REVIEW: Franchise Hockey Manager 3 – Acum, că tot s-a lansat 4

Cu siguranţă Franchise Hockey Manager 3 este mai mult. Cu vârf şi îndesat. De fapt, noul simulator de management sportiv dezvoltat de OOTP a adăugat strop cu strop câte o funcţionalitate inedită în aproape toate elementele constitutive. Aşa că nu se simte doar ca un update consistent, ci patinează pe gheaţă cu viteza şi dârzenia unui sequel get-beget.

FHM3 este mai bun, mai puternic, mai bine optimizat şi cu certitudine mai “jucabil” decât celelalte titluri din serie, chiar dacă nu se ridică la nivelul complexităţii stabilit de franciza înrudită Out of the Park Baseball. Şi totuşi se mişcă altfel decât restul grupului…

01-FHM3
Meniul principal este mai curat şi primitor.

Drumul spre Glorie

Se pare că ediţia acestui sezon şi-a propus să se apropie şi de jucătorii dornici să petreacă timp într-un mod carieră cu trăsături avansate. În Path to Glory poţi încălţa pantofii de general manager şi antrenor principal, iar performanţele tale şi ale clubului sunt recompensate cu puncte ce pot fi investite în diverse trăsături şi abilităţi. Acum există posibilitatea îmbunătăţirii tacticilor ofensive şi defensive prin dezvoltarea unor antrenori secundari specializaţi, ceea ce permite transformarea unor cluburi europene ori Major Junior în pepiniere concentrate pe transferuri profitabile şi, în consecinţă, deschiderea drumului spre glorie – căci multe aspecte depind în continuare de buget.

Sigur că nu lipsesc şi modurile clasice Sandbox şi Historical, primul fiind dedicat celor dornici să simuleze ligi şi meciuri fictive, deşi ambele beneficiază din plin de conţinutul suplimentar realizat de fani şi distribuit prin Steam Workshop.

02-FHM3
Hochei şi text, mult, mult text.

O Canada, O NHL!

În ultima vreme, cei de la OOTP Developments s-au mişcat excelent din punct de vedere al obţinerii unor licenţe oficiale importante: MLB si NHL sunt complet reprezentate, iar pe viitor sunt sigur că vom vedea şi NFL-ul în Beyond the Sideline Football, un proiect pe care îl aştept cu mult entuziasm. Până la urmă, OOTP 17 are cel mai mare rating cumulativ pe Metacritic şi un 10 curat de la mine. Oamenii ăştia chiar ştiu să facă jocuri frumoase!

Cu seria Franchise Hockey Manager nu am fost atât de darnic, însă lucrurile se îndreaptă în direcţia potrivită şi aici, în ciuda insistenţei producătorilor de a rămâne la sistemul text-based, fără efecte grafice uimitoare – probabil din raţiuni financiare. Acum, dacă Beyond the Sideline şi FHM 4 ar introduce un model tridimensional, măcar la nivelul vizual al unui Football Manager din 2012 – ei bine, eu nu m-aş juca altceva vreodată. Oricum, FHM 3 mi-a dat de lucru în carieră, parcursul unui GM de club mic până la Anaheim Ducks, meciuri în Conferință și o cupă Stanley fiind incredibil de dificil (și momentan suspendat din rațiuni ce țin de timp).

03-FHM3
Un rusnac pe cinste.

Frikin Hockey Micromanagement

Există numeroase aspecte ce țin de micro-managementul individual al jucătorilor ori al întregii echipe, incluzând aici și staful tehnic. Cu toate acestea, rareori mi-am pierdut încrederea în AI-ul competent, căruia am ales să îi pasez câteva decizii minore. Unele mutări merită păstrate în memorie, căci pot indica strategii interesante – în special poziționarea jucătorilor cu abilități echilibrate și rotația noilor transferați. Din nefericire, simularea nu este la fel de grozavă pentru ligile europene și cele asiatice, FHM3 descurcându-se cel mai bine în America de Nord, dar e bine de știut că există suficientă diversitate.

În altă ordine de idei, hurray for the Draft Day, care și-a mai pierdut din înclinația pentru tinerele talente europene, spre deliciul puritanilor ce-și doresc echipe cu nume culese de pe thehockeywriters.com – sursă de informații extrem de utilă când porniți pe drumul Franchise Hockey Manager. Mă bucur să văd că oamenii de știință de la OOTP Dev au rafinat interfața, au optimizat engine-ul de simulare și sunt extrem de insistenți când vine vorba de succesul jocului. Recent și-au trimis oameni în Europa, încercând să acumuleze cât mai multe informații și statistici, cu creion şi hârtie. Pe când o vizită la Steaua Rangers?

NOTA: 8.0

+ FHM 2 + îmbunătăţiri
+ Interfaţa
+ Simulare NHL realistă

Uneori îţi mănâncă zilele
Ligile europene nu sunt atât de interesante
Aspru cu începătorii

 

Testat pe: PC
Disponibil pe: PC, Mac
Gen: Simulator Management Sportiv
Producător: OOTP
Distribuitor: OOTP
Data lansării: 31 Oct, 2016

Adaugă un comentariu