ADIO, FLAVIUS, DAR RĂMÂI CU NOI…

În timp ce scriu aceste rânduri, primul gând care îmi vine în minte este să sparg monitorul. Poate după ce scriu asta. Și știți ceva? Aș face toată casa bucăți, ba mi-aș vinde și sufletul știți voi cui, dacă asta l-ar aduce pe Flavius înapoi. Din păcate, însă…

Astăzi, 1 decembrie 2017, este ziua în care umanitatea l-a pierdut pe unul dintre cei mai buni soldați ai săi. Unul dintre puținii.

Flavius Policala, poate cel mai admirat și îndrăgit membru al familiei NIVELUL2, frate mai mare între noi, soț și tată, s-a stins astăzi din viață, la vârsta de numai 39 de ani, după o luptă aprigă cu cea mai cruntă boală. Aia care începe cu C.

Cine a fost Flavius, vă întrebați? O raritate de om, vă spun eu. Un om puternic, sincer, de un optimism molipsitor și cu o inimă cât casa, care ne-a învățat că este mai important să dai, fără să te aștepți la ceva în schimb. Cred că îi făcea placere să scoată, în mod natural, ce e mai bun din oamenii pe care i-a cunoscut, atragând astfel nu numai admirația și respectul celor din jur, ci și a celor care au avut șansa să îl cunoască mai puțin, poate preț de-o strângere de mână. Am fost incredibil de norocoși că a împărtășit cu noi pasiunea lui pentru jocuri și film, iar pentru asta îi vom fi mereu recunoscători.

Pe Flavius l-am cunoscut într-un moment de cumpănă în viața mea. Când totul părea că se năruie în jurul meu, îmi pare că el a fost cel care a adus suplimentul ăla de optimism și pasiune de care NIVELUL2 avea nevoie ca să înceapă să se adune din toate zările în care fusese lăsat să se împrăștie. Flavius a fost, dacă vreți, confirmarea de care aveam nevoie că încă mai există OAMENI.

Prin urmare, dacă scopul publicației noastre a fost, de fapt, să îi împlinească lui Flavius un vis, anume acela dea a-și împărtăși trăirile gameristice și cinefile cu noi, colegii lui de redacție, dar mai ales cu cititorii publicației sale preferate – LEVEL, acum NIVELUL2 -, atunci obiectivul a fost atins.

Felul lui de a fi și imensa sa pasiune pentru universul jocurilor răzbat cu ușurință din articolele sale, iar poate cel mai elocvent exemplu în acest sens este dat de un citat preluat din recenzia lui pentru jocul Hellblade: Senua’s Sacrifice:

„nu contează atât de mult calea în sine, și nici unde duce, contează însă trăirea fiecărei clipe, prezența intensă în parcurgerea ei”

Al doilea citat, prin care, involuntar poate, descrie însăși relația dintre el și boala haină care l-a răpit dintre noi la capătul unei lupte nedrepte, vă lăsăm să îl descoperiți singuri…

Adio, Flavius, dar rămâi cu noi. A fost o onoare să te cunoaștem și un privilegiu să te avem aproape.

NIVELUL2 te salută!

„PP”

Articolele de mai jos sunt moștenirea lui pentru voi. Prin intermediul lor, dacă nu ați făcut-o până acum, îl veți cunoaște pe Flavius. Dacă ați făcut-o deja, recitiți-le. Prin ele, Flavius va rămâne mereu printre noi.

REVIEW: HELLBLADE: SENUA’S SACRIFICE

REVIEW: NIOH

REVIEW: SHADOW OF WAR

REVIEW: DESTINY 2

REVIEW: KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE (FILM)

REVIEW: IT (FILM)

6 Comentarii

 • Chirila Vasile Tiberiu
  Publicat decembrie 1, 2017 11:14 pm 0Likes

  Din pacate in viata nu poti colecta un +1 Life si nici nu exista Respawn. Sper ca Flavius sa vegheze din acest “Spectatore Mode” asupra celor dragi. RIP

 • Morrick
  Publicat decembrie 2, 2017 12:07 am 0Likes

  Stiu ca poate nu inseamna mult, dar vreau sa ofer condoleantele mele, sper ca memoria lui sa ofere familiei si prietenilor puterea de a continua fara el, sunt sigur ca fiind omul care era ar fi vrut ca toata lumea sa priveasca ce s-a intamplat cu privirea sus si cu fruntea ridicata. Cel mai frumos lucru pe care il poate face toata lumea este sa nu lase memoria lui sa dispara.

 • David Luta
  Publicat decembrie 2, 2017 2:35 am 0Likes

  Condoleante! Sunt un coleg de clasa al ficei sale, si trebuie sa va spun ca am apucat sa il cunosc si eu pe Flavius, si nu am regretat… Un om bun, un suflet cald si curat. Am ras de atat de multe ori alaturi de Flavius si fica sa. Atat de mult optimism in tot ceea ce facea incat iti era greu sa plangi pe langa Flavius. Acest om a fost de o raritate extraordinara. SINCERE REGRETE!

  „….gamers don’t die, they will respawn!…”

 • Gamer
  Publicat decembrie 2, 2017 6:53 am 0Likes

  Chiar daca viata ta a fost mai mult un speedrun catre nivelul urmator o parte din tine va ramane mereu aici la NIVELUL2 +Requiescat in pace+.

 • George
  Publicat decembrie 3, 2017 10:18 am 0Likes

  Inca o dovada a faptului ca nu avem control total asupra acestei vieti…Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, poate ca acolo unde afla este o lume mai buna.

 • aaa
  Publicat decembrie 4, 2017 8:50 am 0Likes

  hold F1 for tribute

Adaugă un comentariu