Dink Smallwood (M.I.A.): Un RPG despre porci, dragoni, goblini și rațe decapitate

N-o să mint, Dink Smallwood te pune să faci cam mult grind. Armele și vrăjile sunt scumpe, așa că, dacă vrei o sabie nouă cu +1 la damage, ar cam trebui să te apuci să omori zeci de animăluri ca să strângi aurul necesar achiziției. Măcar muzica de fundal e frumoasă și mai alungă din monotonie, plus că lumea jocului ascunde diverse secrete, fie că e vorba de zone ascunse accesibile în urma rezolvării unui puzzle, fie că ieși din tufișuri și nimerești într-un grup de fete care se roagă la un cadavru de dragon. Da, poate că uneori umorul ia niște direcții stranii. I love you too, Dead Dragon Carcass!

Do you want the D?

Dink Smallwood are în spate o comunitate de fani mică, dar extrem de dedicată, jocul fiind un fel de cult classic al RPG-urilor, o nestemată ascunsă apreciată doar de cunoscători. Dink Smallwood include și un editor de aventuri, iar fanii cei mai pasionați și-au creat propriile povești și niveluri. Așa-numitele D-Mods pot fi descărcate în mod gratuit și instalate peste jocul original, astfel încât distracția se poate prelungi cu aceste aventuri create de fani. Mărturisesc că eu nu am încercat niciuna, dar am auzit că unele dintre ele sunt chiar bune. Dacă aveți timp și chef, The Dink Network vă poate îndruma către cele mai reușite D-Mods.

Noua variantă Dink Smallwood HD este probabil cel mai indicat mod de a experimenta jocul, pentru că rezolvă o sumedenie de bug-uri, plus că oferă suport pentru sisteme de operare noi. Există chiar și o variantă pentru Android lansată destul de recent, pentru cei care vor să-l aibă pe Dink mereu în buzunar. Eu prefer varianta pe PC. Kickin’ it oldschool!

Observ că am zis destul de multe lucruri negative despre gameplay și asta nu cred că ajută prea mult în demersul meu din paginile astea, dar Dink Smallwood chiar este, în ciuda neajunsurilor sale, un RPG relaxant și reușit care își merită din plin statutul de clasic. Și e gratis! Eu m-am distrat de minune cu el de fiecare dată când l-am jucat, ceea ce vă doresc și vouă. Ah, v-am zis că boss-ul final are același nume ca Seth Robinson, fondatorul Robinson Technologies? Funny guys.

Dink Smallwood a avut parte și de o lansare fizică, astfel că, în 1998, puteai să îți cumperi jocul din magazine în varianta big box, cum se făceau la acea vreme, cu ditamai cutia, CD în carcasă și un manual subțirel. Nu s-au fabricat foarte multe copii, așa că până în vara lui 1999 jocul era deja sold out, iar în toamna aceluiași an Dink Smallwood a devenit freeware. Totuși, parcă desenul nu prea se potrivește cu personajul din joc. Mi-l închipuiam pe Dink ca pe un băiețandru simpatic și însetat de aventură. Individul ăsta cu figură vicleană mă neliniștește. Pare că l-a ucis pe Dink și i-a furat hainele, iar acum rânjește satisfăcut. Cine a desenat așa ceva?!

Adaugă un comentariu