Bine ați venit la nivelul următor!

Mircea „KiMO” Dumitriu

Fondator

Legenda spune că la vârsta de trei ani a primit prima praştie, iar la şase vâna fluturi de noapte cu un Kalaşnikov.

Se prea poate să fi fost un Dragunov, dar, la fel de probabil, soldatul care i-a împrumutat arma n-a apucat să spună povestea mai departe.

Mac! Mac!

Țac!

Pac!

Ovidiu „Aidan” Manciu

Co-fondator

Motivat de băuturile energizante, benzile desenate violente şi jocurile cu buget redus. Este mereu în preajma dezastrelor naturale, iar anumite teorii susţin că poate prevesti cutremurele asemenea pisicilor (pe care le adoră).

Fumează o brichetă pe zi şi este îndrăgostit încă din grădiniţă de cuvântul „ludic”.

Printre altele, îl pasionează culorile, fotografia auto, universul Star Wars şi sporturile americane.

Adrian Dobrescu

Editor

Amator de ciorbă de burtă, mici și bere rece și surprinzător, deloc fan al fotbalului, născut și crescut pe maidanele din București, s-a săturat de profesioniștii de ciorbă de burtă, mici și bere rece și a luat calea Brașovului. Specializat în a face rahatul praf în RPG-uri, care îi plac, deși nu se pricepe la statistici sau zaruri absolut deloc și D&D-ul e o chestie misterioasă care pare mișto de la distanță dar înfricoșătoare de aproape, se bucură la simulatoare auto aproape la fel de tare ca atunci când era mic și primea gume turbo. Îi e dor de Commandos, se bucură că încă se fac TBS-uri bune și se ofitcă pe dispariția RTT-urilor, care sunt atât de îngropate în cronicile de specialitate în istorie încât nici nu mai știe lumea din ziua de azi de la ce vine prescurtarea. Serii și jocuri preferate, din prisma cărora va judeca absolut orice joc pe care pune mâna: Deus Ex, NFS: Porsche, Jagged Alliance 2, Commandos 2, seria Hitman, Civilization V și VI, seria GTA, seria Witcher, seria Divinity. Citat preferat: “Să fie primit”.

Flavius Policala (1978 – 2017)

Editor

Flavius ni s-a alaturat în 2017 și ne-a părăsit prea repede. Rămâne însă veșnic printre noi prin intermediul articolelor sale. Mai mult decât atât, el este unul dintre principalele motive pentru care NIVELUL2 încă mai există…

Rezultat din împerecherea necurată dintre un Nintendo 64 și un SEGA megadrive II, Flavius (primul după numele său, și al doilea după numele altuia) este un jocomorph, prin ale cărui vene curge cultura comic con. Oamenii de știință din mica britanie sunt de părere că urmatorul echinocțiu îi va revela adevarata înfățișare, înalt, cu părul lung blond și cu un corp apollonian, până atunci însă rămâne deghizat într-un tip scund, chelios și cu apucături bolnave.

Crede cu tărie (de preferat un whiskey fin) că cel mai mare inamic al omului sunt micii făcuți pe gratar, ca mai întâi a fost cocoșul, și din coasta lui a ieșit găina, iubește carțile SF și fantasy, LEGO, action figures, filmele, muzica, gamingul pe orice platformă, inclusiv cea din lemn, și a reușit să tragă pe toata lumea pe sfoară, făcându-i să creadă că și el a căzut în capcana maturizării.

Nicolae „ncv” Marin

Editor

– Atât?
– Spune şi tu ceva amuzant…
– Intră unu’ într-un bar, îi împuşcă pe toţi după care spune: „Păi ce p#&a mea!”
– …despre tine…
– A…

Marco Giuliani

Editor

Am văzut The Sopranos de șase ori și îl știu aproape pe de rost. Mi-am pierdut peste 500 de ore în Company of Heroes 1 & 2 multiplayer și încă nu am aflat cum aș putea să le recuperez. Revin periodic la aceleași trei jocuri în care am deja câteva sute de ore și habar n-am când anume o să adaug alte jocuri în rotație. Mare amator de RPG-uri Cyberpunk, simulatoare ultracomplexe, strategii produse de Paradox și mecanici de gameplay care reconstituie cu acuratețe plictisul vieții cotidiene de care alți oameni încearcă să evadeze prin jocuri. Așteptați-vă la multe referințe enervante la pop-culture. Bye, Felicia!

Vlad „Chester” Maftei

Editor

„Da.” – Chester

Chester este un shau de level 28 pasionat de black metal, vaporwave, filme horror oribile, bere si spaghetti carbonara. Crează muzică electronică bizară sub o sumedenie de alias-uri, colecționează casete audio, deține un label de muzică ambientală și vorbește cu pisicile într-o limbă inventată de el.

