Amber Studio se extinde

Veşti excelente pentru piaţa de profil românească! Mai îi ţineţi minte pe vecinii noştrii de la East European Comic Con? Normal că da! Amber, studioul românesc care a lucrat la jocuri precum Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels, The Martian a atins o cifră de afaceri de 19.608.825 Lei în 2015 și un număr de 200 de angajați, devenind astfel cel mai mare studio independent din România într-o industrie cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ 500.000.000 Lei.

Datorită acestora, Carbon, primul incubator de jocuri, a luat naştere la începutul acestui an. Premiza a fost dezvoltarea individuală a studiourilor, pentru o creştere a industriei locale. Un aspect ce a avut rezultate pozitive!

Dragoș Hâncu, General Manager în cadrul Amber Studio. ne transmite că, „Creștem și ne transformăm în permanență. Iar aceasta nu doar datorită viziunii strategice pe care Amber o are la nivelul industriei dezvoltatoare de jocuri, dar și a gândurilor legate de punerea în valoare, în cadrul studioului, a principalului capital pe care îl avem, oamenii creativi. Ideea Carbon a fost gândită de către oameni ai Amber iar studioul a susținut-o, transformând-o într-o companie de sine stătătoare și care, în doar câteva luni de la lansare, are sub contract deja două titluri și este în negociere cu alte companii independente din Europa Centrală și de Est”.

Amber Studio se extinde

Cu toate acestea, un nou proiect se pregăteşte a primi autonomie, obiectivul final fiind realizarea unui studio de sine stătător. Divizia de creaţie, reuneşte persoane ce lucrează pentru a crea şi dezvolta noi IP-uri, de la zero, totul sub numele de Lorraine, sperăm noi, în viitorul apropiat. Amber se va concentra astfel pe oferirea de servicii creative premium, în timp ce Lorraine îşi va dedica timpul dezvoltării de noi IP-uri.

Cu această ocazie, Dragoș Hâncu a mai adăugat că „Este o decizie de business corectă pe măsura creșterii exponențiale pe care a avut-o Amber în ultimul timp, atât în ceea ce privește activitățile cât și oamenii. Vrem ca oamenii noștri să iasă în prim plan, le încurajăm ideile și inițiativele și, pentru ei, avem determinarea de a lua astfel de decizii cum este crearea unei noi organizații”.

Amber Studio va continua oferirea de servicii Quality Assurance și Deployment, ce vor fi îmbunătăţite constant, cel mai nou dintre acestea fiind Live Maintenance pentru IP-urile proprii sau externe, scopul fiind prelungirea de viață a acestora, prin upgradarea cu niveluri noi sau prin alte elemente vizuale.

 

Adaugă un comentariu