Destiny 2: Warmind stârnește furia celor care îl joacă pe PC și Xbox One

Nu mai este deloc o surpriză că cei de la Activision și-au făcut un obicei din a ne servi reciclări ale unui titlu mai vechi și să le vândă apoi la preț de joc sau expansion proaspăt, ca apoi să îl recicleze fără pic de jenă și pe acesta, și s-o țină tot așa până la moartea seriei respective. De ce nu, dacă amatori se găsesc, nu-i așa?

Cel mai recent exemplu este Destiny 2, așa cum reiese și din review-ul nostru. Pe scurt, ceea ce putea fi la fel de bine un expansion pentru primul joc din serie, a ajuns pe piață la prețul de 60 de euro. Nemulțumirea nu a fost însă atât de mare cum este acum, în cazul recent lansatului expansion intitulat Warmind, pentru simplul motiv că nu aduce nimic cu adevărat nou, decât dacă îl joci pe PlayStation 4, unde publisher-ul Activision continuă să lanseaze conținut exclusiv pentru Destiny, ca urmare a unui acord semnat cu Sony.

Mișto trailer.

Pe scurt, dacă joci Warmind pe PS4 primești o misiune co-op (strike) în plus față de celelalte două platforme. Nu că ar fi o noutate, jucătorii cu vechime de pe platformele „mai sărace” par să se fi obișnuit deja cu situația, fără a fi însă mai puțin nemulțumiți. Ce este „amuzant” în cazul Warmind nu este însă faptul că nu primesc pachetul complet, ci că nu primesc tocmai ceea ce înseamnă conținut cu adevărat nou, iar furia lor este de înțeles. Înțeleg să ai obiecte exclusive, niște pocnitori și plăcinte mai altfel, dar exact ceea ce face pachetul să merite cât de cât banii să lipsească? Sigur, le vor avea și ei cândva…

Pe aici nu se trece deocamdată, decât cu un PS4!

Ca o paranteză, Bungie obișnuiește să introducă strike-urile în campania unui expansion, pentru a se asigura că le joacă cât mai mulți, iar asta nu este tocmai o idee rea. Este exact tratamentul de care au beneficiat cele două strike-uri din primul expansion pentru Destiny 2, Curse of Osiris. Da, în esență, tot o reciclare a unui conținut mai vechi, la rândul lui o reciclare a unui conținut și mai vechi, rebotezat etc., însă nu asta e ideea. La fel se întâmplă și cu strike-urile din al doilea expansion, Warmind, doar că, așa cum spuneam mai devreme, numai dacă îl joci pe PS4 ai impresia că joci ceva nou, cât de cât original. Pentru jucătorii de pe celelalte platforme, Insight Terminus nu există sub formă de misiune în campanie, deși plătesc pe el la fel de mulți bani: „doar” 19,99 dolari / euro. V-am zis că-i amuzant.

Urmărind reacțiile jucătorilor de pe PC și Xbox One, sunt tare curios câți fani ai jocului îi vor mai rămâne fideli după achiziționarea noului expansion, știind toate astea. Cu siguranță, se vor găsi destui care să aștepte resemnați până la toamnă. Cel puțin.

Pe mine, unul, Destiny 2 m-a pierdut în toiul campaniei ridicol de insipide (deși am rezistat până la final, poate-poate) din jocul de bază. Scuze, expansion. Bine că n-am dat bani.

Sursa: kotaku.com

2 Comentarii

 • LimboWalker
  Publicat mai 12, 2018 10:20 am 0Likes

  L-am cumparat recent de pe Humble cu 12 dolari si sunt fericit de investitie, campania single e fun. Dar astia-s singurii bani pe care o sa-i primeasca Bungie din buzunarul meu! Pentru DLC-uri trebuie sa-si gaseasca alt prost!

  • KiMO
   Publicat mai 12, 2018 10:23 am 0Likes

   Pretul corect 🙂

Adaugă un comentariu