A crescut cu Unreal Tournament, Heroes of Might and Magic 3, Worms Armageddon, Monkey Island și, desigur, revista LEVEL. S-a apucat de trei ori de Planescape: Torment și nu l-a terminat niciodată. Dezamăgit de jocurile AAA, își îneacă acum amarul în titluri indie și se pedepsește singur cu diverse roguelike-uri, The Binding of Isaac fiind la loc de cinste. Păstrează totuși o apreciere sinceră față de seria Grand Theft Auto, alături de ale cărei stații radio adoarme în fiecare noapte. Dacă îl întâlniți în Battlefield 4, să știți că e un inginer devotat și vă puteți baza pe el să bubuie toate tancurile inamice. Visul lui e să aibă o fermă exact ca-n Stardew Valley.

Marius Ghinea

Editor

„Și ce să vă trec aici la meserie?”
„Păi, în diploma de bacalaureat apar cu specializarea „mecanic motoare combustie internă”, dar nu am profesat și nu m-aș descurca, oricum era prin ’89…” i-am răspuns femeii obosite și ușor enervate care îmi frunzărea cartea de muncă.

„Văd aici că ați fost suplinitor la limba română…”
„Da, dar a fost acum 20 de ani și numai vreme de cîteva luni. Nu prea mai sînt în legătură cu materia, programa, reforma curriculară… adică, nu…”. Eram ezitant și pe bună dreptate, afară era soare, cel dintîi în primăvara asta și eu aș fi vrut să-i spun femeii că meseria mea de bază, aia adevărată, are de-a face cu lumina, cu căldura, cu dezghețul, cu revenirea la viață și la bune sentimente, cu speranța și încrederea. Dar că nu sînt un guru motivațional, ci un vai de capul meu care vrea, deocamdată, să treacă de toate formalitățile necesare pentru a deveni șomer cu acte în regulă și 500 de lei pe lună vreme de un an, dreptul meu după…
„…17 ani de muncă la aceeași firmă?!” Femeia mă privea altcumva acum, subit, din oboseala iritată prin care mă vedea ca pe o oaie comună, se trezise un firicel de interes. Se vădea faptul că oaia avea coarne mov.
„De fapt, optișpe, dar numai șaptișpe cu carte de muncă… adică, înțelegeți…”.

„Văd că înainte ați fost instalator la o altă firmă, vreme de un an. V-ar conveni să vă trec instalator?”
„Știți, nu am fost tocmai instalator, dar, la vremea aia, pentru compozitor coloane sonore și editor multimedia nu era nimic în nomenclatorul oficial de meserii și m-au trecut instalator. Dar știu să schimb garnitura la robinet…” am adăugat zîmbind cu gura strîmbată ușor într-o parte. „Da’ nu vreau să fiu instalator!!!” am tresărit aproape violent – un feeling kafkian îmi tăiase brusc maioneza, mă și vedeam condamnat la o eternitate petrecută trudind la țevi, robinete, sifoane, chiuvete, toalete, căzi de baie, era ca și cum ceea ce ar fi scris femeia aceea în dosarul meu m-ar fi urmărit apoi o viață întreagă. În fața ochilor mei, ca între oglinzi paralele, începuse a se înșira o nesfîrșită suită de funcționari publici care îmi spuneau, fără inflexiuni omenești în voce, fără nici o umbră de înțelegere și compasiune: „domnu’ Ghinea, instalator scrim, instalator citim”. For ever and ever.

Femeia mi-a zîmbit, spre mirarea mea. Și tot spre mirarea mea, a adăugat aproape cu respect: „Ați fost 18 ani redactor?”. Părea să mă privească în altă lumină, cea caldă care trecea prin ferestre fără să mă coste nimic altceva decît zîmbetul pe care i l-am returnat. „Da, doamnă, am fost redactor optișpe ani”.
„Păi, atunci eu vă trec aici la dosar ca redactor”.

Așa am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, la fără frecvență.

Vladimir „cioLAN” Ciolan

Editor

Sigur ați auzit de el la știri. Este nimeni altul decât Vladimir Ciolan, bestia cu chip de om din Vaslui care, orbită de băutură, a pătruns în casa unei pensionare de 87 de ani, s-a șters pe picioare pe preșul de la intrare, și-a cerut scuze pentru deranj, a forțat sertarul unde octogenara își păstra agoniseala de-o viață și l-a umplut cu medicamente cumpărate din micile sale economii, i-a reparat televizorul, a dereticat prin casă și a părăsit incinta în cea mai desăvârșită liniște, nu înainte de a hrăni cu sălbăticie sărmana bătrânică înlemnită de spaimă. Noaptea groazei, cum o vor ține minte vasluienii, a continuat. Pe fondul consumului excesiv de alcool, fiara cu chip de înger a tuns un gard viu sub privirile îngrozite ale locatarilor încuiați în apartamente, după care a intrat prin efracție în bucătăria unei cantine sociale, unde și-a petrecut o mare parte din noapte psalmodiind cu râvnă și gătind o delicioasă ciorbă de ștevie. Spre dimineață, a fost găsit de forțele de ordine dormind buștean lângă temelia proaspăt turnată a unui orfelinat. Autoritățile locale ni l-au trimis nouă pentru reeducare prin joacă. Acum și-a revenit puțin, răspunde la câteva comenzi în BASIC și suntem încrezători că este pregătit pentru un level-up. Atenție mare, însă, nu pomeniți de Thief în prezența lui. Își dă ochii peste cap, face spume la gură, începe să scuipe pe becuri și să vorbească în Cobol.

