Steam: Număr record de utilizatori logați în același timp

Cea mai mare platformă digitală de distribuție de jocuri (pentru PC) din lume a înregistrat în weekend-ul trecut un număr impresionant de utilizatori activi în același timp: 9,5 milioane!

Minunea minunilor s-a petrecut duminică, în cea de-a zecea zi a lunii mai, anul Domnului 2015, și a fost una dintre atracțiile principale pe site-ul Steam Stats, prin intermediul căruia am aflat și care sunt cele mai jucate jocuri pe Steam în această perioadă. În topul preferințelor celor 125 de milioane de utilizatori ai platformei, după numărul de jucători, se clasează jocul free-2-play DOTA 2, urmat de Counter-Strike: Global Offensive și Grand Theft Auto V.

Cumva, era de așteptat ca lista să fie dominată de jocuri gratuite și ieftine, iar primele două chiar așa sunt, însă poziția fruntașă ocupată de scumpetea GTA V este, într-adevăr, o surpriză. Să mai zici că n-are lumea bani de jocuri…

steam_cele_mai_jucate_jocuri

Ca fapt divers, voi ce preferințe aveți?

13 Comentarii

 • Bogdan
  Publicat mai 15, 2015 2:57 pm 0Likes

  Grand Theft Auto V

  • Abnaxus
   Publicat mai 15, 2015 3:49 pm 0Likes

   Grand Theft Auto VI

 • Uatevăh
  Publicat mai 15, 2015 4:07 pm 0Likes

  Civ V încă în top. Bine că mi-ați amintit… poate dau și eu o tură mai imediat.

 • Cosmin
  Publicat mai 15, 2015 4:47 pm 0Likes

  Sunt surprins ca DotA 2 are atat de putini utilizatori. Insa vad ca CS:GO a crescut imens.

 • Marius C
  Publicat mai 15, 2015 6:24 pm 0Likes

  Sunt dezamăg de faptul că Don’t Starve Together nici nu e pe în listă.

 • comygaming
  Publicat mai 16, 2015 12:05 pm 0Likes

  Jocurile au depasit anul trecut (ca si valoare de vanzari) industria filmelor + muzicii la un loc … Nu-i de mirare.

  P.S. – GTA V ftw!

 • pss
  Publicat mai 16, 2015 8:21 pm 0Likes

  Grand Theft Auto V

 • CIP
  Publicat mai 17, 2015 4:35 pm 0Likes

  Dacă te uiţi cu atenţie pe toate statisticile alea vezi că majoritatea utilizatorilor Steam au calculatoare slab performante şi preferă jocurile free to play, nu mi se pare deloc un lucru îmbucurător pentru viitor (48,42% au dual core…WTF?). O platformă ca Steam costă, şi nu cred
  că o poţi întreţine cu jocuri free to play, pc-uri slabe înseamnă că acei utilizatori nu vor cumpăra jocuri next gen ca să zic aşa, deci prin urmare producătorii ori nu le vor mai produce ori nu se vor mai orienta spre Steam. Ca „fapt divers” am toată seria Gothic şi Stalker pe Steam, probabil sunt undeva pe lista aia între cei 20 de „current players” 🙂 care joacă aşa ceva.

  • mercenar
   Publicat mai 17, 2015 11:22 pm 0Likes

   cum plm să nu se intretina o platforma ca Steam din jocuri f2p, bhă, gândește în plm înainte să spui asta. de ce crezi ca Valve apasa pedala la jocuri precum TF2, DOTA2 sau CS:GO (care-i aproape f2p)?

   ncv edit: Esti la limita… poti spune ce ai de spus si fara invective. Daca trebuie sa injuri pentru a puncta ceva nu e nici o suparare, dar „gândește în plm” devine mult mai personal, cu adresa, daca vrei. Data viitoare cand insulti unul din comentatorii sau editorii site-ului te trimit direct in spam.

  • ncv
   Publicat mai 18, 2015 9:47 am 0Likes

   toti acei utilizatori sunt o investitie pentru viitor. nu toata lumea are bani sa-si upgrade-ze PC-ul, dar cu totii dorim unul mai bun.
   la fel si cu jocurile free to play. cel mai mult timp pentru a se juca il au copiii si studentii. singura problema este ca majoritatea nu au bani, deci se joaca free2play-uri. cand o sa creasca si o sa aibe salariul lor majoritatea vor cumpara si jocuri (si un PC mai bun, poate si o casca 3D – Valve are una in faceri, etc.)
   mercenar-ul are si el dreptate. Valve pedaleaza pe jocurile lor f2p pentru ca primeste cota parte din orice tranzactie. toti cei care vand palarii in TF2, de exemplu, impart castigurile cu Valve. vin multi bani de aici.

  • mercenar
   Publicat mai 18, 2015 11:13 am 0Likes

   Comentariul era o aluzie la asta

   https://goo.gl/I6r4kA

   dacă cineva s-a simțit ofensat, îmi cer scuze.

 • negaterium
  Publicat mai 18, 2015 9:23 am 0Likes

  „O platformă ca Steam costă, şi nu cred că o poţi întreţine cu jocuri free to play” – ai fi curios sa vezi cati bani se fac cu adevarat din acel „fee to play”… si nu ma refer la romanashii de rand care nu baga bani in asa ceva…

 • CIP
  Publicat mai 18, 2015 11:37 am 0Likes

  Nu m-am simţit ofensat ncv! Omu e mai visceral, ce să-i faci…S-ar putea să aveţi dreptate şi să iasă bani şi din free to play-urile astea. Oricum ideea rămâne, mulţi utilizatori au sisteme slabe. Probabil că Steam vinde jocurile next gen doar la vreo 30% din utilizatori, nu de alta, dar cu un dual core la 2 gb şi ceva şi o placă video integrată sau de generaţie foarte veche nu prea cred că poţi să aspiri la un Witcher 3, Crysis sau mai ştiu eu ce alte poveşti.

Adaugă un comentariu