ACȚIUNE! Săptămâna 51 – Huge! Freaking big!

Filmulețele, trailer-ele, prezentările și show-urile cu gust ludic, ale săptămânii cu numărul 51 – 2014.

Trailers/Pub:
Grand Theft Auto Online – Heists
Add-on-ul, gratuit, atât de așteptat, va face ochi la începutul anului viitor, cel mai probabil odată cu lansarea pe PC a jocului. Cooperativ făcut ca la carte? Așa a/pare în trailer.

Final Fantasy XV
Am văzut gameplay-ul și nu am rămas chiar atât de impresionat. Lumi și inamici atât de mari au mai fost create în trecut. Cel mai recent exemplu fiind Xenoblade Chronicles pe Wii. Din punct de vedere grafic FFXV este la ani lumină, dar oare povestea, inamicii, muzica, grandiozitatea poveștii, vor fi la aceeași înălțime? Sper din tot sufletul pentru că ultimul trailer face totul mult mai interesant.

Enter The Fray – Final Fantasy Type-0 HD
Un punct forte al Fanteziilor Finale a fost dintotdeauna calitatea filmulețelor pre-renderizate. Ai putea să le joci doar pentru povestea prezentată în ele și jocurile tot ar fi satisfăcătoare. Type-0, inițial lansat doar in Japonia, pe Vita, arată și el foarte bine.

Battlefield Hardline: Karma Gameplay Trailer
Îmi place. E over the top dar în același timp interesant. Shooter-ele au început să fie la fel de deschise ca GTA-urile (sau cel puțin așa ne lasă să credem acest trailer) ceea ce nu poate fi decât de bine.

Dead State
Titlul mi-a părut foarte interesant la început. După State of Decay și This War of Mine (în amândouă îți organizezi baza de operațiuni în moduri similare cu ce văd în acest trailer), Dead State nu-mi mai spune însă chiar atât de multe…

Necurate/Inspiraționale:
Notch’s LA Mansion
Cu banii primiți de la Microsoft, Notch și-a cumpărat cea mai scumpă casă din Beverly Hills. Aveți aici un walktrough. Într-o singură zi de la aflarea veștii casa a fost reconstruită în Minecraft.

(Fake) The Binding of Isaac Movie trailer
Filmul, din păcate inexistent, creat după unul din cele mai deranjate jocuri apărute în ultima perioadă, primește un trailer pe măsură.

Cosplay Boom: The Hobbit
Cred că mulți dintre noi nici nu mai realizăm cât de mult a influențat jocurile universul creat de J. R. R. Tolkien. E aproape peste tot, a devenit chiar foarte greu să te disociezi, dacă vrei să creezi jocuri fantasy. Cosplay-erii nu puteau lipsi din acest tablou și câțiva dintre ei au reușit să-i impresioneze chiar și pe cei care au produs efectele și costumele filmelor.

Smash Theory: The Neutral
De ce este considerat Smash unul din cele mai complexe jocuri cu bătăi? O mică mostră dedesubt.

Cosplay 2014 part 1 ft. Blizzcon
Parcă Blizzcon a avut loc acum săptămâni, nu? Eh… cine spune nu lucrurilor frumoase? O antologie cu cele mai bune… costume de acolo. Prima parte. Să fie primită.

Săptămânale/Bilunare:
Extra Credits
Mechanics and Tone

Despre felul în care mecanicele jocului pot sluji poveștii și atmosferei.

Extra History – Warring States Japan: Sengoku Jidai – Chapter 4: The Death of Oda Nobunaga
Samurai? Mai bine ninja.

Zero Punctuation – Sonic Boom
Să alegi Sonic Boom pentru un astfel de review îmi pare contraproductiv. Toată lumea știe că e un joc foarte slab, e ca și cum ai râde de prostul orașului, care săracul nu ți-a făcut nimic.

Honest Game Trailers – League of Legends
Bun episod. League of Assholes FTW.

React:Teens React – P.T. [Part 2] – Silent Hills
Pentru că site-urile de specialitate și-au făcut treaba cum trebuie și nu au spoil-ărit ce se întâmplă cu adevărat în demo-ul P.T., nu am înțeles pe deplin, până acum, de ce toți spuneau că este atât de bun. Poate că noul Silent Hill nu o să fie la fel de convingător ca doiul, dar filmulețul de mai jos îmi dă încredere că producătorii (Hideo Kojima și Guillermo del Toro) vor face tot ce le stă în putere să ridice ștacheta.