14 Comentarii

 • HeadShaq
  Publicat octombrie 8, 2017 12:57 pm 0Likes

  Hahaha, foarte amuzante descrierile tuturor. Succes in continuare cu revista si sa nu va fie frica sa cereti mai multi bani pe ea astfel incat sa va acoperiti toate cheltuielile si sa va ramana si voua de o ciorba de burta, un mititel si o bere. Sa nu faceti niciodata rabat de la calitate. Intotdeauna vor fi (voiam sa zic oameni, dar noi stim mai bine ca suntem diferiti de ei ) gameri care vor cumpara revista. Eu sunt in Anglia de 2 ani si tot am abonament la ea. De fiecare data astept cu nerabdare sa vin in tara si sa-mi iau revistele de la frate-meu inapoi cu mine in UK. V-am pupat !

  • KiMO
   Publicat noiembrie 7, 2017 12:13 am 0Likes

   Pai zic sa mai facem…

 • Punisher
  Publicat decembrie 28, 2017 11:05 am 0Likes

  Vremuri …Frumoase..Nu uitam Marius Ghinea când scria la chip și level. Cum citeam revistele luna de luna..Frumos …Ce nerăbdare să apară revistele! Cine a jucat NFS 3 pe un k6-2 sau Pentium 3 știe ce zic… Succes băieți !

 • Dor
  Publicat februarie 17, 2018 5:16 pm 0Likes

  Doamne ! ce vremuri , am crescut cu quake , NFS , starcraft , warcraft jucate in LAN etc, si bineinteles cu LEVEL si CHIP cumparam mereu reviste , nu crescuse internet ul pe toate gardurile , stiam sa citesc reviste acuma totu este pe internet .

 • je
  Publicat septembrie 23, 2018 7:20 pm 0Likes

  Imi e dor de vremurile cand incercam noi baietii de la bloc sa facem o retea pentru a juca Broodwar. Citeam LEVEL si incercam sa-mi fac rost de jocurile din review…..Atunci cand faceam rost de ele prin campusuri studentesti eram mai fericit atunci, decat acum cand imi vine ziua de salariu:)

 • Catalin
  Publicat noiembrie 8, 2018 10:59 am 0Likes

  Frate, mi-am vandut husa de la telefon odata ca sa am bani de LEVEL.

 • GamerGirl
  Publicat ianuarie 18, 2019 10:17 am 0Likes

  Ma uitam cu jind la vechile reviste LEVEL care stau la loc de cinste pe raft si am zis sa caut sa vad daca mai exista ceva similar pe piata. Spre marea mea surpriza, am gasit acest site si nici nu banuiti cat de fericita m-a facut asta. Dau chiar acum comanda la reviste, chit ca e sesiune si toate cele. Am crescut cu revistele LEVEL si CHIP, mi-am facut o droaie de prieteni cu ele, citindu-le toti la gramada si comentând ce scria in ele, si ma bucur enorm ca nu a murit traditia. Bafta baieti, abia astept sa vad ce minuni ati mai scris!

 • rusu
  Publicat aprilie 25, 2019 3:37 am 0Likes

  fiecare redactor avea un mod unic si interesant de a scrie iar in zilele mele de adolescenta asteptam cu nerabdare revista. chiar si acum recitesc ocazional colectia mea de reviste de dragul nostalgiei

 • Gabriela Policala
  Publicat noiembrie 30, 2019 9:13 pm 0Likes

  Nu am mai accesat de mult timp pagina voastră „Despre noi”… Dar am rămas plăcut surprinsă azi, când mi-am aruncat ochii și am văzut că l-ați păstrat pe Flavius 🙂 Vă mulțumesc din suflet! Sunt sigură că de undeva de acolo, vă zâmbește și vă salută cu drag!

  • KiMO
   Publicat decembrie 4, 2019 11:47 pm 0Likes

   Buna, Gabriela! Pai cum altfel? Noi ii multuimim lui Flavius 🙂

 • raresmantia
  Publicat noiembrie 16, 2020 11:01 pm 0Likes

  Mi-e dor de revista Level Si de Nivelul 2,vorbesc de alea tiparite.Am aproape toata colectia.Si acum mai recitesc articolele din ele.Mi-e dor de toata gasca! Dar cel mai mult imi lipsesc articolele lui Vladimir Ciolan.Pacat ca s-a dus dracului toata intreprinderea.Faceati o treaba cu adevarat buna.Am sa va recitesc mult timp de acum incolo.Respect si toate cele bune,voua tuturor.

 • Bogdan
  Publicat decembrie 27, 2020 3:19 pm 0Likes

  Forta KIMO!

 • Tora
  Publicat iulie 14, 2022 12:18 am 0Likes

  Revista asta mi-a schimbat literalmente viata cand eram copil. In bine. Mult in bine. E greu de pus in cuvinte ce au insemnat articolele voastre pentru un copil marginalizat de societate. Va multumesc enorm.

Adaugă un comentariu