ACTIVISION PATENTEAZĂ UN SISTEM DE MATCHMAKING CARE ÎNCURAJEAZĂ MICROTRANZACȚIILE

Așa-i că simțeați că viața voastră e oarecum incompletă? Mai ales atunci când puneați mâna pe câte un Call of Duty? Parcă, parcă, lipsea ceva din el. Nu, nu povestea. Nu o durată a campaniei mai lungă de 4 ore. Nu o grafică mai din secolul ăsta, eventual pe un engine mai nou cu mai puține limitări. Nu, nici măcar skin-urile pentru armele din multiplayer.

Hmm… oare ce lipsea? Ah, da, am răspunsul. Microtranzacțiile. Mai multe microtranzacții. Aia lipsea. Eh, Activision a simțit lipsa asta și s-a hotărât să aplice pentru un patent care să încurajeze microtranzacțiile prin intermediul matchmaking-ului. Cum funcționează?

Păi e destul de simplu. Să zicem că abia ai început să joci și ești varză, dar îți dorești foarte tare să devii un lunetist desăvârșit. Aparent, acest engine de microtranzacții te va matchui cu un jucător ce joacă ca lunetist, de skill mare, iar după ce vei vedea ce bun și tare e ăla, o să-ți ofere posibilitatea de a cumpăra pușca cu lunetă folosită de respectivul jucător. Cu bani reali, bine-nțeles. După ce o cumperi, același engine de microtranzacții se va asigura că vei fi match-uit într-o sesiune în care arma respectivă va fi foarte eficientă, ca să-ți dea impresia că ai făcut o treabă foarte bună că ți-ai dat banii reali pe ea și să te încurajeze să cumperi și altele.

 

Mda.

Super.

What happened to Git Gud?

 

4 Comentarii

 • Dor
  Publicat octombrie 20, 2017 4:22 am 0Likes

  Acti-what? N-am mai văzut sigla lor într-un joc de ceva timp…

  • Sol
   Publicat octombrie 26, 2017 11:57 am 0Likes

   Destiny 2, daca e sa dam un exemplu de actualitate.

 • Lixicus
  Publicat octombrie 23, 2017 2:57 am 0Likes

  @Dor da si seria Call of Duty, Destiny si jocurile Blizzard ale cui crezi ca sunt ?

  • Dor
   Publicat octombrie 26, 2017 9:36 am 0Likes

   Uitasem de Blizzard. Restul jocurilor enumerate nu le-am jucat. Am incercat cu mulți ani în urmă un CoD, dar n-am rezistat mai mult de 1 oră. De asta am și spus că nu i-am mai văzut. Direcția actuală în care se îndreaptă aceste companii este paralelă cu ce caut eu în jocuri.

Adaugă un comentariu