Stellaris primește un nou DLC pe 21 septembrie

Stellaris, 4x-ul care mi-a distrus procesorul în ultimul an, primește în această lună un nou DLC numit Synthetic Dawn.

Spre deosebire de Utopia, care a fost conceput ca o expansiune de modă veche, Synthetic Dawn este un story pack menit să întregească anumite elemente de gameplay introduse în Utopia. Dacă ultima expansiune a inserat abilitatea de a transforma treptat o rasă organică într-una sintetică, Synthetic Dawn vine direct cu o serie de rase robotice modificabile după propriul plac, împreună cu portrete, voci și trei tipuri de imperii noi:

  • The Driven Assimilators – mașinării care bat galaxia în lung și-n lat în căutare de rase organice numai bune de asimilat în conștiința lor colectivă
  • The Determined Exterminators – după cum probabil sugerează și numele, este un imperiu format din roboți care s-au eliberat în mod violent de sub jugul stăpânilor lor și urăsc orice formă de viață organică. Scopul lor final: să radă tot ce respiră de pe fața galaxiei.
  • Rogue Servitors – arhetipul roboților grijulii și gospodari, singurul lor scop este să-și servească stăpânii. Un fel de C3PO iscusit în probleme de natură birocratică.

Mai mult decât atât, Synthetic Dawn introduce și un nou tip de Fallen Empire, de data aceasta format nu din rase antice de vulturieni sau reptilieni, ci din mașinării complexe care te pot strivi în două secunde cu ajutorul puterii lor de procesare. În funcție de RNG, acestea pot fi generate fie la începutul campaniei, fie după o revoluție robotică. Din fericire pentru nervii și sănătatea mea mintală, aceste imperii sunt în mod automat pașnice și prietenoase față de rasele organice. Asta dacă nu cumva au decis că le încurci planurile.

De pe 21 septembrie veți putea contribui la eradicarea sistematică a vieții organice din galaxie. Sau ați putea la fel de bine să fiți victimele lui. Eu unul, dacă aș fi în locul vostru, m-aș închina la stăpânii noștri roboți. Sau nu, nu o să mă las dominat de un amalgam de circuite și condensatoare. Mă uit la tine, Elon Musk.

Adaugă un comentariu