Disponibilizări în masă la Activision Blizzard

Pe vremuri, demult, Blizzard Entertainment avea farmecul ăla de companie prietenoasă cu consumatorul de jocuri. Un soi de vibe nostalgic, de parcă știai că orice fac, indiferent cât de mult durează, trebuie să fie ceva perfect.

Apoi au început să publice jocuri mobile în francize hardcore, să aplice același model business de căcat tipic titlurilor free-to-play în jocuri care nu sunt free-to-play și să o ardă exact așa cum au învățat de la Anti-Papa Activision.

Blizzard este acum doar un alt publisher înfometat de bani, ce gândește exclusiv în cifre și alte mizerii corporatiste care curg prin venele unor boșorogi/yuppies la costum. Și fiindcă cifrele nu sunt cele din target, s-a trecut la concedieri în masă.

800 de oameni, mai exact. Undeva la 8% din personal. Bobby ”Ashog-Beliar” Kotick justifică măsura folosindu-se fix de cifrele mai devreme amintite, promițând fanilor că resursele economisite vor fi investite în francizele Call of Duty și Diablo, fiindcă Destiny nu le mai aparține.

Ce-i drept, măcar vor beneficia de asistență pentru a le face tranziția la statutul de șomeri mai ușoară, grație performanțelor excelente raportate în 2018, cel mai bun an pentru cultul Acti-Blizz. Acționarii vor dormi acum liniștiți.

Prin urmare, să vă așteptați la un Diablo pe mobil mai mișto ca niciodată și un CoD IIIII minunat!

12 Comentarii

 • Ioan-Radu Tanasescu
  Publicat februarie 13, 2019 11:07 am 0Likes

  Eu de-aia am renuntat demult la jocurile Blizzard si nu numai. In ziua de azi mai joc doar chestii de genul Dark Souls, fara micro tranzactii, fara foame de bani si o experienta mult mai buna.

  • Aidan
   Publicat februarie 13, 2019 2:35 pm 0Likes

   I feel you, man!

 • alex
  Publicat februarie 14, 2019 12:22 am 0Likes

  duar starcraft II este unicul joc decent de la blizzard pentru mine, restul sunt rahaturi, duar cele clasice sunt interesante, sc2 a ramas cel mai bun si cel mai competitiv RTS in momentul actual.

  • Daniel Dosaru
   Publicat martie 14, 2019 4:18 pm 0Likes

   doar@

 • Morrick
  Publicat februarie 14, 2019 12:12 pm 0Likes

  În ultimul an s-a văzut amprenta Activision asupra celor de la Blizzard, s-a văzut în WoW și din păcate am decis să nu mai joc, povestea devenise un cringefest la care se adaugă grind-ul exagerat pentru reputație ca să deblochezi niște rase pe care ar fi trebuit sa le ai imediat cum cumpărai expansionul. Overwatch este un joc toxic prim comunitate și gameplay.
  Starcraft rămâne o serie foarte bună și sper să rămână așa, Diablo poate își revine după ce a fost la Blizzcon.
  În schimb de când Activision a mutat oameni de la Heroes of the Storm jocul este mai bun și comunitatea mai liniștită.

  • Aidan
   Publicat februarie 14, 2019 8:26 pm 0Likes

   Bro, comentariul asta este o gura de aer proaspat si o privire atenta asupra situatiei din ograda jocurilor Blizz – evident, de la cineva care le joaca. Thx! Credeam ca sunt singurul care simte chestiile astea.

 • Paul
  Publicat februarie 18, 2019 8:59 pm 0Likes

  Ce bine ca nu-mi plac jocurile de gen, strategiile alea cu garlici pe ecran…

 • florin
  Publicat februarie 20, 2019 7:20 am 0Likes

  bre, de nostalgie am reinstalat starcraft 2.) ce face stirea din oameni:)

  • Aidan
   Publicat februarie 25, 2019 4:23 pm 0Likes

   Catch me up on Facebook. Ajung azi acasa si iti pun o poza cu desktop-ul sa vezi ce pasiuni inca mai ard in mine :))

 • dante-sama
  Publicat februarie 25, 2019 3:54 pm 0Likes

  Da, il si vad pe Bobby Kotick, luand decizia „grea” de a disponibiliza 800 de angajati in timp ce-si numara cei 29 000 000 $ pe care i-a castigat anul trecut…
  Activision, isi dau salarii si bonusuri de angajare de zeci de milioane in timp ce-i arunca ca pe gunoaie pe cei care chiar au lucrat la proiectele ce le-au adus acei bani.

  • Dor
   Publicat martie 6, 2019 11:49 am 0Likes

   Asta-i piramida…cel de sus aruncă mizeria pe cei de sub, și tot așa. Asta a devenit industria jocurilor AAA.

 • Marcel N
  Publicat martie 14, 2019 2:52 pm 0Likes

  Nesimtirea celor de la Acti/Ubi/EA nu mai cunoaste niciun fel de limite.. Daca cei de la Nintendo si-au taiat din bonusuri ca sa le fie bine si „palmasilor” programatori, canceru’ ala cu fata umana numit Bobby Kotick da (iar) o lectie de ‘asa nu’ si ne mai da un motiv sa NU mai luam nimic de la Blizzard.
  Am tot cumparat pack-uri pentru e-sports, am luat (si acu’ incep sa regret) Warcraft III reforged la pre-order, Blizzard nu mai vede banii mei pana nu apare Diablo IV sau II remastered FARA microtranzactii. VECI nu le dau 15 USD pe luna pentru un WOW cu grafica de acu’ 15 ani, si sunt niste jegosi lacomi daca chiar se asteapta ca cineva sa sara cu banu’ la WOW classic de parc-ar fi scos ieri.
  Mda… Numai din bonus, jegu’ alaa de Kotick platea toti amarastenii aia inca vreo 5 ani si le dadea si bani de curve si coca.
  CSF, famiglie mare. Exceptie CD Projekt Red, NU mai fac pre-order cat oi fi. Ditto.

Adaugă un comentariu