11-12 Septembrie, Mall Băneasa: RGDA organizează ce-a de-a doua ediție DevPlay, eveniment dedicat dezvoltatorilor de jocuri locali

Dev.Play se întoarce pentru al doilea an consecutiv în România. Conferința, organizată de către RDGA între 11 și 12 septembrie la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, este dedicată dezvoltatorilor de jocuri din Estul Europei.

Prima ediție, care a avut loc în 2016, a atras peste 300 de participanți. În acest an, DevPlay va avea loc într-un spațiu mai extins unde se vor reuni peste 40 de speakeri din toate colțurile lumii și se vor organiza workshop-uri și panels. Lista speaker-ilor este foarte generoasă în acest an – vor participa experți internaționali de la Riot Games, CD Projekt Red, Microsoft, Bandai Namco, Gameloft, precum și din industria locală. Va exista un corner dedicat educației care va oferi cursuri și programe de formare profesională organizate de Dev.Play Academy, Universitatea din Suffolk (UK) și Universitatea Politehnică București. Peste 400 de persoane sunt așteptate să participe la ediția din acest an.

De asemenea, Dev.Play va oferi dezvoltatorilor locali de jocuri șansa de a se afirma și a-și prezenta jocurile în cadrul a două evenimente:

Indie Expo – dezvoltatorii indie își vor putea prezenta în mod gratuit jocurile partincipanților Dev.Play și jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Nordic Game Discovery Contest –  competiție dezvoltată de Nordic Game. Discovery Contest este o provocare pentru dezvoltatorii indie în cadrul căreia proiectele selectate sunt prezentate în cadrul unor pitch-uri live, ce apoi sunt jurizate iar cel mai bun proiect este premiat.

Ce-a de-a doua ediție Dev.Play vine și cu o serie de vești bune pentru industria de gaming din România. Conform unui studiu realizat de RGDA, industria locală de jocuri video a generat în 2016 o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari:

Studiul realizat de RGDA a relevat că în industrie activează peste 80 de studiouri. Peste 50 dintre acestea dezvoltă jocuri în București în timp ce peste 16 companii își desfășoară activitatea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Creșterea industriei este susținută și de numărul mare de companii înființate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor de gaming.

În ceea ce privește activitatea, 85% din studiourile din România sunt specializate pe dezvoltare de jocuri noi iar 15% din studiouri se focalizează pe servicii de specialitate pentru industrie.

Conform cifrei de afaceri din 2016, cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din România sunt Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Bandai Namco Entertainment România, King Games Studio, Mavenhut, Super Hippo, Green Horse Games și AMC Pixel Factory. Industria s-a remarcat prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri internaționale mari precum seria FIFA, seria NFS, seria Assasin’s Creed, seria Ghost Recon, Modern Combat 5:Blackout, dar și prin jocuri dezvoltate de companii românești precum Door Kickers, Frozen Free Fall, Move or Die, Solitaire Arena sau Black The Fall.

 

Adaugă un comentariu