Ulukai s-a întors cu Outcast Second Contact

Trebuie să recunosc, n-am reușit să pun mâna pe Outcast atunci când s-a lansat prima dată, în 1999. Țin minte că, după ceva ani, am citit un retro sau special despre el într-una din edițiile LEVEL, dar din păcate, nu mai știu să vă spun exact în care. Știu că era foarte lăudat și apreciat. Între timp s-a lansat și o versiune un pic îmbunătățită, Outcast 1.1, dar nici de ăla n-am apucat să mă ating.

Outcast Second Contact nu este a doua venire a lui Outcast, ci remake-ul primului, iar acum nu mai am nicio scuză să nu pun mâna pe el, mai ales că e disponibil atât pe Steam, cât și pentru Xbox One și PS4, ceea ce înseamnă că nici voi nu mai aveți scuze – puneți mâna pe el cât e cald, că merită.

Despre ce e vorba? Cutter Slate, un Navy Seal, se trezește pe o planetă necunoscută, pe care se pare că trebuie să o salveze, fiind considerat un adevărat Mesia al civilizației extraterestre, așa numitul Ulukai. Cutter nu prea are chef, dar până la urmă își împlinește destinul și încearcă să salveze frumoasa planetă Adelpha de la distrugere.

La lansarea originală, Outcast avea o lume deschisă explorării atât de mare, încât procesoarele apărute atunci abia îi făceau față. Din fericire, știm cu toții cât de mult a evoluat tehnologia și open world-ul nu mai e de ceva timp un concept greu de implementat. Sper doar să aibe același farmec ca acum… 18 ani? Crap, îmbătrânesc.

Nu știu de voi, dar eu unul abia aștept să pun mâna pe el.

 

Outcast Second Contact poate fi achiziționat de pe Steam pentru ~30 EUR.

1 Comentariu

Adaugă un comentariu