Google anunță Stadia, un serviciu de cloud gaming capabil să înlocuiască o consolă

În esență, Stadia este un serviciu de streaming mai mare decât suma părților componente. Anunțat la GDC 2019 după o perioadă de speculații și teorii, soluția propusă de gigantul Google nu este o consolă, ci o extensie a infrastructurii pe care se bazează.

Google dispune de suficientă putere cloud încât să „motorizeze” streaming-ul de jocuri la 60fps, în 4K, fără lag. Sau cel puțin așa se laudă Majd Bakar. Utilizatorii serviciului Stadia ar urma să beneficieze de experiența celor mai tari jocuri aproape instantaneu, pe dispozitivul preferat – fie că vorbim despre un smart TV sau telefonul din buzunar via cloud gaming.

Integrarea cu restul platformelor Google se face printr-un controler proprietar, foarte cuminte in design, dar care include un buton ce poate lansa jocul dorit dintr-un clip Youtube urmărit, demonstrație realizată cu Assassin’s Creed Oddysey (review în link).

DOOM Eternal este un alt tilu confirmat pentru Stadia

Revenim cu detalii pe măsură ce sunt dezvăluite. Momentan nu știm exact ce costuri presupune Stadia și când urmează să fie lansat.

3 Comentarii

 • KiMO
  Publicat martie 20, 2019 1:52 am 0Likes

  Magie neagra! Pfui!

  • Aidan
   Publicat martie 20, 2019 9:00 am 0Likes

   Stai linistit ca il abandoneaza in 2-3 ani. You know, Google projects…consolele Android…

 • unuedi
  Publicat martie 20, 2019 10:40 pm 0Likes

  Arata promitator

Adaugă un comentariu