Cum să te joci vechituri cu dgVoodoo

Înainte de a trece la nivelul următor în materie de retro gaming – adică real hardware -, una dintre activitățile mele preferate era aducerea jocurilor retro la o stare jucabilă pe Windows 10.

Pachetele GOG.com sunt din start o soluție convenabilă, majoritatea titlurilor din magazin fiind compatibile „out of the box” cu sistemul modern de operare. Însă acest lucru nu însemnă neaparat și accesul la rezoluții widescreen sau garanția unei experiențe fără probleme.

Blood 2, Undying sau Shogo, printre altele, refuză pur și simplu să ruleze cum trebuie pe unele configurații, chiar dacă vin la pachet cu glide wrapper-ul nGlide. Acestea și o grămadă de titluri abandonware au nevoie de altceva: dgVoodoo 2.

Creația domnului Dege, dgVoodoo este un set de API-uri vechi compatibile cu Windows 7/8/10, ce include DirectX 1-7, Glide 2.11, 2.45, 3.1 Napalm, Direct3D 8.1 și Direct3D 9 – toate sub formă de dll-uri, evident.

Să presupunem că vrei să joci StarCraft Brood War pe un monitor widescreen la rezoluție 1080p. Tot ce trebuie sa faci este să copiezi din arhivă aceste dll-uri în folderul executabilului și voila! Ești gata de joacă.

Las aici niște link-uri utile:

http://dege.freeweb.hu/dgVoodoo2/ – descarcă de aici dgVoodoo

https://www.zeus-software.com/downloads/nglide – descarcă de aici nGlide

https://verokster.blogspot.com/ – patch-uri pentru Heroes IV, Delta Force, Blood Omen, NFS Porsche și multe alte jocuri, grație maestrului Verok.

2 Comentarii

  • Mahrii
    Publicat ianuarie 12, 2021 9:13 pm 0Likes

    Acum cateva luni am jucat Clock Tower: The first fear, un joc horror de pe vremea Windows 95. Am intampinat de asemenea dificultati cand am incercat sa-l rulez pe Windows 10: fereastra era foarte mica, si nu aveai cum s-o maresti. Solutia a fost un fisier de configurare creat de comunitatea jocului pentru DXWnd, un programel cu ajutorul caruia l-am putut juca in fullscreen.

  • Aidan
    Publicat ianuarie 16, 2021 10:45 pm 0Likes

    Yup. O solutie foarte faina. E singura chestie cu care am reusit sa joc Speedboat Attack pe Win10.

Adaugă un comentariu