POMPE FUNEBRE: A MORTICIAN’S TALE

Unul din cele mai bune seriale pe care le-am văzut vreodată a fost Six Feet Under, făcut de cei de la HBO. Nu știu câți dintre voi l-au văzut sau își amintesc, dar era vorba despre o afacere de familie care se ocupa cu pompe funebre. Aventurile prin care treceau personajele erau înconjurate pe lângă dramatismul specific situațiilor și de un umor negru deosebit, iar serialul a avut probabil cel mai bun și emoționant sfârșit pe care l-am văzut vreodată – efectiv nu ești om dacă nu plângi la finalul ăla.

Niciodată nu m-am gândit că ar fi cel mai potrivit setting pentru un joc, însă se pare că oamenii de la Laundry Bear s-au gândit că ar fi interesant de experimentat, așa că au lansat A Mortician’s Tale. În joc, vom prelua rolul unei tinere care tocmai s-a angajat la o morgă și pregătește morții pentru… well… groapă, practic, folosind toate procedeele obișnuite pentru așa ceva. Pe lângă asta, se pare că vor fi dialoguri cu mebrii familiilor decedaților prin care vom putea înțelege sentimentele lor și lupta cu pierderea unui om apropiat. Dramatic, nu știu dacă va fi și macabru, probabil în doze ceva mai mici. Mi se pare o idee interesantă prin prisma trăirilor emoționale pe care le poate da. Rămâne de văzut dacă le-a și ieșit bine.

 

A Mortician’s Tale poate fi cumpărat de pe Steam pentru 12 EUR cu discount-ul de lansare de 20%.

1 Comentariu

  • Dor
    Publicat octombrie 20, 2017 4:43 am 0Likes

    Asta îmi amintește de Barrayar Cioburi de onoare (parcă așa se numea?), unde o mamă, doctor la morga mobilă a armatei, își caută fata într-un mormânt din spațiu, locul unei bătălii cu nave cosmice… Ceilalți o credeau nebună, vorbind cu cadavrul fetei, doar că ea vedea dincolo de uniformă și carnea în putrefacție. Vorba aia, dansatorii par niște nebuni pentru cei ce nu aud muzica!

Adaugă un comentariu