Acțiune! Săptămâna 36 – Re-re-re Resident Evil

Filmulețele, trailer-ele, prezentările și show-urile cu gust ludic, ale săptămânii cu numărul 36 – 2014.

Trailers:
Persona 5
Ca de obicei partea anime din Persona arată mai bine decât majoritatea desenelor create în vest.

Resident Evil (1 Re-re-re-release)
Primul Resident Evil (’96) a fost refăcut pentru GameCube după care a fost relansat cu o grafică puțin mai șlefuită și pe Wii, ceea ce mi-a dat șansa de a-l încerca și de a realiza că nu-mi aduc aminte de 2,3, Veronica și Zero, cu nostalgie. RE 1 (cel refăcut) este, dacă ai răbdare să te reacomodezi cu controlul îngrozitor al personajelor, un joc mult mai bun decât versiunile moderne ale francizei. În topul meu aterizând pe locul 2 sub 2. Aștept cu interes acest re-re-re-release (PC, PS3/4, Xbox 360/One), deși se pare că pe lângă grafica re-re-refăcută nu va aduce nimic cu adevărat nou.

Resident Evil Revelations 2
Mi-a plăcut mult porțiunea consistentă de survival a primului Revelation și d-abia aștept să văd dacă Capcom a înțeles în sfârșit că sunt suficienți cei care încă apreciază un astfel de joc. Sper să nu transforme și această ramură a francizei într-un acșiăn. Mai jos avem primul teaser, creat cu actori reali și plin de, spun ei, „in game references”.

Bloodborne
Avem(!), dată de lansare japoneză pentru Bloodborne.

The Talos Principle
Băieții de la Croteam au lăsat un pic deoparte jocurile Serioase și-și încearcă mâna cu un adventure deosebit.

Wasteland 2 Combat Trailer
Reminder! Săptămâna viitoare apare Wasteland 2. Săptămâna aceasta avem un foarte impresionant filmuleț care explorează posibilitățile tactice și de creare a personajelor.

Dead Rising 3
S-a lansat săptămâna trecută pe PC. Optimizarea ca și inexistentă a rezonat în notele primite. Plăci video de două ori mai puternice decât cea prezentă în Xbox One nu reușesc să treacă de 30 de frame-uri.

Necurate/Inspiraționale:
Rendering Engine Mizuchi Tech Demo – „Museum”
În 5-10(?) ani jocurile o să arate așa. Bine, cu un contrast mult mai ridicat și un depth of field mai… larg. Impresionant oricum. Randare în timp real, deci, în acest moment singurul lucru care ne mai oprește este lipsa unor calculatoare suficient de performante.

SCEJA Press Conference 2014 (Summer Lesson)
Am realizat, cred, cu toții, că odată cu Oculus Rift și Morpheus (Sony -> PS4), pornografia va dezvolta o nouă dimensiune (har, har). Multe din personajele jocurilor actuale vor deveni mai apetisante decât sunt iar pe viitor producătorii vor trebui să fie mult mai atenți la felul în care le îmbracă. Cu toate astea găsesc ciudat ca Sony să creeze un tech demo cu tente pedofil-sexuale… Săriți la minutul 55.55 dacă vreți să vedeți despre ce vorbesc. Conferința este toată interesantă dar din păcate se adresează îndeosebi vorbitorilor de limbă japoneză.

Arcades In The Movies
Cum erau prezentate jocurile și sălile arcade în filmele anilor 80-90? Fastuos.

Mario vs Minecraft
Cine ar câștiga într-o luptă pe 1up și game over? Steve sau Mario?

