ACȚIUNE! Săptămâna 29: EVO 2015

Filmulețele, trailer-ele, prezentările și show-urile cu gust ludic, ale săptămânii cu numărul 29 – 2015.

Special. EVO 2015
Anul acesta premiile au fost cele mai mari din toate timpurile şi majoritatea jucătorilor profesionişti cunoscuţi au fost prezenţi la Las Vegas. Nu am avut timp să vizionez calificările şi din păcate nu vă pot spune prea multe despre dramele sau jocurile mai deosebite premergătoare ultimelor acte. Găsiţi înregistrările cu tot ce s-a întâmplat pe parcursul celor 3 zile de EVO 2015 aici (stream-urile originale au o calitate mult mai bună decât clipurile Youtube postate până acum). Dacă vreţi să intraţi în atmosferă, sau să înţelegeţi un pic mai bine cu ce se mănâncă aceste titluri, vă invit să re/citiţi şi articolul anterior, în care le-am prezentat scurt.

Persona 4 Arena Ultimax, Grand Finals
Titlul este pentru prima oară la EVO şi Atlus a pus la bătaie mai bine de 10000 de dolari. Numele jocului este suficient pentru a vă face o idee. Dacă vă plac anime-urile o să iubiţi şi ce se întâmplă. Secvenţele de luptă incredibile (în sensul de: „ce tocmai s-a întâmplat?!”) se succed cu repeziciune.

Super Smash Bros Wii U, Grand Finals
Super Finish, Super Public!

Tekken 7, Grand Finals
Pentru prima oară la EVO, un joc care a apărut doar pe arcade până acum. Nu-mi place grafica (înregistrarea este şi ea foarte proastă), dar eroii au personalitate. Dacă aruncaţi un ochi peste durata clipului ştiţi deja că o să aveţi parte de dramă aici.

Killer Instinct, Grand Finals
Jocul a avansat atât de mult faţă de anii trecuţi. Personajele „nou” introduse sunt interesante, parcă până şi animaţiile au fost şlefuite, particule peste tot, senzaţia de plastic a mai dispărut. Toţi eroii au câştigat în complexitate. Simţi pasiunea cu care producătorii îşi îmbunătăţesc creaţia, iar concurenţii i-au cinstit. Ce finală tensionată! Cât skill!

Guilty Gear Xrd – SIGN, Grand Finals
Credeaţi că eroii prezenţi în Persona sunt diferiţi? Guilty Gear dublează incredibilul. Super finală, dusă cu cei mai complecși eroi pe care i-am văzut anul acesta la EVO.

Mortal Kombat X, Grand Finals
Toată violenţa şi brutalităţile nu au reuşit să mă impresioneze. Finala GG X a fost pur şi simplu prea nebunească şi intensă.

Super Smash Bros. Melee, Grand Finals
Cel mai vechi joc din competiţie. Cei mai cunoscuţi (hm… unde sunt Wang şi Umehara?) combatanţi. Dansul prestat de aceşti maeştri este, ca întotdeauna, impresionant.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Grand Finals
E ca un fel de GG X cu super-eroi. Ce nebunie de joc! Şi ce interesant. Eroii arată mai bine, se mişcă mai bine şi au lovituri mult mai impresionante, decât tizii lor din filme şi desene.

Ultra Street Fighter IV, Grand Finals
Regele galei. Încoronat de o dramă incredibilă. Şi în ce moment (o să vedeţi voi). Favoritului i se strică controlerul şi nimeni nu are să-i dea altul la fel. Pentru a nu pierde trebuie să joace cu ce are. Ce EVO dement! Ce rău îmi pare că nu am putut să-l văd în direct.

Bonus. Ca orice alt EVO şi anul acesta am avut parte de momente memorabile.
Woshige Celebrates Prematurely | Evo2015 Guilty Gear Highlight
Aici învăţăm să nu ne bucurăm niciodată prea devreme.

Shirtless Poongko vs Shirtless Onisan
Lucrurile s-au încins rău în acest meci. Sau poate doreau să arate ca eroii cu care jucau. Un comentator Kotaku explică mai departe gesturile şi face totul chiar mai interesant. „For those who don’t know, Poongko is famous in the FGC for taking off his shirt when he gets angry or wants to pump himself up after a hard loss. This was meant to be an homage to his EVO appearance from 2011 when he ripped off his belt before beating Daigo Umehara, and then he took off the shirt too as a bonus reference to his numerous tournament appearances and Twitch stream where his shirt would come off.
What he forgot though was that when Poongko takes off his shirt, it usually means that there’s a Perfect incoming…which as expected, there was.”

Evo 2015 – KI Top 8: Sleep NS vs UA | My God
Să terminăm cu unul din cele mai bune momente. O revenire spectaculoasă care a ridicat sala în picioare. Comentatorii nu cred că mai aveau voce a doua zi.

Adaugă un comentariu