ACȚIUNE! Săptămâna 6 – Cu Persona-litate

Filmulețele, trailer-ele, prezentările și show-urile cu gust ludic, ale săptămânii cu numărul 6 – 2015.

Trailers/Pub:
Persona 5
Gameplay-ul arată demențial și-mi reamintește de ce iubesc anime-urile atât de mult.

Cities XXL
S-a lansat săptămâna trecută. Arată foarte bine (în trailer), dar toată lumea spune că e exact același joc ca precedentul, doar mai prost, și-și vor banii înapoi. Ce Fiasco!

White Night
Nu știu prea multe despre el dar… survival, alb-negru, jazz, poezie… sper să fie la fel de bun pe cât de artistic se crede.

Necurate/Inspiraționale:
Nintendo Creator’s Program Bollocks – The Jimquisition
Drama continuă, în timp ce Nintendo spune că a primit atât de multe cereri încât nu mai face față.

Be Aware of the Severity of the Addiction
În Coreea, lângă reclamele împotriva violenței domestice și drogurilor, există și clipuri care atrag atenția asupra dependenței dată de jocuri.

Super Smash Bros Live Action! Little Mac vs Dark Ness
Așa cum spune și titlul, un filmuleț despre cum ar arăta în realitate Super Smash Bros – foarte buni artiști, foarte bune efecte.

How Pac-Man’s Ghosts Think & Hunt
Ce interesant! AI-ul fantomelor din Pacman îmi pare mai avansat și mai bine gândit, din punct de vedere psihologic, decât cel al majorității inamicilor jocurilor moderne 2D.

Secret Reloads + Battlefield Hardline Beta Easter Eggs!
Battlefield Hardline are cele mai incredibile moduri secrete de a reîncărcă armele.

Guy SWATted While Playing Runescape
M-am gândit de vreo 3-4 ori dacă să adaug aceste două filmulețe aici. Au vreo valoare pentru noi ca și europeni? Oricum vizual nu se întâmplă mare lucru. Pe scurt, un dobitoc… un jeg de om, a sunat la poliție și a dat adresa gamer-ului de mai jos spunând că în această locație se întâmplă ceva foarte grav. Poliția a trimis un echipaj SWAT iar rezultatul a fost că toți cei din casă au fost culcați la pământ și amenințați cu arme de foc până ce trupa a verificat tot perimetrul. Viețile le-au fost puse în pericol, psihologic, frații mai mici au rămas, cel mai probabil, marcați de eveniment. Ce e bine e că văd că au început să-i și caute pe cei care fac astfel de lucruri și să-i aducă în fața justiției. 5 ani în pușcărie pentru o astfel de faptă pare atât puțin cât și prea mult… pare suficient cât să-i sperie să nu mai facă. Nu-mi place să predic dar… nu vă puneți în pericol prietenii sau dușmanii cu astfel de telefoane. La noi nu o să trimită nimeni o echipă de intervenție rapidă (cred), dar, cu armele nu te joci. Nu știi niciodată cine, cum, va reacționa. Nu creați nenorociri… „în glumă.”

(Nu creez o fereastră cu filmulețul de pe Twitch pentru că sunt dobitoci și, orice am încercat să inserez în script, clipul pleacă automat odată ce pagina s-a încărcat.)
http://www.twitch.tv/koopatroopa787/v/3760948

Bathurst 12 Hours 2015. Last Laps Battle
Ca să ne mai înveselim… dacă cineva vă spune că jocurile nu sunt bune de nimic, trimiteți-i către acest filmuleț. Sony selectează periodic gamer-ii care scot cei mai buni timpi în Grand Turismo și îi trimite la o școală de pilotaj. Celor mai buni dintre ei le sunt oferite apoi șanse în competiții adevărate. Nissan tocmai ce a câștigat o cursă cu ajutorul a doi astfel de piloți. Și ce cursă, de 12 ore, ce traseu, împotriva a ce mașini, ce finiș dement. Totul la superlativ. Dacă am înțeles bine, la Le Mans, Nissan va participa cu un prototip foarte interesant, cu tracțiune doar față, condus de campionul Gran Turismo Academy din 2011.

Final Fantasy Kitchen Knives – Super-Fan Builds
Nu prea-mi plac emisiunile de gen, travestite de obicei în documentare, dar… aruncă(!) jocurile în mixer și totul devine mai interesant. Poate ar trebui să le respect mai mult, presupun că cei pasionați de tuning, design interior sau alte meșteșuguri, simt la fel în momentul în care privesc emisiunile care le alimentează hobby-urile… poate de fapt nu-mi plac oamenii din ele și faptul că tind să devină mai mult telenovele decât emisiuni practice… sau poate am ajuns un snob și nu-mi plac pentru ca nivelul producției nu este suficient de ridicat… Ceva… ceva mă deranjează la ele.

