Arma 3 Karting DLC și noile strategii de la Bohemia Interactive

La câteva săptămâni după prezentarea planului de dezvoltare pentru Arma 3 pe parcursul anilor 2014 și 2015 (ce include 3 DLC-uri și un expansion major), cei de la Bohemia Interactive revin cu un nou devblog, prin intermediul căruia ne explică cum au ei de gând să împiedice o fracturare a bazei de jucători, în cazul Arma 3.

În opinia lor (și nu numai), vina fracturării bazei de jucători aparține DLC-urilor, iar ea este evidentă în jocurile orientate spre multiplayer, unde o astfel de ruptură împiedică jucătorii ce nu dețin un anumit pachet DLC să se alăture prietenilor care îl dețin. Astfel, dat fiind faptul că Arma 3 este o platformă deschisă, cei de la Bohemia Interactive și-au fixat țelul de a dezvolta o soluție alternativă. Pe scurt, oamenii plănuiesc să găsească o modalitate de a face conținutul nou accesibil tuturor posesorilor jocului Arma 3, cu restricții rezonabile aplicate celor care nu îl au.

Noua abordare le ve permite tuturor celor care dețin jocul Arma 3 să joace împreună, fie că dețin un anumit DLC sau nu, oferind și un sistem de tip încearcă-înainte-de-a-cumpăra foarte generos în materie de opțiuni de joc. O opțiune nouă ar urma să fie aceea de a achiziționa DLC-urile direct din joc, deblocând noul conținut imediat, fără a mai fi necesară descărcarea unor pachete de date suplimentare. Alternativ, posibilitatea de a le cumpăra din Steam Store va exista în continuare.

Pentru a încerca noua abordare, atât din perspectiva jucătorului, tehnicianului, dar mai ales a omului de afaceri, cei de la Bohemia Interactive au lansat Arma 3 Karts – primul DLC pe bani dedicat jocului Arma 3. Anunțat inițial ca o glumă de 1 aprilie prin intermediul parodiei video Splendid Split, acesta include circuite, kart-uri de 20 de cai putere, diverse skin-uri, piloți, comisari de traseu, curse de tip Time Trial, Steam Achievements, precum și uneltele necesare realizării unor noi circuite de către jucători.

DLC-ul trebuie văzut ca o abatere distractivă de la joaca de-a soldatul, însă este și unul dintre primele moduri prin care noua strategie este pusă la încercare. Ca fapt divers, o parte din încasări va merge la Crucea Roșie din Cehia, suma totală ce va fi adunată urmând să fie anunțată pe www.bistudio.com în data de iunie 2014.

Nu în ultimul rând, oamenii de la Bohemia Interactive au anunțat prețurile DLC-urilor aflate deja în plan. Dacă Arma 3 Karts este disponibil pentru suma derizorie de 1.49 EUR, DLC-urile Arma 3 Helicopters și  Arma 3 Marksmen vor costa, fiecare, 12.99 EUR. Pentru 19,99 EUR, însă, le puteți avea pe toate.

3 Comentarii

 • Tudor
  Publicat mai 30, 2014 3:34 pm 0Likes

  Faza cu DLC-ul cu karturi m-a dezamăgit complet.Mă aşteptăm să văd în noul ARMA simulatorul militar suprem, alături de DLC-urile aferente.Dar primul DLC s-a abătut complet de la genul jocului si a ajuns de la shooter strategic la racing.Înţeleg trecerea de la militari la zombi(DayZ) unde jocul rămâne tot shooter, dar din shooter să faci racing, treabă asta la surprinde dar nu într-un mod plăcut.Poate celelalte DLC-uri o sa compenseze sper eu.

  • Aidan
   Publicat mai 30, 2014 5:19 pm 0Likes

   Eu inca ma holbez la prima imagine si ma intreb daca ruleaza pe un 4K Nuclear Beast-Machine sau voi putea avea asa ceva pe ecranul de acasa…Arata intr-un mare fel 😐

 • Tudor
  Publicat mai 30, 2014 5:27 pm 0Likes

  Hehe, cine nu ar vrea să aibă aşa ceva acasa.Mai ales să ai un televizor din acela Samsung curbat nou apărut.Chiar că o sa fie ceva EPIC!

Adaugă un comentariu