Ashes of the Singularity şi Servo: RTS Much în 2015?

Cred că strategiile în timp real reprezintă o categorie de jocuri extrem de neglijată în ultimii ani, cu foarte puţine IP-uri noi care să merite atenţia deplină, pe termen lung, a jucătorilor pasionaţi de acest gen. Desigur, avem un Legacy of the Void în lucru, un superb remake de Homeworld şi proaspătul Grey Goo, dar comparativ cu epoca Command & Conquer – Age of Empires – Dune – KKND (da, am enumerat pur şi simplu titlurile mele preferate acolo, cred că percutează unde trebuie, măcar câteva), RTS-urile momentului sunt puţine, nu tocmai inspirate sau aflate sub radar.

Situaţia s-ar putea schimba în viitorul apropiat, odată cu lansarea Ashes of the Singularity şi Servo, două strategii distribuite de Stardock, oameni cu experienţă în domeniu. AoS, dezvoltat de Oxide, îşi propune să ne servească o porţie uriaşă de bătălii la scară planetară, pe suprafeţe generate cu fidelitate, între armate masive. Momentan îi lipseşte un trailer pe măsură, însă screenshot-urile îi fac suficientă cinste.

Servo, cealaltă minune strategică, vine de la o echipă compusă inclusiv din foşti angajaţi Ensemble (Dave Pottinger şi Bruce Shelley). Mai colorat şi animat, RTS-ul conceput de BonusXP este disponibil pentru precomandă la preţul de 19.99$ pe site-ul oficial. Sub deviza Design, Deploy, Destroy, vom putea proiecta mecha masivi pentru bătălii intense între maşini de război. Din primele prezentări video, jocul arată binişor.

Aşadar, pe umerii celor de la Stardock apasă responsabilitatea emancipării domeniului Real Time Strategy în 2015. Cineva trebuia să repare căruţa în trei roţi, de dragul calului obosit. Noi le urăm multă baftă.

Sursa: http://www.evilavatar.com/

3 Comentarii

 • ion
  Publicat martie 6, 2015 4:59 pm 0Likes

  Să fie primite. Îmi era poftă de un RTS. Pe cele vechi le-am jucat până mi-au ieșit pe nas.

 • ion
  Publicat martie 6, 2015 5:04 pm 0Likes

  Servo-mi aduce aminte de Metal Fatigue.

  • Aidan
   Publicat martie 7, 2015 7:12 am 0Likes

   Multumesc! M-am scremut 1 ora privind imaginile si incercand sa-mi aduc aminte de ce am senzatia ca stilul imi este familiar.

Adaugă un comentariu