PewDiePie – Ice Bucket Challenge și Goodbye Forever Comments
Nu-mi place în mod deosebit de Felix Arvid Ulf Kjellberg dar înțeleg ce a atras atât de mulți tineri în jurul lui. Când nu țipă sau nu se scălâmbăie spune lucruri cât de cât inteligente (vedeți prima porțiune a filmulețului, în care explică de unde a plecat această nouă nebunie virală numită the Ice Bucket Challenge), dar, poate mai important, este o persoană agreabilă, caldă, respectoasă. În plus, îi plac și promovează fără nicio jenă, jocurile indie și horror. Iar când persoana cu cei mai mulți subscriberi de pe internet (peste 30 de milioane) „vorbește” despre tine, fii sigur că jocul tău va vinde cel puțin câteva zeci de mii de bucăți în plus. Reflectoare instant.
A doua parte a filmulețul, în care anunță că va bloca de acum încolo toate comentariile de sub clipurile postate de el, ridică discuții mult mai interesante. Înțeleg și respect poziția adoptată de Google, oricine ar trebui să aibă dreptul să-și exprime gândurile, dar, comentatul pe internet este o chestie nouă, la care din ce în ce mai mulți și mai puțin inteligenți oameni au acces. Persoane care realizează repede că pot spune orice sub această mantie a anonimatului. Google va trebui să schimbe ceva… poate să lase creatorii de conținut să-și modereze singuri comentariile – o soluție imperfectă, dar ce n-aș da să scap de prostia, elucubrațiile, reclamele și trolismul, etalate acum.

The Story of Madden Tiny Titan Christian Kirksey
Presupun că EA a angajat un spirit nou în departamentul marketing. După nebunia Madden Season, au reușit să scoată tot ce-i mai bun chiar și dintr-un bug haios care creează un jucător de doar 30 de centimetrii în NFL 15.

Nintendo Gameboy vs. Sledgehammer
Oare de ce doare când privesc acest tip de filmulețe?

Dragon Con 2014 – Cosplay Music Video
După fiecare Con-venție apar zeci de filmulețe și poze cu cosplay-ul prezent la datorie. Până acum nu am mai văzut, însă, o combinație ca aceasta. Un muzical costumat.

Hellblade Development Diary 2
A doua parte a minidocumentarului creat de Ninja Theory. În care prezintă cum au construit, în foarte scurt timp, primul trialer al lui Hellblade. Prima parte aici.

Săptămânale\Bilunare:
Honest Game Trailers – Team Fortress 2
Un episod la fel de nebun ca și jocul.

Extra Credits – Free to Play Is Currently Broken
Bune și rele despre. Mai mult rele.

React – Teens React to:
Nintendo (NES)

Super reacții, super comentarii! Cu un surprinzător bonus, numit Maisie Williams. Care are deja 17 ani și e, și mai ciudat, aproape de o seamă cu Sophie Turner…

Mike Tyson’s Punch-Out!!
Și dacă tot au învățat despre NES de ce nu ar încerca și un clasic.

Zero Punctuation – Daikatana
Comedie și documentar. O combinație frumoasă.


2 Comentarii

 • D3F3
  Publicat septembrie 10, 2014 9:49 pm 0Likes

  Sincer comentariile de pe youtube nu sunt facute ca sa porti o discutie. Sunt facute doar ca sa-l pupi in cur pe ala care a facut videoclipul. Sa ii zice mama ce tare a fost, fenomenal domne nu am mai vazut imagini miscatoare pana acum. Daca dai putin criticism, chiar si constructiv devii automat troll. Cea mai mare problema, e ca multi oameni nici nu citesc comentariile, se uita asa putin peste si decid, gata am inteles tot din aceasta discutie, hai sa injur pe ala pentru ca gandeste diferit.
  In privinta videoclipului de la Extra Credits, sunt de accord cu majoritatea argumentelor. Insa Hearthstone nu e cea mai buna cale de a avea free to play. Si sper din tot sufletul ca nu e viitorul F2P. LoL ar trebui sa fie. In hearthstone trebuie sa investesti mult mai multe ore ca sa fii la egalitate cu aia care platesc, in LoL nu conteaza cati campioni ai, conteaza ce stii face cu ei.

  • ncv
   Publicat septembrie 11, 2014 3:22 pm 0Likes

   daca cei care produc materialele i-ar taia pe cei care incep si-i injura pe cei care creaza critica contructiva ia sa vezi cum o sa se schimbe modul de a comenta pe youtube.

   vor fi multi care nu vor suporta nici un fel de critica, e de inteles, toata lumea tine la ce creaza, e greu, dar in timp si acestia se vor sorta. Cei care sunt corecti cu toata lumea vor avea de castigat.

   eu spun ca DotA si Team Fortress sunt solutii chiar mai bune decat LoL, si chiar au dovedit tuturor ca sunt mine de bani pentru producatori.

Adaugă un comentariu