XCOM 2 Debutează Exclusiv Pe PC

De fapt, sunt cu adevărat surprins de anunţul celor de la 2K Games. Numele XCOM atârnă greu la cântar şi are adepţi loiali pe toate fronturile, nu doar pe PC. Prin urmare, pot pune pariu fără probleme pe temporaritatea acestei exclusivităţi. XCOM 2 urmează să fie lansat în noiembrie pentru Windows, Linux şi Mac – absentând pe console sau tablete. În schimb, nu-i lipseşte un trailer beton.

Povestea din XCOM 2 este una tulburătoare pentru fani: acţiunea se desfăşoară după o invazie extraterestră reuşită, într-o societate aflată sub dictatură totală. Acum, oamenii sunt cei angajaţi în ofensivă, apelând la tactici de gherilă pentru a compensa lipsa resurselor materiale şi umane. Folosindu-te de baza mobilă şi reţeaua de rezistenţă pe care o vei construi, în XCOM 2 trebuie să găseşti un echilibru între stealth şi lupta deschisă. Mai mult, Firaxis vor introduce niveluri generate procedural, suport îmbunătăţit pentru modding, cinci clase actualizate de soldaţi şi inamici diversificaţi.

Dacă XCOM 2 ar avea măcar 5% din farmecul lui Enemy Unknown (+Enemy Within), atunci noiembrie are toate şansele să devină luna mea preferată.

9 Comentarii

 • Pakistan
  Publicat iunie 1, 2015 8:43 pm 0Likes

  Cred ca am jucat cam tot ce aduce a X-COM, de la veteranele X-COM: UFO Defense si Terror from the Deep, trecand prin UFO After(math/shock/light), remake-uri/readaptari/recreari ca UFO: Alien Invasion, OpenXcom , UFO Extratrerrestrials sau recentul Xenonauts, pana la cel mai nou XCOM: Enemy Unknown si expansionul Enemy Within. Problema mea e urmatoarea: mecanicile de joc sunt in mare parte aproape identice (desi aici multa lume o sa ma contrazica), povestile sunt similare spre identice (cel putin la baza), tehnologiile dezvoltate sunt cam aceleasi (incepi cu arme contemporane -> tehnologie laser -> plasma -> alien tech) si parca nu-mi mai vine sa ma apuc de inca un joc… Sunt sigur ca senzatia asta o sa dispara la cateva minute dupa ce o sa pun mana pe el, dar pana atunci mai este… Concluzia: fara precomanda la XCOM2 in cazul meu.

 • Traian D.
  Publicat iunie 1, 2015 8:45 pm 0Likes

  Foarte tare! Am terminat de curand si Enemy Within (cu lucrul si alte chestii nu prea am avut timp pana acum sa-l joc) si mi s-a parut extraordinar.

  Vad ca aici continua oarecum de la bad ending intr-un fel, adica atunci cand societatea umana ajunge in mare parte sub control extraterestru, pare interesant, adica, sa lupti ca trupe de guerilla impotriva regimului si a extraterestrilor pare o poveste mai buna decat sa stai in baza ta finantata de toate natiunile si sa astepti „extraterestrul si mai mare” de care se temeau etheralii. Parerea mea cel putin.

 • Drow
  Publicat iunie 1, 2015 9:05 pm 0Likes

  Lol, bringing a knife to a gunfight.

  Mi-au placut toate Ufosheniile clasice, de strategie, mi-au placut si ultimele doua, EU si Bureaul. Am toata increderea ca va fi un joc excelent. 2K, Firaxis, nume care inspira incredere.

 • Ziskele
  Publicat iunie 2, 2015 7:14 am 0Likes

  Dupa anuntul cu Bard’s Tale IV, ma loveste internetul si cu X COM 2. Lasati-ma ca ma ia cu lesin…

 • victorsbc
  Publicat iunie 2, 2015 9:16 am 0Likes

  pfff…exlcusiv PC?Pacat,l-am cumparat pe consola si o fost super fain portat.Si sunt sigur ca nu o sa imi mearga pe laptop so no XCOM 2 for me daca nu-l porteaza pe PS4.Pai daca nu-mi vor banii e treaba lor 😉

  • Ziskele
   Publicat iunie 2, 2015 4:05 pm 0Likes

   O sa fie o perioada scurta cel mai probabil, spre deosebire de console, Microsoft nu plateste developerii ca sa tina jocul exclusiv pe PC.

 • FlorinM
  Publicat iunie 3, 2015 7:33 am 0Likes

  XCOM jocul meu preferat in ultimii ani. Sute de ore de joaca in original si in expansion. Anuntul asta m-a uns pe suflet.

  Bonus: Bard’s Tale IV – am backed la vreo 2 minute dupa ce au pus sus kickstarterul 🙂

  Bonus 2: Fallout 4 anunt in cateva ore (probabil): http://fallout.bethsoft.com/

  Luna asta a inceput exceptional!

 • Gamer
  Publicat august 30, 2015 5:27 am 0Likes

  Imi place atmosfera din jocurile xcom dar inamici overpowerd si rng-ul…(DO NOT SIT NEAR ME RUN!!!)

Adaugă un comentariu