Death Stranding și Eternul Naufragiat pe Malul Gamingului

Pe partea de storytelling, tre’ să mai menționez și genialitatea lui Kojima. Death Stranding oferă momente care reflectă tocmai această înțelegere admirabilă pe care Hideo Kojima o are asupra societății și psihologiei umane. Există însă și momente când ni se reamintește că mărețul creator al seriei este un troll de zile mari.

Povestea jocului are început și are final, însă jucătorul trebuie să fie foarte atent pentru a înțelege evenimentele de pe parcurs. Aici nu vreau să scriu spoilere, ci doar câteva gânduri care v-ar putea motiva să jucați Death Stranding pentru prima dată sau să îi mai acordați o șansă.

Genialitatea lui Hideo Kojima stă în construirea acestei lumi și modelarea de personaje puternice, care poartă nume simbolice și care sunt capabile de transformare morală. Am văzut în acest joc ce înseamnă dragostea adevărată între tată și fiu. Totodată, am văzut ce poate face un om lipsit de speranță dacă o ființă dragă îi cere ajutorul suprem. Am avut de multe ori senzația aceea de “The things I do for love…” 

Dar aceste relații profunde și reflectarea excelentă a sentimentelor umane sunt condimentate de o latură de trolling: dacă sunteți atenți la poveștile personajelor secundare și aveți răbdarea de a citi e-mailurile lor din joc, veți descoperi câtă “fantezie” are acest Kojima în cap. Credeți-mă că merită.  

Aș putea continua să adaug rânduri, propoziții și chiar alineate întregi despre Death Stranding, dar nu vreau să strivesc nicio posibilă viitoare experiență de joc. Dragii mei naufragiați pe malul gamingului, vă urez mult timp și chef la jocuri!

1 Comentariu

 • Lucian
  Publicat iulie 27, 2020 1:13 pm 0Likes

  pag 1 obligaților parentale
  pag 2
  Personajul principal … singur multivers.
  Personajul principal … singur multivers.
  pag 3 de a citiți

  tomorrow is in your hands

Adaugă un comentariu