Cinemateca NIVELUL2: Kung Fury

Cinematografele sunt închise, iar dacă printr-o minune s-au deschis, sunt sigur că ți-e teamă să nu te așezi pe o rădăcină nouă de Covid. Ești responsabil(ă) și râmâi cuminte în casă, dar numai între unșpe seara și cinci dimineața? Ce faci în tot timpul ăsta?

O variantă ar fi să cauți ceva interesant pe Netflix, dar efortul e deja prea mare. În plus, ai impresia că le-ai văzut deja toate spectacolele și ești sătul de maratoane. Programe TV? Sâmbătă seara, îți micșorează creierul. Mai ales știrile, care sunt la fel de apocaliptice și pe Facebook. Din fericire, te salvează anii ’80!

Kung Fury, cel mai cool karatist al departamentului de poliție din Miami, din cea mai impresionabilă decadă, călătorește în timp ca să îl omoare pe Adolf Hitler. Kung Führer, cum îl strigă prietenii, este responsabil de moartea unuia dintre camarazii lui Fury. O eroare în mașina timpului îl trimite însă în Era Vikingilor, iar misiunea ta, pentru că nu te poți abține să n-o faci, este să rămâi cu gura căscată pe tot parcursul filmului.

Preludiu:

Kung Fury nu este un scurtmetraj ca oricare altul, ci un compliment adus anilor ’80, așa cum îi vedem și admirăm încă pe micile și marile ecrane. Născut în urma unei campanii Kickstarter, el înseamnă 30 de minute de acțiune aberantă pe bandă rulantă (în sensul bun) și dialoguri siropoase. Un festin vizual, o cursă dementă care adună laolaltă tot ce e mai mișto pe lume. E cu dinozauri, roboți-arcade, zei nordici, naziști, mutanți, tocilari, bombe sexy și scheme kung-fu la care Bruce Lee doar visa. Ești gata? Acțiune!

Filmul:

Gamerii adevărați îl pot viziona (și) pe Steam.

Kung Fury 2:

Pentru că primul a fost atât de bun, era normal ca publicul să ceară și mai mult, așa că Kung Fury 2 va fi un film de acțiune în adevăratul sens al cuvântului. Pe aceeași rețetă, cu și mai multe piese optzeciste de zile mari: fostul guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, va intra în rolul Președintelui american, iar David Hasselhof ne-a promis că o să fie amuzant. Michael Fassbender (a.k.a. Magneto în X-Men) va întregi tripleta, fără să știm încă ce rol va interpreta. Noul prieten al lui Adolf Hitler, poate?

David Sandblerg se întoarce ca scenarist, regizor și producător, dar mai ales în rolul eroului principal, care va avea nevoie de tot ajutorul Președintelui pentru a-i ține piept din nou lui Kung Führer și să salveze prestigioasa Academie de Kung Fu din Miami.

2 Comentarii

 • Aidan
  Publicat februarie 5, 2021 10:29 am 0Likes

  Academie de Kung Fu din Miami – THIS SOUNDS LEGIT!

  • KiMO
   Publicat februarie 6, 2021 12:10 pm 0Likes

   unde preda Bruce Lee filozofie

Adaugă un comentariu