OpenXcom: 1(unu) .(punct!) 0(zero)!
UFO: Enemy Unknown este unul dintre cele mai bune jocuri create vreodată. De asemenea, este și una dintre obsesiile mele de (și la) căpătâi. Obsesie total nesănătoasă și 100% contraproductivă, având în vedere că îl joc de vreo șapte sau opt ori pe an în loc să investesc timp, efort, nervi și know-how ingineresc într-un buncăr antiatomic sau într-un robot gigantic care să dărâme buncărele antiatomice ale celor mi-au greșit în ultimii 32 de ani. În schimb, dacă vreți să vedeți obsesii sănătoase și productive, vizitați openxcom.org, casa unor indivizi care-și petrec timpul liber șurubărind la un joc vechi de douăzeci de ani (împliniți anul acesta prin martie). Rezultatul muncii lor se numește OpenXcom, este o portare (Windows, Linux și Mac) open source a lui UFO: Enemy Unknown și, dacă nu-l veți instala în următorele șapte zile, veți avea șapte ani de ghinion, vă vor rugini porturile USB, RAM-ul va fi ros de șoareci, iar șaisprezece coropișnițe comune de taiga vă vor mânca toți megaherții din placa video.
Așadar, dacă vi s-a făcut poftă de mestecat Elerium și de tăbăcit funduri de sectoizi fără să instalați sau să configurați emesdoși sau dosbocși, sau dacă pur și simplu vreți să vedeți cu ce-și pierdea nopțile ‘ăl bătrân în loc să vă asigure vouă un viitor luminos în lux și trândăvie, am o veste bună pentru voi. OpenXcom, portarea open-source a obsesiei mele din adolescență, a ajuns în sfârșit la versiunea 1.0. Astfel, pentru a vă bucura de o legendă încă vie (ținută în viață de acești oameni minunați și codul lor open-source), aveți nevoie de una bucată UFO: Enemy Unknown (sau X-COM: UFO Defense, pentru nord-americani), de un PC cu mouse (cu bilă, pentru un plus de autenticitate, sau fără, pentru un plus de normalitate), cu tastatură și cu un sistem de operare dezvoltat în ultimii 15 ani și de un click aici. AICI, am spus!! OpenXcom ar trebui să detecteze o instalare al jocului original și să copieze automat toate resursele necesare. Dacă nu, va trebui să mutați manual câteva directoare dintr-un loc în altul, nimic complicat. Găsiți instrucțiuni detaliate în readme. De ce ați instala OpenXcom în loc să butonați bătrânul Enemy Unknown așa cum au făcut-o strămoșii voștri daci cu peste 2000 de ani în urmă? Simplu: mai puține bug-uri și limitări, interfață și control mult îmbunătățite, suport pentru moduri (vizitați forumul pentru acestea, sau openxcom.com, eu recomand Soldier Diaries), AI mai bun, deci mai ticălos (deoarece AI-ul original era hardcoded, a trebuit rescris pentru OpenXcom), restul puteți citi aici. Succes la vânătoare și hai cu OpenTFTD (următorul pas pentru echipa din spatele lui OpenXcom va fi prelucrarea lui Terror from the Deep … weeee!!!)!
8 Comentarii
patrunjelu
Neat stuff, mereu m-au iritat extra steps ce trebuiau facuti ca sa rulezi jocul original pe Win 8. Daca mai pui si imbunatarile la socoteala, proiectul e de nota 10.
Locke
Faaaaain! Thanks dude! Nu stiam ca mai exista…
Ăla
Se pare că OpenTTD inspiră oamenii.
Drow
@Patrunjelu Pe Steam e un bundle cu X-Comurile originale (vreo 5 parca, dar na, doar primele doua conteaza), care instaleaza automat chestiile care te iritau (dos box si ce mai e). De doua ori pe an minim intra la promotii, 2-3 euro bundle-ul.
Primul l-am jucat si-n dunga, n-aveam SoundBlaster, bagam o caseta cu ERA si salvam poporul. Cand omoram ultimul omulet verde incepea sa caraie HDDul si sa beculeasca, asa stiam ca s-a terminat misiunea. TTD nu voia sa mearga fara SB 🙁 Urasc lobstermanii din toata inima.
patrunjelu
Il am pe Steam si DOSBox cu anumite probleme legate de el erau cauzele. Pe forumul Steam e un thread cu un patch care face sa ruleze jocul ca si aplicatie nativa Windows + muzica.
The Beast
Ba nu, crysalizii sunt cei mai ai dreq. Am butonat si X-Com-urile (mult) mai noi de la 2K, dar, desi sunt destul de bune, tot nu m-au facut sa pierd noptile cum a facut-o Enemy Unknown si mai apoi Terror From The Deep.
E bine sa afli ca nu esti singurul nebun care inca mai iroseste puterea de calcul a sistemelor moderne cu un joc care ar rula si pe un singur tranzistor din procesorul unui smart-phone de azi 🙂 Chiar asteptam un motiv sa-l reiau, asa ca multumesc de stire…
cristan
Apropo, pe cand un review la Xenonauts?
KiMO
cioLANe, vezi cum te ajung toate din urma? 😀