Digital Homicide renunță la procesul intentat utilizatorilor Steam

Digital Homicide a renunțat la plângerile depuse împotriva a 100 de utilizatori Steam care au publicat recenzii negative la produsele lor. Motivul, conform companiei, este scăderea drastică a veniturilor în urma publicității negative de care a avut parte în ultimele luni, fapt care i-a pus în imposibilitatea de a suporta costurile de judecată. Digital Homicide s-au făcut cunoscuți prin jocuri precum Galactic Hitman sau The Slaughtering Grounds, care au primit recenzii universal negative din partea presei de gaming și a consumatorilor.

Scandalul, dacă ar fi să folosim un termen de tabloide, a pornit în momentul în care Digital Homicide a înaintat o cerere companiei Steam pentru a dezvălui identitatea a 100 de utilizatori Steam care, după spusele lor, ar fi adus atingere imaginii companiei prin răspândirea de informații false legate de jocurile lor. Ca reacție, Steam a retras toate produsele Digital Homicide din magazinul virtual.

Acum, ca să fim sinceri, nu este prima și nici ultima dată când un dezvoltator de jocuri, independent sau major, încearcă un exercițiu de putere împotriva presei și a consumatorilor. Probabil vă amintiți cu toții de episodul tragicomic Garry’s Incident vs Totalbiscuit, în care compania responsabilă pentru publicarea acelui joc a folosit în mod abuziv sistemul de copyright de pe YouTube pentru a șterge recenzia negativă publicată de Totalbiscuit. Demersurile lor au avut succes, dar asta le-a distrus reputația și orice șansă de a continua în industrie.

Faptul că o companie de dimensiunea Steam-ului nu a cedat în fața presiunilor unui grup complexat de dezvoltatori care nu este receptiv la critică este un semn bun. Cine știe, să sperăm că a fost doar un incident izolat. Chiar și așa, într-o dovadă de încăpățânare sisifică, plângerea intentată împotriva criticului de jocuri Jim Sterling nu a fost încă retrasă, deci în mod sigur nu este ultima dată când vom mai auzi de Digital Homicide.

Banner_site_660x200px

2 Comentarii

 • Ziskele
  Publicat octombrie 5, 2016 10:33 pm 0Likes

  Daca imi spun doi ca sunt baut ma duc si ma culc…

 • dante-sama
  Publicat octombrie 6, 2016 12:27 pm 0Likes

  Nu-mi vine sa cred la ce s-a ajuns. Ca un developer de gunoaie de, sa intenteze proces utilizatorilor care dau review-uri pe steam la jocurile lor si le spun ca sunt gunoaie…Poate in Koreea de Nord ar fi avut succes campania lor, in lumea reala, critica este dura si nu poti sa dai vina pe utilizator, ca nu agreeaza mizeriile tale si le spune si celorlati ca sunt niste mizerii.

  Sper sa-i manance falimentul si pe ei si pe toti care recurg la astfel de „scam-uri” fiindca in principiu asta estge un joc care promite ca iti va oferi ceva, de care tu nu vei beneficia niciodata in el, un scam. (da Sean Murray la tine ma uit)

  Singurul lucru de care ma bucur este ca Valve le-a aratat instant degetul mijlociu

Adaugă un comentariu