Once Upon a Time in Los Santos
Toate trailerele create de producători prezintă cu totul altceva față de cum jucăm noi de fapt și de ce ne place GTA. Acest filmuleț cred că este o reprezentare mult mai bună a gameplay-ului. Dacă adăugăm la rețetă și acest clip avem preview-ul perfect.

Is Capitalism Bad For You? – 8-Bit Philosophy
La finalul secțiunii propun altceva. Mario, politică, religie și capitalism. Un unghi foarte interesant, la care nu m-am gândit până acum.

Săptămânale/Bilunare:
Extra Credits – Making Your First Game: Launching! – How to Market Your Game
În timp, am învățat că cea mai bună armă a unui producător indie este prezentarea și vizibilitatea. Nu degeaba Extra Credits dedică un episod întreg marketingului.

Zero Punctuation – Saints Row: Gat Out Of Hell
Ultimul Saints Row a reușit să scape din iad doar pentru a intra într-un altul, cel al review-urilor negative.

Honest Game Trailers – Hearthstone
Am ajuns să apreciez echipa HGT. Nu ar putea crea aceste review-uri dacă nu ar juca cu conștiinciozitate titlurile alese.

React: Teens React – Rad Racer (NES)
Cea mai mare problemă a celor de la Oculus (odată ce au rezolvat – sau așa ne mint – problema răului de mișcare) a devenit modul de control. Pur și simplu tastatura și mausul nu o să mai fie suficiente… de fapt, pentru mulți, faptul că nu pot vedea tastatura va fi o problemă destul de mare – mă gândesc că nu toată lumea o cunoaște pe dinafară. Încă o dată Nintendo mă surprinde și-mi arată că multe din ideile lor au fost prea îndrăznețe, prea mult înaintea tehnologiei.

TableTop – Sheriff of Nottingham
Un episod foarte plăcut, poate și pentru că jocul este unul interesant, relaxat, inteligent.

Kotaku Highlight Reel – #76, 77 și 78
Parcă aceste calupuri puse cap la cap de Kotaku sunt mult mai interesante când sunt pline cu isprăvi de povestit. Din păcate săptămâna trecută a fost plină de bug-uri. Haioase, dar mai puțin memorabile.TotalBiscuit – But She’s Got a New Hat – Heroes of Might and Magic 3 HD Edition
Pentru că tot am văzut că ne-am aprins în discuții legate de prețuri și remasterizări… Biscuitele Integral are și el una alta de adăugat.


10 Comentarii

 • Radu
  Publicat februarie 11, 2015 5:11 am 0Likes

  baieti, aveti probleme la site? ieri nu am reusit sa intru deloc, si nu e prima oara.

  • ncv
   Publicat februarie 11, 2015 7:32 am 0Likes

   colegii au anuntat pe pagina de Facebook – imi raporteaza sotia.
   sa speram ca nu se mai intampla.

 • Pakistan
  Publicat februarie 11, 2015 12:28 pm 0Likes

  Am ajuns sa urmaresc saptamanalul asta ca pe unul din serialele mele preferate si sa astept cu nerabdare urmatorul „episod”. Va multumesc ca ma faceti sa pierd intr-un mod distractiv si putinul timp liber care mi-a mai ramas :D.

  • ncv
   Publicat februarie 11, 2015 1:00 pm 0Likes

   multumim!

  • Radu
   Publicat februarie 11, 2015 3:20 pm 0Likes

   Time You Enjoy Wasting is Not Wasted Time

 • D3F3
  Publicat februarie 11, 2015 10:53 pm 0Likes

  Si totusi nu au mentionat rata patetica de obtinut aur in Hearthstone. Jocul ala devine atat de plictisitor daca nu arunci cu lovele la el, ca sa faci rost de carti.

  • ncv
   Publicat februarie 12, 2015 7:40 am 0Likes

   cred ca ti-a placut asa putin ca ai adormit 🙂
   du-te la 1.30
   (sau poate vorbesti de altceva si nu m-am prins 🙂 )

 • Caleb
  Publicat februarie 12, 2015 11:20 pm 0Likes

  PersonaL, nu văd cum pot scăpa de achiziţionarea unui PlayStation.

  • ncv
   Publicat februarie 13, 2015 7:40 am 0Likes

   vorbesti ca si cum te-ai feri de o boala :)))

 • Caleb
  Publicat martie 25, 2015 9:49 am 0Likes

  Your assumption is correct.

Adaugă un comentariu