The Deuce

Pentru că nu ne petrecem tot timpul doar la jocuri, astăzi am să vă recomand un serial din care momentan a apărut doar primul episod.

The Deuce e produs de David Simon, iar cu propoziția asta aș putea termina articolul. Cine e David Simon? Păi, omul care a produs The Wire. Și Treme. Și Generation Kill. Iar The Wire e cel mai bun serial făcut vreodată, iar dacă aveți altă opinie, îmi pare rău, dar argumentele voastre sunt invalide. Trust me. The Wire e cel mai bun show tv. Punct. 🙂

Să revenim totuși la subiectul articolului. The Deuce este produs de HBO, deci încă un element care cumva îi garantează calitatea. În două din rolurile principale joacă James Franco, care oricât de controversat ar fi ca personaj, rămâne un actor foarte bun. Ca bonus, o vedem și pe Maggie Gylenhall, un pic îmbătrânită, da’ se ține bine pentru vârsta ei. Despre ce e vorba? Serialul face o analiză a New York-ului anilor ’70, când industria porno și prostituția începeau să invadeze Manhattan-ul. Nu am să vă dau spoilere, ci doar recomandarea să vizionați primul episod, sunt convins că o să vă placă.

Ce mi-a plăcut enorm e felul în care serialul reușește să prindă atmosfera New York-ului – cu cadre din Times Square – plin de turiști, pești, dealeri și fetițe, o oază de criminalitate fix în mijlocul Manhattan-ului. Zgomotul specific New York-ului – în afară de Central Park, niciodată nu e liniște, pentru că New York-ul nu doarme niciodată.  Bonus pentru cum recrează atmosfera anilor ’70, mașini, haine, heck mustața lui James Franco e fix ce trebuie.

Personajele sunt dezvoltate foarte fain și nu de puține ori cu foarte mult umor. Peștii respectă clișeele epocii, cu costume foarte fancy și colorate și Cadillac-uri custom, dar sunt în stare să aibe discuții coerente despre politica externă a lui Nixon legată de războiul din Vietnam. He pimpin’.

Poate voi reveni la sfârșitul sezonului cu o analiză mai amănunțită – dar sunt convins că serialul nu va dezamăgi. Dacă vă plac serialele HBO-ului și dacă v-a plăcut The Wire, e musai să vă uitați la The Deuce.

Vă las cu un trailer și încă o dată cu recomandarea să vă uitați la primul episod măcar.

 

Adaugă un comentariu