Cum Am Devenit Prizonierul Unui Teaser

Dacă titlurile Blade Runner, Deus Ex, Ghost In The Shell, Ergo Proxy sau Akira nu vă evocă senzaţii electrizante în chimia creierului, corectaţi urgent eroarea! Sunt puţine alte creaţii născute din imaginaţia oamenilor care transportă un bagaj epic atât de complex – bagaj încorporat în structura de rezistenţă a piramidei culturii pop. Îmi place să cred că nu mi-am pierdut jumătate din viaţă explorând minuţios fiecare muchie şi suprafaţă din configuraţia acestei forme geometrice, acumulând noi informaţii şi experimentând mereu diverse stări mintale ori spirituale. Altfel, personalitatea individului Aidan din prezent este mai degrabă rezultatul unor coliziuni accidentale cu câteva segmente extraordinare din lanţul infinit al imaginarului uman. De exemplu, teaser trailer-ul pentru Cyberpunk 2077.

Să fie muzica celor de la Archive? Sau subiectul incitant al viitoarei producţii CD Projekt? Poate cromatica, direcţia artistică? Să fie de vină pentru obsesia mea cumulul tuturor factorilor amintiţi? Ştiu doar că sunt dominat de climaxul neuronal pe care îl primesc în cele 140 de secunde. Greu de explicat, fiindcă nu vorbesc despre hype, ci despre o stare mult mai profundă. Din fericire, cunosc prea puţine detalii despre sistemul RPG Cyberpunk 2020, sursa de inspiraţie aflată la baza jocului, ceea ce lasă loc propriilor interpretări. Perfect, un nume tot mi-a sărit în ochi.

cyberpunk_2077_teaser_image (2)

 

Pe de altă parte, sunt conştient de complexitatea tehnologiei din spatele materialului video, de munca investită pentru a-mi atrage atenţia. Dacă sunteţi impresionaţi de privirea personajului feminin, de povestea narată cadru cu cadru, vizitaţi pagina Behance dedicată teaser-ului realizat de Platige Image. Eu suspectez că am descoperit identitatea temnicerului meu, căci îi sunt prizonier de multă vreme: Tomek Bagiński, trebuia să conştientizez mai devreme că tu erai vinovatul!

 

5 Comentarii

 • PAULXX
  Publicat ianuarie 6, 2015 10:38 pm 0Likes

  Super… Pare interesant… Sper sa si fie.

 • DANiel
  Publicat ianuarie 7, 2015 5:00 am 0Likes

  Sunt bolnav de cyberpunk de ceva ani, dar cred ca jocul asta mi-ar pune capac. Jucat cu Oculus Rift chiar ca ar fi experienta maxima.

  • Aidan
   Publicat ianuarie 7, 2015 8:02 am 0Likes

   Chiar asa, exista o comunitate cyberpunk in Romania care sa rivalizeze la numar cu cea otaku?

  • D3F3
   Publicat ianuarie 7, 2015 8:49 pm 0Likes

   Nustu’ nu cred ca majoritatea otaku sunt otaku in Romania. Majoritatea au vazut Naruto sau One Piece se costumeaza, si stiu si ei 2-3 relatii intre caractere. Asta nu inseamna sa fii Otaku.

   Oricum ideea de gandire din spatele acestor creatii este foarte interesanta, un trailer pentru GitS SAC de pe Animax punea problema foarte interesant, daca un obiect ale carui parti au fost inlocuite in intregime, ramane in esenta acelasi. Akira totusi nu prea mi-a inspirat asta din film, ceea ce am citit despre Akira mi-a inspirat asta. Felul in care transcende universul cunoscut catre o stare avansata, lasand in urma vechiul el.

 • ZIbelthiurdos
  Publicat ianuarie 7, 2015 9:43 am 0Likes

  Bagiński era ?!? Nu-mi vine sa cred !

Adaugă un comentariu