Bitfenix Flo: Mobilitate la Maximum

Bitfenix – companie cunoscută mai degrabă pentru carcasele, sursele şi accesoriile inovatoare – şi-a extins prin headset-ul botezat minimalistic-postmodernist Flo plaja de produse într-un mod care (cel puţin teoretic) ar trebui să îi aducă cinste din partea audiofililor fără pretenţii exagerate, constrânşi de un buget echilibrat – cu toate că eu nu voi scuti de critici anumite particularităţi ale acestei soluţii audio, fiindcă perfecţiunea este greu de atins când încerci să fuzionezi mobilitatea cu estetica şi calitatea sunetului. Am I right?

flo_k_right
Uşoare şi plăcute ochiului. Un detaliu minor, dar de efect: sigla Bitfenix de pe cupe putea fi realizată din metal.

De la bun început, căştile cu microfon detaşabil Flo stabilesc câteva puncte cheie, sintetizând şi accentuând calităţile principale ale produsului: greutatea redusă, construcţia simplă, spiritul dinamic şi mobilitatea ridicată. Cei de la Bitfenix au încercat marea cu degetul când au stabilit criteriile de design, deşi multe dintre conceptele prezente în cazul de faţă se regăsesc şi la alte modele, aparţinând unor producători cu tradiţie în domeniu. Sincer să fiu, preferam concentrarea filosofiei producătorului pe un singur aspect – cel al gaming-ului PC, propulsat acustic de nişte difuzoare solide.

Disponibile în gama de culori albastru, roşu, alb şi negru, Bitfenix Flo dispun de cupe circumauriculare căptuşite cu un material ce imită pielea, înăuntrul cărora sunt adăpostite drivere de 40mm cu magneţi din neodim. Suficient, aş spune, ţinând cont de grutatea totală limitată la numai 200g! Impedanţa de 68 Ω şi banda de frecvenţe încadrată între 20hz şi 20khz, alături de sensibilitatea indicată de producător la 96db reprezintă valori matematice respectabile, tipice căştilor destinate gamerilor atenţi la buget. Însă acustica modelului Flo diferă de aşteptările normale şi tinde spre o hibridizare interesantă. Cumva, s-a obţinut un compromis între muzica la purtător, gaming şi posibilităţile comunicării clare, ceea mă face să prefer Bitfenix Flo lângă smartphone şi nu lângă calculator.

Materialul plastic mat utilizat în construcţia cupelor şi braţelor de susţinere acoperă un schelet metalic flexibil, dublat de o coardă cauciucată pentru susţinerea pe cap. Datorită greutăţii scăzute, headset-ul Flo nu provoacă oboseala gâtului, iar tensiunea redusă pe urechi îi va acomoda şi pe cei mai sensibili. Dimensiunile sunt ajustabile în limite normale, articulaţiile cupelor neafectând integritatea structurală – perfecte pentru plimbările de seară în compania melodiilor preferate sau într-o sesiune de jogging.

flo_mic_cable_1

Totuşi, înainte de a trece la prezentarea rezultatelor testelor audio, trebuie menţionată conectica performantă şi facilităţile rezultate din posibilitatea detaşării microfonului. Chiar dacă este inestetic şi se potriveşte cu liniile rotunjite ale căştilor precum o nucă în perete, microfonul flexibil joacă un rol major în creşterea mobilităţii, în directă sinergie cu elementele de conectică. Acesta se ataşează pe cupa stângă folosind un jack de 3.5mm gold plated, lângă care se află o intrare ce deserveşte un jack identic – mai precis, cel al cablului principal.

Nici performanţele microfonului nu sunt ignorabile, recepţia sunetului fiind excelentă în condiţii slabe, fără boost. Avantajul principal rămâne posibilitatea de a transforma Bitfenix Flo dintr-un headset de gaming într-o pereche de căşti cool pentru playerul MP3 în doar câteva secunde: microfonul se decuplează rapid, iar cablul principal (împărţit la rândul lui într-un segment de 1m dotat cu modul de control volum + mute şi o extensie de 2m bifurcată în jack-uri separate headset/microfon) se înlocuieşte cu un fir mai scurt, sensibil mai uşor, ce totalizează 1m lungime. Mai mult, este de apreciat calitatea tuturor conectorilor jack, definiţi prin robusteţe.

flo_k_ports
Cele două port-uri conectează microfonul şi cablul principal la cupa stângă.

2 Comentarii

 • nikobadboy
  Publicat octombrie 9, 2014 7:13 pm 0Likes

  pretul e destul de piperat(255LEI) pt ceea ce ofera.exista alternative mai bune la acest pret.

  • Aidan
   Publicat octombrie 10, 2014 7:48 pm 0Likes

   In ciuda aparentelor, Flo are un avantaj imens in greutatea mica si mobilitatea crescuta – mai mare decat ai crede pentru unii cumparatori.

Adaugă un comentariu