Dawngate părăseşte incinta în 90 de zile

Dawngate – un MOBA ambiţios marca Electronic Arts, aflat în beta de 18 luni şi de care nimeni nu avea nevoie –, a fost anulat. Vestea mai poate şoca doar un panda mic şi roşu hipersensibil, fiindcă lipsa oricărei agitaţii din partea Waystone Games trebuia să fie un semn clar pentru toată lumea că proiectul era privit cu suspiciune chiar de către cei responsabili cu menţinerea lui pe linia de plutire. Haideţi să fim sinceri: cine mai putea gusta încă o felie de prăjiturică MOBA, fie ea frumos colorată şi decorată, după festinul League of Legends – DOTA 2 – SMITE (aparent, Heroes of the Storm nu prea are trecere în zona N2)? Absenţa comunităţii şi-a spus cuvântul.

Matt Bromberg a făcut anunţul pe pagina oficială a jocului, spre mirarea nimănui:

„Today, I have the unenviable task of announcing that we’ve decided to stop development of Dawngate.

Dawngate has been in beta for almost 18 months, including a full open beta for the past six months. Through that time, we’ve taken a lot of feedback from players and delivered lots of new features and innovations. And although the game has grown, we’re not seeing the progress we’d hoped for. This isn’t the outcome we wanted, but beta testing is about learning and improving, and ultimately, about making difficult decisions about how to proceed.

As a part of the process of closing down Dawngate, we’ll continue to operate the game for the next 90 days. All players will be entitled to a full refund of any money spent during the beta. For most players, we’ll process those refunds within the next 10 days. If we don’t have current payment information on file for you, we’ll need to reach out first before initiating the refund. If you have any questions, you can reach us at help.ea.com.”

Măcar toţi acei playeri care au cheltuit bani în beta îşi vor recupera sumele investite. În altă ordine de idei, sunt sigur că este improbabilă vreo undă de şoc în rândul fanilor genului – fiindcă Dawngate a fost incredibil de puţin promovat. Eh, cine sunt eu să judec deciziile EA?

8 Comentarii

 • D3F3
  Publicat noiembrie 4, 2014 10:12 pm 0Likes

  Aidan, serios festinul HotS? In afara ca e cu dastia de la Blizzard, ce altceva mai are HotS? Plus ca daca e precum Hearthstone, de sincer mai mult comunitatea jocului se implica decat developerii, da nu merci.

  • Aidan
   Publicat noiembrie 4, 2014 10:57 pm 0Likes

   Era vorba de cantitate, nu calitate. Deja ma simt satul de foamea dupa MOBA 🙂

  • D3F3
   Publicat noiembrie 4, 2014 11:29 pm 0Likes

   Sincer MOBA decat 2 mi se par bine facute, LoL si DotA. Iar dintre astea ca si companie Riot ii iubesc, ei nu asteapta luni si luni sa faca ceva, ei chiar comunica, cu a lor comunitate. Valve ma dispera cu timiditatea asta a lor, si e ceva ce urasc si la Blizzard. Mai multe companii ar trebui sa fie atente la jucatori, doar pentru ca ai o comunitate care iti adora continutul, nu ar trebui sa devii lenes, ar trebui sa lucrezi mai mult deoarece ai aceea comunitate, nu sa ii lasi pe ei sa se ocupe de joc, sa il tina in viata.

 • Drackon Lord
  Publicat noiembrie 5, 2014 8:02 am 0Likes

  „Haideţi să fim sinceri: cine mai putea gusta încă o felie de prăjiturică MOBA, fie ea frumos colorată şi decorată, după festinul League of Legends – DOTA 2 – ……………?” Acolo trebuia pus Smite. Nu lam jucat dar pun pariu are o comunitate mai mare decat HotS. Plus ca acesta din urma este cam sec. 😛

  • Aidan
   Publicat noiembrie 5, 2014 8:13 am 0Likes

   Stii ce? Ai atat de multa dreptate, incat voi aduce modificarea aceasta in articol, with a twist. Smite este, incontestabil, un MOBA extraordinar, pe care ti-l recomand cu caldura. Are chiar si review aici: http://nivelul2.ro/smite-moba-pe-toti-zeii/all/1/

  • D3F3
   Publicat noiembrie 5, 2014 5:11 pm 0Likes

   Mai usor cu Pepsi Twist-ul ala, de ce vrei sa zica lumea despre HotS? Nu prea a mai adaugat nimic Blizzard, si nici nu prea a lasat pe nimeni inauntru. Si apropo de Smite, o chestie care nu imi place, e ca Zeii mai noi sunt cam meh. Eu as vrea sa vad mai multi Janusi, si mai putini Nox, sau Bakasura updated. Sa treci o echipa prin mapa, printr-un portal mi se pare un lucru fenomenal, si e un avantaj al felului in care e jocul, si anume 3d in loc de 2d. As vrea sa vad mai multi Zei care folosesc asta. (Zei noi). Oricum sunt de accord ca e un MOBA si un joc fenomenal.

 • Radu
  Publicat noiembrie 5, 2014 11:44 am 0Likes

  lol e desen animat mie nu-mi place , dota so hon sunt cele mai bune zic eu .

  • D3F3
   Publicat noiembrie 5, 2014 5:13 pm 0Likes

   Fiecare cu gustul lui, mie sincer grafica nu prea mi-a pasat niciodata de ea. Dar inteleg unde bati, insa vor face un update grafic masiv in curand, si iti recomand sa ii mai dai o sansa atunci.

Adaugă un comentariu