Quake Champions poate fi obținut în mod gratuit. Din nou.

Dacă ați urmărit conferința Bethesda de la E3 2018 sau ați parcurs recapitularea ei, probabil că v-a sărit în ochi anunțul conform căruia reiterația legendarului FPS competitiv a fost oferită în mod gratuit, în perioada 10 – 17 iunie.

Jocul se află în continuare în stadiu Early Acces, iar în mod normal poate fi obținut contra-cost, în schimbul a 30 de dolari. În ziua în care va fi lansat în mod oficial, Quake Champions va deveni free-to-play, însă nu știm când se va întâmpla asta.

Acum, cei de la Bethesda au decis să extindă perioada în care versiunea de bază a jocului poate fi descărcată în mod gratuit, iar apoi păstrată pentru totdeauna, până în data de 25 iunie. Poate așa adună și el mai mulți jucători, că prea mă ia somnul așteptând să intru pe un server.

Ca fapt divers, jocul a primit de curând un update care îl modifică radical din punct de vedere al gameplay-ului. Dacă până de curând mă plângeam că sunt prea lenți, în noua sa versiune protagoniștii, indiferent de clasă, aproape că zboară. În plus, a scăpat și de cele ȘAPTE ecrane (obositoare) de încărcare obligatorii, înțesate cu logo-uri, care nu făceau altceva decât să îmi diminueze cheful să-l joc. Interfața este și ea puțin mai intuitivă, și chiar dacă în stadiul actual diverse opțiuni de joc nu funcționează așa cum ne-am dori sau deloc, iar armele sună ca niște tampoane ude lovite de pereți, Quake Champions rămâne o experiență intensă. În plus, este și foarte arătos.

Așadar, dacă vreți să îl jucați până la lansare fără să plătiți, poate chiar să ajutați cu sfaturi, ați face bine să vă grăbiți. Cine știe când va apărea versiunea finală…

Ne vedem în arenă!

2 Comentarii

Adaugă un comentariu