Activision Blizzard cumpără King pentru 5,9 miliarde de dolari

Când companii precum Activision Blizzard ies la cumpărături, se poate lăsa cu achiziții halucinante. Și pentru că vorbim despre Activision Blizzard, o companie cu venituri de 4,7 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, nu este de mirare că au avut de unde să scoată 5,9 miliarde de dolari pentru a pune mâna pe pachetul majoritar de acțiuni King Digital Entertainment, o companie cu venituri de 2,1 miliarde de dolari în același interval de timp.

În urma acestei tranzacții, CEO-ul Bobby Kotic a declarat că Activision Blizzard, compania pe care o conduce, nu face altceva decât să își consolideze poziția de lider în industria entertainment-ului interactiv. Cred și eu. Cu o piață combinată de peste 500 de milioane de utilizatori activi și potențialul de a răspândi jocuri pe platforme dintre cele mai diverse, nu le mai rămâne decât să facă în continuare jocuri bune. Sau care dau dependență. Conform prognozelor, veniturile Activision Blizzard ar urma să crească cu 30% în 2016.

Mai rămâne ca tranzacția să fie aprobată de către acționarii King (unde mă îndoiesc că va fi o problemă), Înalta Curte Irlandeză și autoritățile antitrust. Dacă acestea își dau OK-ul, tranzacția se va finaliza în primăvara 2016, iar King va continua cu conducerea neschimbată.

Pregătiți-vă pentru Candy Crush Pizza Party, Candy Crush Molotov Mayhem etc.

4 Comentarii

 • Cosmin
  Publicat noiembrie 3, 2015 9:13 pm 0Likes

  De abea astept sa joc Heroes of Candy Crush saga.

 • Ziskele
  Publicat noiembrie 4, 2015 9:16 am 0Likes

  E ceva de gandit, mai multi bani decat a dat Disney pe Star Wars.

  • ncv
   Publicat noiembrie 4, 2015 10:35 am 0Likes

   asta pentru ca Disney a trebuit sa investeasca pentru a crea produse in timp ce aici… King a avut venituri de mai bine de 500 de milioane de $ in doar primul trimestru al anului… Activ-Blizz nu mai trebuie sa faca nimic pentru a continua sa faca bani.

Adaugă un comentariu