Lars Andersen: Motivul Pentru Care Robin Hood Este Şomer

Tipul din video este Lars Andersen şi arată exact ca băiatul care vinde clătite cu ciocolată la toneta din colţ. Numai că Lars poate transforma un arc cu săgeţi într-o armă incredibil de dinamică, dând peste cap tot ce ştiam despre tragerea cu această unealtă ancestrală de vânătoare şi război. Clipul video nu este nou (nici clătitele proaspete), dar în timp ce voi îl urmăriţi pe NIVELUL 2, eu îmi construiesc un arc artizanal şi mă mut în codri. Dreptate, dreptate, dreptate regatului!

15 Comentarii

 • George Andrei
  Publicat februarie 2, 2015 11:40 am 0Likes

  Gonna buy myself a bow now….

 • Ziskele
  Publicat februarie 2, 2015 1:03 pm 0Likes

  Mi-a placut treaba cu hollywoodu, numai cine nu a facut armata pune botu la toate efectele cu munitie din filme, la fel si cine nu si-a facut arcuri in copilarie. 😀

 • D3F3
  Publicat februarie 2, 2015 8:33 pm 0Likes

  Daca Hollywood nu face un film despre Drive By Archery intitulat Rob in Hood chiar nu mai are rost sa se numeasca cetatea filmului.

 • Drow
  Publicat februarie 3, 2015 9:45 am 0Likes

  E documentat ca arcasii englezi, de exemplu, in lupta, tineau sagetile infipte in pamant, langa ei – in felul asta aproape sigur infectau ranile provocate, chiar daca nu erau fatale imediat.

 • Caleb
  Publicat februarie 3, 2015 10:07 am 0Likes

  ^^Ce zice Drow. Ba chiar preferau o „teacă” pe cât de scârboasă cu putinţă, nu ţărână simplă 🙂

 • kobroro
  Publicat februarie 3, 2015 2:28 pm 0Likes

  Este din categoria „nu face singur asta acasa” :).
  Numai cine nu a pus mana pe un arc nu poate realiza cat de dificil este, chiar si in joaca.

 • Drow
  Publicat februarie 3, 2015 9:51 pm 0Likes

  La cum sare cu arcu’ zici ca-i bosmer…

 • Caleb
  Publicat februarie 3, 2015 11:23 pm 0Likes

  Păcat că a ratat săracul un rol bine plătit în Hobbit 🙂

  • Aidan
   Publicat februarie 3, 2015 11:27 pm 0Likes

   Probabil se simtea prea bine in Codrii Vlasiei, alaturi de miticii elfi 😉

 • Paul
  Publicat februarie 4, 2015 12:10 am 0Likes
  • Aidan
   Publicat februarie 4, 2015 6:41 am 0Likes

   A comentat altcineva pentru mine, mult mai bine:

   „Mr Stuff:

   The name should be ‘NerdRage’ instead of ‘GeekDad’ 😛 The author contradicts himself at least twice whilst trying so desperately to dismantle and defame Lars. Is the narration on Lars’ video a bit inaccurate and over the top? Sure. Doesn’t change the fact that Lars can and does demonstrate some exceptional bowman-ship and a different view on archery in general.

   @Author: I’m sorry you’re butthurt about Lars and his arrows. Maybe get some creme (…)”

   Nu este prima oara cand GD scrie lucruri mai prost documentate decat cele pe care incearca sa le contrazica.

  • Drow
   Publicat februarie 5, 2015 12:31 am 0Likes

   Cica:
   „Archery was just one of many skills a soldier was expected to have… Specialization is a modern habit.”

   Asta crede ca te duceai la razboi pe post de Soldat Universal? aveai arme de la 1 la 9? Longbowmenii englezi se antrenau de copii (cu arcuri pe masura)… cel putin 10 ani pana cand puteau sa foloseasca arcuri de pana la 80 kg-forta, capabile sa trimita sageti la peste 300 de metri. Astia erau arcasi si numai arcasi, nu-i puteai pune in armura si sa le dai sabia si sa-i trimiti la atac… si sa te astepti la ceva rezultate.

   Si n-ar fi asta singura ineptie…

  • Aidan
   Publicat februarie 5, 2015 8:29 am 0Likes

   Struguri nu foarte dulci pentru domnul Jim MacQuarrie. El sustine ca un arcas care se antreneaza pentru a trage intr-o tina mobila face asta atacand stationar o tinta la fel de stationara. Sigur, eficienta va fi maxima in felul asta…

  • Caleb
   Publicat februarie 5, 2015 10:17 pm 0Likes

   Nah, ce voia să spună este că oricine trebuie măcar să fie în stare să lovească ceva staţionar înainte de a spera să poată atinge ceva aflat în mişcare.

   Adevărul e pe undeva pe la mijloc, e mult marketing şi rotunjit de colţuri prin clip, dar nici tipul respectiv nu excelează prin bun simţ când combate anumite aspecte altfel bine observate.

 • Drow
  Publicat februarie 6, 2015 1:09 am 0Likes

  https://www.youtube.com/watch?v=5tuJvei2Uw8

  Un documentar interesant, unde printre primiele chestiuni e asta, legata de „tinta”. IMO amandoi gresesc intr-o oarecare masura… nici un arcas profesionist nu-si dorea sa ajunga sa-si nimereasca tinta, in miscare sau nu, de la 10 metri. Nimereai unu, poate, dar urmatorul iti infigea barda intre ochi. Tinta erau „killing zone”-urile, nu o tinta individuala.
  Cat priveste disputa „trage cu o mana”/”trage cu doua maini/cu muschii spatelui”, cred ca bosmerul face baza de arcurile de competitie, care au rahaturile alea de scripeti care inlatura mult din necesarul de forta bruta. Numai uitati-va la nenea ala care trage cu gura :/

Adaugă un comentariu