E3 2018: Devolver Digital Big Fancy Press Conference Recap & Trailers

Cunoscând predilecția celor de la Devolver Digital pentru conferințe de presă sărite de pe fix, duse la extrem, mă așteptam ca gazda conferinței să îi zboare creierii unui om pe scenă. În schimb, a dat foc unuia din public, ca urmare a unei dispute ce a avut drept subiect modul în care se pronunță cuvântul GIF. Nu e JIF, ci GHIF.

În general, conferința a fost absurd de irelevantă pentru cele trei titluri prezentate, însă merită urmărită pentru simplul motiv că ea există.


SCUM

Prima prezentare a unui joc în adevăratul sens al cuvântului a venit însoțită de un trailer pentru SCUM. Un gunoi de care gazda show-ului declară că se ferește ca de dracu’.

Aflăm că survival sim-ul cu pușcăriași produs de Gamepires în colaborare cu Croteam, de la care așteptăm trailer-ul pentru Serious Sam 4, este înțesat cu drone și momente realiste, într-o pădure pe care concurenții celui mai brutal reality show din toate timpurile o străbat de nevoie. Pădurea este locul în care se zbat să le supraviețuiască vânătorilor și își fac nevoile, iar regulile sunt impuse de roboți gigantici înfiorători, ce se grăbesc să aducă un omagiu sângeros filmelor cu Robocop.

Corpurile concurenților striviți sub tălpile roboților sau împușcați în ceafă vor fi reutilizate conform reglementărilor impuse de guvern. De obicei reanimate, pentru ca apoi să te alerge prin pădure, sub forma unor carcase fără suflet însetate de sânge.

SCUM este un fel de Jocurile Foamei, însă reality show-ul nostru se menține pe sticlă datorită sponsorilor. Jucătorii vor fi nevoiți să acumuleze un oarecare bagaj de cunoștințe sub formă de skill-uri și să ia în considerare caracteristici personale, cum ar fi greutatea corpului. Veți fi surprinși să aflați că printre consilierii jocului se numără reprezentanți ai trupelor speciale americane cu o vastă experiență pe câmpul de luptă, realizatorii lui punând un puternic accent și pe realism, nu doar pe confruntări brutale. Orientarea jocului spre violență extremă este evidentă, iar trailerul o demonstrează cât se poate de bine.


În continuare, mințile sucite de la Devolver au prezentat Moneda Lootboxcoin, o monedă din plastic care este disponibilă deja pe site-ul lor. Prețul ei se schimbă din oră în oră fără un motiv anume, iar în momentul care scriu aceste rânduri, valoarea noii „criptomonede” este de 250 dolari.

Conform spuselor lor, nu au nici cea mai vagă idee de ce lumea iubește atât de tare criptomonedele sau cum funcționează ele, dar e ceva ce lumea cumpără, așa că s-au gândit să vândă și ei.


MY FRIEND PEDRO

My Friend Pedro este descris ca fiind un balet violent despre prietenie, imaginație și setea unui om de a-i spulbera pe toți cei care îi ies în cale, la îndemnul unei banane. Sânge. Gloanțe. Banane.

Jocul este un shooter 2.5 D, iar acțiunea lui se derulează pe duioasele acorduri ale unei orchestre, în timp ce eroul nostru face flicuri, se rotește, sare și se balansează prin niveluri, trâgând în hoarde de ținte în mișcare cu tot soiul de arme, inclusiv pistoale-mitralieră Uzi și puști de asalt.

My Friend Pedro vine și cu o serie de inovații. Gloanțele pot ricoșa din tigăi, poți parcurge un nivel ca gândul, călare pe un skateboard, iar mingile de fotbal sunt acolo pentru a fi șutate în capul inamicilor. Este strident, violent și complet dement prin prisma modului în care acțiunea se pupă cu legile fizice.

Jocul este realizat de către studioul DeadToast Entertainment, iar echipa care lucrează la el este formată dintr-un singur om, Victor Agren, care a lucrat în trecut pentru Media Molecule, cratorii jocurilor Little Big Planet și Tear Away. Aparent, este de ajuns.


Cu atâtea companii ce aduc pe piață versiuni miniaturizate ale vechilor lor console, Devolver Digital Labs au anunțat în continuare consola Devolver Digital Entertainment System Classic, ce va veni cu 25 de jocuri clasice marca Devolver Digital preinstalate  și nu este deloc o consolă Sega Dreamcast vopsită. Stupizenia a fost, aparent, modul lor de a introduce ultimul titlu ce avea să fie prezentat.


METAL WOLF CHAOS XD

Originalul a fost realizat de From Software, iar Metal Wolf Chaos XD este un remaster al clasicului în care ești pus la comanda unui uriaș mech pentru a participa la confruntări ridicol de bombastice.

Jucătorul intră în pielea celui de-al 47-lea președinte al Statelor Unite, Michael Wilson, ce luptă împotriva unei rebeliuni conduse de vice-președintele său, Richard Hawk. Justiția patriotică este servită armatei mecanizate adverse sub forma a peste o sută de combinații de arme diferite.

Metal Wolf Chaos XD va fi lansat pe Xbox One, PlayStation 4 și PC la sfârșitul acestui an, și face cinste originalului cu o grafică îmbunătățită și gameplay mai rafinat. Mai multe informații despre joc puteți găsi pe site-ul MechAmericaGreatAgain.com.

De ajuns.

1 Comentariu

Adaugă un comentariu