Editura Nemira continuă ”Serile Nautilus” cu Robin Hobb luni, 24 aprilie

Editura Nemira va organiza luni, pe 24 aprilie, cea de-a doua ediție a evenimentului ”Serile Nautilus”, un eveniment lunar dedicat pasionaților de literatură science fiction și fantasy. Invitata specială a serii va fi scriitoarea Robin Hobb, care va purta o discuție prin Skype cu Ana Nicolau. Pentru mai multe informații, consultați comunicatul de presă atașat de articol.

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitoarea Robin Hobb, invitată prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, luni, 24 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. 
Următoarea ediție are loc luni, 15 mai, cu scriitorul John Scalzi. 
Robin Hobb este al doilea pseudonim al romancierei americane Margaret Astrid Lindholm Ogden. Robin Hobb s-a născut în 1952, în California, a crescut în Alaska și a urmat cursurile Universității Denver timp de un an. Între 1983 și 1992, a semnat exclusiv cu pseudonimul Megan Lindholm, în majoritate lucrari de fantasy contemporan. Din 1995 a adoptat pseudonimul Robin Hobb pentru cărți de fantasy european medieval tradițional. Ucenicul asasinului, romanul de debut sub pseudonimul Robin Hobb, a fost nominalizat pentru British Fantasy Award. Până în 2003 cărțile ei se vânduseră în peste un milion de exemplare. 
Cărţile lui Robin Hobb au fost foarte apreciate de celebrul scriitor Orson Scott Card. Acesta a mărturisit că Robin Hobb “a ridicat standardele romanelor fantasy moderne”, iar George R.R. Martin a spus că ”Pe piața romanelor fantasy, atât de aglomerată astăzi, cărțile lui Robin Hobb sunt ca niște diamante într-o mare de zircon.”
La editura Nemira au apărut Trilogia Farseer (Ucenicul asasinului, Asasinul regal și Răzbunarea asasinului, ediții noi, 2017) și trilogia Omul Arămiu (Misiunea bufonuluiBufonul de aur și Destinul bufonului).
Trilogia Farseer urmăreşte viaţa unui bastard înzestrat cu Har care reuşeşte să devină asasin al regelui, ajutându-l să păstreze unite cele Şase Ducate în faţa ameninţărilor externe ale piraţilor şi interne ale uzurpatorului prinţ Regal, toate acestea cu preţul sacrificării lucrurilor la care ţine cel mai mult.
Intrarea este liberă, iar rezervarea se face pe eventbook.

4 Comentarii

 • Slayer
  Publicat aprilie 22, 2017 8:19 pm 0Likes

  Bine, nu zic că nu ne interesează sau că este neinteresant, da vă rog, măcar spuneți-ne starea în care se află revista, de ce nu mai apare, de ce nu se mai livrează, de ce, de ce și iar de ce… Uite așa vă pierdeți cumpărători…măcar da-ți un articol pe site în care să spuneți în ce stare se află întreg NIVELUL2. Sper că veți lua acest commentariu în considerare! 🙂

 • revi
  Publicat aprilie 24, 2017 8:36 am 0Likes

  NEMIRA este (poate) cea mai importanta editura din Romania la capitolul SF, FANTASY. online pe site aveti si reduceri, si cartile propuse de acestia sunt foarte bune, iar traducatorii extraordinari!

  acestea fiind spuse,
  cand apare numarul 7? pentru abonati……

 • mos craciun
  Publicat aprilie 27, 2017 10:34 am 0Likes

  VESTI BUNE PRIVIND REVISTA NUMARUL 7!!

  priveste livrarea catre abonati – principalii finantatori!

  mai este putin, si ajungem in luna 7, si speram ca nivelul2 ne face o surprinza, si ne trimite revistele in semn de respect (pentru banii stransi de la noi) :p

  • Valentin Istrate
   Publicat aprilie 28, 2017 10:13 am 0Likes

   Eu am primit numarul 7 in luna martie, dar ma ingrijoreaza tacerea asta absoluta, atat pe Facebook, cat si pe site. Dragi redactori, spuneti-ne care e treaba, ori ati falimentat, ori continuati… dar nu ne mai fierbeti atat. Cred ca macar un raspuns meritam si noi, cei care am fost alaturi de site si de revista inca de la infiintare.

Adaugă un comentariu