NVIDIA anunţă GeForce GTX 1060

Faceţi parte din măreaţa grupare PC Master Race? V-aţi săturat de compromisuri datorită altor tipuri de sisteme parcă privilegiate? Moş Crăciun vine mai devreme anul acesta pentru fiecare dintre noi! Aşa că nu mai fiţi trişti! NVIDIA anunţă astăzi lansarea celui mai nou model de placă video din seria 10, pe 19 Iulie. Cel mai nou produs al acestora, GTX 1060, a fost conceput pentru vitdeză şi optimizat pentru performanţă per watt. Dezvoltată în baza tehnologiei de fabricație FinFET pe 16nm, aceasta oferă același nivel de performanță ca GTX 980, conform companiei, consumul fiind de doar 120W.

GTX 1060 este dotată cu 1.280 de nuclee CUDA, memorie GDDR5 de 6GB tactată la o frecvență de 8Gbps, în timp ce nucleul grafic este tactat la 1,7GHz (boost clock), suportând overclocking până la 2GHz.

NVIDIA lansează GeForce GTX 1060

Suport pentru kitul de dezvoltare VRWorks

GTX 1060 suportă NVIDIA VRWorks, un kit de dezvoltare software care le permite dezvoltatorilor să coreleze ceea ce văd, aud și simt utilizatorii cu acțiunile fizice din mediul de joc – convingându-i că experiența lor virtuală este reală.

În kitul VRWorks este inclusă tehnologia NVIDIA Simultaneous Multi-Projection, care permite oricărei plăci grafice GeForce din seria 10 să proiecteze fără întrerupere o singură imagine simultan pentru ambii ochi, oferind o îmbunătățire de peste trei ori a performanței grafice VR, față de generația anterioară de GPU. Acest lucru le oferă posibilitatea utilizatorilor de GTX 1060 să experimenteze un nivel și mai mare al detaliilor în jocurile VR, fără a face un compromis la nivel de performanță sau calitate, beneficiind astfel de o experiență realistă și captivantă.

Proiecția simultană multiplă este integrată în cele mai mari platforme de jocuri la nivel mondial, Unreal Engine and Unity. Peste 30 de jocuri se află deja în dezvoltare, inclusiv including Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft și Raw Data.

Suport pentru tool-ul de captare in-game Ansel

GTX suportă, de asemenea, tehnologia NVIDIA Ansel, un tool performant de captare in-game, care le permite gamerilor să exploreze, capteze și partajeze imagini artistice din jocuri, într-un mod revoluționar. Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului și să capteze fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

Cu această ocazie, NVIDIA anunță disponibilitatea imediată a primului joc care suportă Ansel: Mirror’s Edge: Catalyst. Al doilea joc, Witcher 3: Wild Hunt, va fi disponibil la sfârșitul acestei luni. În dezvoltare se află multe alte jocuri, inclusiv Fortnite, Paragon și Unreal Tournament de la Epic Games, Obduction de la Cyan Worlds, The Witness de la Thekla, Lawbreakers de la Boss Key Productions, Tom Clancy’s The Division de la Ubisoft și mult așteptatul No Man’s Sky de la Hello Games.

Iar pentru că nu putem oferi jocurilor nicio pauză, aflaţi despre noul titlu VR al companiei, NVIDIA VR Funhouse, care va fi disponibil gratuit în cursul acestei luni prin serviciul de distribuție digitală Steam de la Valve. Dezvoltat pe Unreal Engine 4 de la Epic Games, VR Funhouse va funcționa pe plăcile grafice GTX 1080, 1070 și 1060 și căștile HTC Vive VR. De asemenea, va fi oferit în regim open source dezvoltatorilor și artiștilor care își pot crea astfel propriile atracții VR Funhouse.

NVIDIA lansează GeForce GTX 1060

Implementarile custom de GTX 1060 vor fi disponibile începând cu 19 iulie, de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac. Prețul recomandat de producător este de 249 de dolari iar varianta GeForce GTX 1060 „Founder’s Edition”—proiectată și construită de NVIDIA— va fi disponibilă începând cu 19 iulie, la prețul recomandat de 299 de dolari, doar pe www.nvidia.com.

În încheiere vă ofer o listă de locuri care vă pot ţine la curent cu planurile companiei, produsele acestora, dar şi eventuale detalii pe care doriţi să le aflaţi -blogul NVIDIA, paginile oficiale de Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn și Instagram, sau conturile de YouTube, respectiv Flickr. De asemenea, puteţi vedea cum arată GTX 1060 şi ce specificaţii are pe LAB501.

1 Comentariu

  • VladRacul
    Publicat iulie 9, 2016 12:15 pm 0Likes

    Da… pretul la noi o sa se transforme intre 350-400 euro , cred ca taxele sunt mai mari decat profitul Nvidia

Adaugă un comentariu