Xbox One, Windows 95 şi Duke Nukem 3D

Este deja cunoscut faptul că XONE poate rula aplicaţii pentru Windows 10 alături de jocuri precum Halo 5: Guardians, Forza Motorsport 6 şi Sunset Overdrive. Deci, ce ar putea avea în comun elementele menţionate în titlu? Un utilizator al YouTube, pe numele său Vcfan, a reuşit să emuleze (într-o oarecare măsură) Windows 95 pe consola celor de la Microsoft.

Acesta a postat un video prin intermediul căruia arată XONE folosind DOSBox, un emulator pentru Windows 95 şi programele sale. El a portat software-ul cu ajutorul UWP (Universal Windows Platform), lucru ce a permis folosirea acestuia în cadrul Xbox One Developer Mode.

Xbox One, Windows 95 şi Duke Nukem 3D

Deşi Phil Spencer a spus că doreşte ca Windows 10 să fie o platforma deschisă , odată cu lansarea oficială a UWP din această vară, nu prea sunt şanse mari ca DOSBox să fie inclus într-o listă oficială. Dev Mode poate fi activat pe orice consolă XONE, astfel încât este aşteptat un număr uriaş de aplicaţii create prin această metodă.

Update-ul aniversar pentru consolă va introduce muzică de fundal dar şi asistentul digital Cortana, mai multe detalii fiind dezvăluite în cadrul E3 2016 din luna Iunie. Până atunci, vă las în compania video-ului mai sus menţionat!

1 Comentariu

  • Daniel
    Publicat mai 20, 2016 11:16 am 0Likes

    Ha! Vesti bune pentru retro gamers ce detin xbox one, dar vesti proaste pentru Microsoft, deoarece gasesc acest lucru, inceputul rularii de aplicatii homebrew pe xbox one, si stim cu totii ca urmatorul pass este rularea de jocuri piratate daca ne uitam retrospectiv la istoria consolelor de jocuri de la ps1 incoace.

Adaugă un comentariu