Other Places – Camp Omega (Metal Gear Solid V: Ground Zeroes)
O plimbare liniștită prin Camp Omega.

Kotaku Highlight Reel – #58, 59 și 60
În Far Cry 4 poți înota pe uscat mai ușor ca pește în apă. În Insurgency nu te joci cu RPG-urile, în timp ce în GTA 5 e indicat să nu te lași călcat de biciclete.Did You Know Gaming? – The Last of Us
Multe lucruri interesante despre procesul de producție, secrete și conexiuni.


9 Comentarii

 • Radu
  Publicat decembrie 24, 2014 10:22 am 0Likes
 • D3F3
  Publicat decembrie 24, 2014 10:14 pm 0Likes

  Episod bun, dupa ce la Zero Punctuation ai zis ca nu prea merg glume repetitive, pe care toata lumea le stie deja. E cam aceeasi chestie, asta cu League of Assholes e o gluma/problema despre care toata lumea vorbeste (pe net) de ani buni deja. Da de poate tu esti cu alt joc, e rivalitatea mai ceva ca la fotbal intre LoL si DotA 2.

  • ncv
   Publicat decembrie 24, 2014 10:41 pm 0Likes

   stiu despre probleme si sincer nu-mi par asa grave.
   eu consider LoL un joc bun si nu mi-a fost greu sa rad de el. 🙂 e o diferenta cand ii spui unei fete urat-o!, ea fiind de fapt frumoasa, si altfel pica „gluma” cand ii spui uneia care nu are nimic aparte.
   onestii au antrenat umorul pana sa scoata perla. joc de cuvinte pe care eu nu l-am mai auzit pana acum. daca a mai aparut si in alta parte… mi-a scapat.

  • D3F3
   Publicat decembrie 25, 2014 12:11 am 0Likes

   Neah chestia asta cu, comunitatea e o inchipuire. Personal niciodata nu am avut o problema cu negativismul, sau ragerii, nici o comunitate online nu e perfecta. Doar ca lumea se asteapta ca LoL sa fie perfect, doar de e cel mai popular joc. Ce ar fi daca in loc sa aduca rezultate ar da o tableta cough politic joke cough. De asta multi se asteapta ca jucatorii sa fie tinuti in frau perfect, sa nu existe o doza cat de mica de negativitate. Ceea ce este o imposibilitate, insa prea multi internauti pur si simplu accepta ca jucatorii de LoL sunt toti niste draci, iesiti din iad care urla si se injura toata ziua. Ceea ce nu reprezinta nici macar 3% din comunitate, ma rog dupa informatiile publicate de Riot.

  • Bethrezen
   Publicat decembrie 25, 2014 10:18 pm 0Likes

   Generalizand putin, cred ca toate jocurile care arunca foarte multa resposabilitate pe umerii fiecarui jucator (de obicei, cand avem de-a face cu echipe mici) au comunitati necivilizate, formate in mare parte din „elitist jerks”. Devine cu atat mai rau cand nu exista un sistem de matching potrivit, pentru a nu cupla „newbii” si/sau „noobii” cu cei care cunosc deja jocul respectiv. Jocuri precum toate cele din genul MOBA, L4D, CS sau MMO-uri care au dungeon-uri de 5-10 persoane, dezvolta si canalizeaza multa nervozitate si furie din partea asa-zisilor jucatori „pro”. Cred ca „assholes” e un termen potrivit in foarte multe dintre cazuri.

 • Radu
  Publicat decembrie 29, 2014 5:08 pm 0Likes

  baiestii, vre-un articol special pentru 2014?

  • Aidan
   Publicat ianuarie 1, 2015 8:06 pm 0Likes

   Da, e pe teava. De vina au fost fripturile si vinul fiert! Ne cerem scuze 🙁

 • Has18
  Publicat ianuarie 2, 2015 10:39 pm 0Likes

  Hei ati vazut cei de la kinguin au bagat taxe pt tarile europene acum trebuie sa platim tva si la jocurile online singura modalitate sa scapi de taxe e sa intri pe site cu un proxy server din afara europei si e cam nasol

  • ncv
   Publicat ianuarie 4, 2015 3:21 pm 0Likes

   multumim de info. sunt curios daca si celelalte site-uri au implementat acelasi sistem.
   verificam, ne descurcam. 🙂

Adaugă un comentariu