din urmă, este displayul. Avem de-a face cu un panou 4K de cea mai bună calitate, beneficiind în același timp și de tehnologia G-Sync.

acer_predator_nivelul2_04

Așadar, trecând peste specificațiile hardware, ne îndreptăm atenția spre experiența din gaming. În momentul de față, chiar și PC-urile sunt incapabile să ofere o experiență prea bună în gamingul 4K, cu precădere atunci când discutăm despre titluri AAA. Totuși, nu ne-am lăsat și am încercat să vedem dacă putem rula Grid Autosport la detalii maxime în 4K fără să ne apuce amețeala din cauza numărului redus de cadre pe secundă. Ei bine, Acer Predator este capabil să ruleze acest titlu la detalii maxime în 4K, chiar și cu 4x MSAA undeva la 40 de cadre pe secundă, fapt remarcabil pentru un laptop. N-am să mă apuc să înșir rezultate din diverse jocuri sau benchmarkuri, în condițiile în care un GTX 980M este puțin mai apatic decât un GTX 970 în varianta de desktop. Astfel, Acer Predator se poate lua la trântă cu orice joc atât timp cât rezoluția este 1080p.

acer_predator_nivelul2_05

La capitolul neajunsuri, singurul dezavantaj este dat de imposibilitatea (cel puțin fără a apela la vicleșuguri) instalării ultimelor versiuni de driver de pe site-urile Intel sau Nvidia, ci doar a celor de pe site-ul Acer (care, evident, nu sunt ultimele versiuni). Singurul aspect pe care nu l-am prezentat este prețul. Pe site-ul Acer, modelul cu 32 GB RAM și monitor FullHD (care e, în opinia mea, mai indicat pentru un laptop de gaming) începe de la 2599 de dolari. Așadar, configurația testată de noi ar fi ceva mai piperată.

acer_predator_nivelul2_06Acestea fiind zise, putem spune despre Acer Predator că nu face compromisuri în ceea ce privește portabilitatea sau performanța, ci doar în cazul prețului, unde se luptă cot la cot cu restul producătorilor.

5 Comentarii

  • NiRaSt
    Publicat decembrie 7, 2015 7:18 pm 0Likes

    ce e chestia aia din a doua imagine care paresa iasa din cd-rom?

    • masterportal1981
      Publicat decembrie 7, 2015 7:33 pm 0Likes

      e tocmai cd-romul deschis.

    • NiRaSt
      Publicat decembrie 7, 2015 7:58 pm 0Likes

      parca arata cam ciudat (si diferit fata de ultima poza), deci credeam ca-i vreun modul optional, dar ma rog…

    • Sandman
      Publicat decembrie 7, 2015 8:37 pm 0Likes

      Ventilatorul de care zicea ShortyS: ” iar în partea stângă se poate monta un ventilator pentru a asigura un surplus de răcire în cazul sesiunilor de gaming intens, după cum recomandă producătorul”

  • Gamer
    Publicat decembrie 8, 2015 5:25 pm 0Likes

    Prea scump prea ca la tara

Adaugă un comentariu