REVIEW: Reksio și Magicienii

[Acest articol este semnat de Tiberiu Podăreanu și este înscris la concursul "Trimite-ne un Articol și Poți Câștiga Revista NEXT LEVEL". Deși jocul recenzat este din 2004 și pare obscur, se pare că are o distribuție atât de bună că încă poate fi cumpărat de pe site-ul editurii Erc Press la prețul de 12.8 lei]

Nu știu dacă vă mai amintiți, sau în ce măsură unii dintre voi chiar ați prins, dar pe la începutul mileniului al treilea se găseau pe la tarabe niște reviste faine de la Erc Press, care aveau și CD-uri atașate. Se numeau “Să ne jucăm pe calculator”, iar pentru un copil de 6 ani care (încă) nu știa că poate masacra întregi populații extraterestre în Starcraft, erau cel mai mișto lucru posibil.

Cam atâția ani aveam și eu atunci când mi-a picat în mână o copie a revistei cu Reksio și Magicienii, o aventură mai mult sau mai puțin despre o cârtiță care sare printr-un portal magic și ajunge într-o lume a vrăjilor mai plină de minuni decât cea a lui Harry Olaru’. Nici până în ziua de astăzi nu am reușit să aflu ce om genial a putut născoci la o astfel de poveste.

Fiind o aventură point n’ click din 2004 care a fost tradusă din poloneză (încercați să citiți numele original cu voce tare, sunt curios cum reușiți să pronunțați „Reksio i Czarodzieje”), jocul și-a menținut destul de bine reputația. Uneori descopăr că jocul încă este căutat pe câteva forumuri de către nostalgici sau părinți care și-au pierdut revista. Și da, revista contează: DRM-ul jocului constă într-un cod pe care trebuie să îl introduci în primul sfert al desfășurării acțiunii, iar pentru a-l putea tasta corect trebuie să consulți revista tipărită. #hardcore

4 Comentarii

 • Sergiu
  Publicat ianuarie 24, 2021 4:10 pm 0Likes

  Super tare! Mă bucur că cineva a reușit, in ultima vreme, să pună in evidența calitatea acestor jocuri.
  Doresc tuturor sa aibă parte de toate cele 5 jocuri, daca nu de toate!

 • Victor Rouă
  Publicat mai 1, 2022 9:37 pm 0Likes

  Acesta este un joc absolut fenomenal! Mi-l amintesc cu atâta plăcere de cân eram mic! Îmi pare extrem de bine că are parte și de un bine meritat review în jurnalism-ul de gaming românesc! Reksio este unul dintre eroii preferați ai copilăriei mele! Toate cele bune, multă sănătate precum și mult spor și succes în toate!

  P.S.: Recomand cu multă căldură toate jocurile cu Reksio! Rock on!

  • Victor Rouă
   Publicat mai 1, 2022 9:38 pm 0Likes

   Erratum: de când eram mic

 • Dana
  Publicat octombrie 13, 2022 3:07 pm 0Likes

  Foarte tare!!!!

Adaugă un comentariu