Bitfenix Flo: Mobilitate la Maximum

TEST AUDIO: MUZICĂ

De această dată am ales un test diferit pentru aprecierea performanţelor în audiţia muzicală, optând pentru mobilitate. Aşadar, am înlocuit CD-urile audio cu o selecţie FLAC /MP3, redată folosind un smartphone generic bazat pe Android. Rezultatele au fost mulţumitoare în cazul pieselor hip hop, dar instrumentalul complex şi puternic caracteristic muzicii rock nu m-a impresionat absolut deloc. Sunetul a devenit oarecum cacofonic, zgârietor, crud. Contrastul dintre înalte, voce şi başii fără profunzimea necesară seamănă cu o distorsiune, indiferent de piesa aleasă ori calitatea conversiei. Singurul plus major a fost izolarea fonică eficientă – sunt genul căruia îi place să se scufunde cu totul în muzica ascultată pe stradă. Volumul puternic, culoarea şi greutatea redusă au contribuit la formularea senzaţiei de imersiune totală. În concluzie, recomand Bitfenix Flo exclusiv fanilor Fly Union pasionaţi de plimbări lungi în miezul nopţii.

TEST AUDIO: GAMING

Înapoi la gaming! Încep direct cu un pumn în bijuteriile Bitfenix: slider-ul folosit pentru controlul volumului. Cea mai proastă idee de la roata pătrată încoace, din cauza preciziei limitate – or, precizia şi controlul absolut reprezintă chintesenţa unui gaming gadget. Vreau să pot ajusta rapid şi cu acurateţe ce aud în căşti, nu experimentând diferite poziţii ale unui cursor din plastic. Am ales FIFA 15, GRID Autosport, CS:GO şi Diablo III pentru a pune la încercare calităţile audio in-game. Spre surprinderea mea, diferenţa dintre performanţele înregistrate de Bitfenix Flo în timpul audiţiei muzicale şi rezultatele obţinute în jocuri a fost masivă. Folosind o placă de sunet Audigy SE 7.1, am savurat comentariul clar şi răspicat din FIFA 15, completat de uralele galeriei şi acel oomph al mingii lovite de ghetele fotbaliştilor – pot spune că am ascultat fotbalul, că l-am audiat până la firul ierbii. La fel de curat şi bine definit s-a făcut auzit şi Autosport, în toată splendoarea curselor intense, bogate în zgomote şi culoare sonoră. Diablo III şi CS:GO au profitate de pe urma acuităţii headset-ului Bitfenix în multiplayer, prestanţa difuzoarelor fiind ireproşabilă. În lipsa başilor monstruoşi, Flo au umplut spaţiul gol cu vivacitatea şi sprinteneala unei altfel de acustici.

 CONCLUZII

Inginerii de la Bitfenix au reuşit să realizeze un headset plin de viaţă, colorat, sprinten şi durabil, construit în jurul unei filosofii îndrăzneţe. Convenabile şi adaptabile, Flo se transformă rapid într-o pereche de căşti uşor de transportat şi purtat, cu o conectică bogată şi un design ergonomic de excepţie. În ciuda unor lipsuri cauzate de compromisul dintre dimensiune, greutate şi calitate audio, ele îşi îndeplinesc cu brio rolul în gaming, în acelaşi timp străduindu-se să mulţumească urechile exigente ale melomanilor. În concluzie, deşi este prima încercare, Bitfenix nu ne toarnă cenuşă în urechi.

cable_image_01
Compatibilitate şi mobilitate.

2 Comentarii

  • nikobadboy
    Publicat octombrie 9, 2014 7:13 pm 0Likes

    pretul e destul de piperat(255LEI) pt ceea ce ofera.exista alternative mai bune la acest pret.

    • Aidan
      Publicat octombrie 10, 2014 7:48 pm 0Likes

      In ciuda aparentelor, Flo are un avantaj imens in greutatea mica si mobilitatea crescuta – mai mare decat ai crede pentru unii cumparatori.

Adaugă un comentariu