CM Storm Ceres 500: Un Headset Cool Pentru PC şi Console?

Iată-mă din nou într-o poziţie familiară, dar cu mici alteraţii, după o absenţă cauzată de motive mai mult decât întemeiate: aşezat în faţa biroului, cu o pereche de căşti pe urechi, două băuturi hidratante – create de oamenii de ştiinţă din sport pentru sportivi, căci am fost nevoit să renunţ forţat la energizante şi nicotină –, o listă de jocuri strălucite la capitolul audio şi un playlist lossless, pregătit pentru o audiţie îndelungată. După toate aparenţele, astăzi se lasă cu un nou test de headset destinat gaming-ului – mai precis, este vorba despre Cooler Master CM Storm Ceres 500, o soluţie de căşti cu microfon, compatibilă X360/PS3/PC. Sunt curios dacă difuzoarele masive vor reuşi să-mi calmeze febra cu nişte vibraţii curate şi răcoritoare…

PREZENTARE ŞI DESIGN
Headset-ul CM Storm Ceres 500 se bucură de atenţia pentru detalii caracteristică producătorului Cooler Master, astfel încât beneficiază de o prezentare excelentă şi un ambalaj impresionant. Exteriorul este dominat de contrastul alb-negru, absenţa culorilor strălucitoare inspirând o senzaţie de construcţie robustă şi serioasă. De altfel, calitatea construcţiei şi duritatea plasticului utilizat în diversele segmente se simte încă de la prima atingere, în special pe circumferinţa cupelor, în zona articulaţiilor şi la capetele coardei, acoperită în întregime cu un burete foarte confortabil. Mai mult, lungimea ajustabilă permite acomodarea pe capul sau urechile oricărui utilizator. Cablurile au o lungime potrivită (3m), deşi nu sunt acoperite în material textil.

Totuşi, nu am apreciat DELOC dimensiunea + greutatea mare şi designul butucănos, de cărămidă, al unităţii de control de pe fir. Este singurul element ce pare ieftin şi prost conceput, începând cu selectorul Console/PC, continuând cu LED-ul pentru starea microfonului şi terminând cu butoanele de volum şi mic mute. În schimb, cupele circumauriculare arată bestial, fiind construite stratificat, din materiale diferite: pernele textile înconjoară urechea şi izolează zgomotul exterior; urmează un filtru textil decorat cu sigla CM Storm, în spatele căruia se află difuzoarele; pernele sunt legate de rama cupei printr-o zonă acoperită cu o imitaţie de piele, ce continuă într-un plastic alb, mat; exteriorul cupelor este realizat din metal, cu multiple perforaţii minuscule şi se termină în articulaţiile braţelor. Spre surprinderea mea, masivitatea căştilor cu microfon detaşabil Ceres 500 nu se traduce prin greutate ridicată, deoarece acestea stau uşor pe cap, nu sunt obositoare şi cântăresc destul de puţin.

Dacă tot am menţionat microfonul detaşabil, trebuie amintit braţul ce poate lua orice formă şi capul receptor cu aspect old school, omni-direcţional. Frecvenţa de răspuns este cuprinsă între valorile 100–10,000 Hz, cu o sensibilitate de -54 ± 3dB la 1kHz.

Ceres_500_07
Ceres 500 nu sunt chiar cele mai compacte căşti de pe piaţă.

2 Comentarii

  • Ziskele
    Publicat august 6, 2014 10:08 am 0Likes

    Par grele, raman la Philips-urile mele SBC HP250 vechi de zece ani. :-w

  • Mihai Ioan
    Publicat august 6, 2014 10:24 am 0Likes

    la 116 db cred ca iti infunda bine urechile! 😀

Adaugă un comentariu