Cum să te joci vechituri cu dgVoodoo

Înainte de a trece la nivelul următor în materie de retro gaming – adică real hardware -, una dintre activitățile mele preferate era aducerea jocurilor retro la o stare jucabilă pe Windows 10.

Pachetele GOG.com sunt din start o soluție convenabilă, majoritatea titlurilor din magazin fiind compatibile „out of the box” cu sistemul modern de operare. Însă acest lucru nu însemnă neaparat și accesul la rezoluții widescreen sau garanția unei experiențe fără probleme.

Blood 2, Undying sau Shogo, printre altele, refuză pur și simplu să ruleze cum trebuie pe unele configurații, chiar dacă vin la pachet cu glide wrapper-ul nGlide. Acestea și o grămadă de titluri abandonware au nevoie de altceva: dgVoodoo 2.

Creația domnului Dege, dgVoodoo este un set de API-uri vechi compatibile cu Windows 7/8/10, ce include DirectX 1-7, Glide 2.11, 2.45, 3.1 Napalm, Direct3D 8.1 și Direct3D 9 – toate sub formă de dll-uri, evident.

Să presupunem că vrei să joci StarCraft Brood War pe un monitor widescreen la rezoluție 1080p. Tot ce trebuie sa faci este să copiezi din arhivă aceste dll-uri în folderul executabilului și voila! Ești gata de joacă.

Las aici niște link-uri utile:

http://dege.freeweb.hu/dgVoodoo2/ – descarcă de aici dgVoodoo

https://www.zeus-software.com/downloads/nglide – descarcă de aici nGlide

https://verokster.blogspot.com/ – patch-uri pentru Heroes IV, Delta Force, Blood Omen, NFS Porsche și multe alte jocuri, grație maestrului Verok.

2 Comments

  1. Mahrii ianuarie 12, 2021
  2. Aidan ianuarie 16, 2021

Leave a Reply