Divizia PGL 2016 s-a încheiat. Cine a luat coroana?

Divizia PGL 2016 s-a încheiat, XPC.gg fiind câstigătorii din cadrul tuturor celor trei competiţii – LoL, CS:GO şi DotA 2. Aceştia au încasat, astfel, cecuri în valoare de 2000 de dolari pentru fiecare dintre cele trei jocuri! Dar să aruncăm o privire peste câteva detalii.

XPC.gg au reuşit o victorie cu 2-0 împotriva celor de la Red Bonanza în cadrul competiției de LoL, apoi din nou 2-0 împotriva celor de la GG 1337 în cadrul CS:GO, iar împotriva celor de la Team Toxic, în cadrul competiției de DotA 2, aţi ghicit, o nouă victorie cu 2-0. Nu fiţi însă prea dezamăgiţi pentru echipele care au pierdut în fața lor, acestea primind câte un cec în valoare de 1000 de dolari fiecare.

Project manager al Diviziei PGL, Cristian Bănăseanu, a declarat că „După două luni de meciuri în Divizia PGL, pot spune că suntem plăcut surprinși atât de prestația echipelor românești, cât și de atitudinea de învingători de care au dat dovadă. În plus, am avut zeci de mii de spectatori și fani care și-au susținut jucătorii și echipele preferate online. Avem toate dovezile că România poate să susțină o scenă competițională profesionistă și sperăm că Divizia PGL va face parte din acest peisaj și în sezoanele următoare”.

Întregul eveniment a fost întreţinut de comentatorii celebri ai PGL alături de câţiva invitaţi speciali după cum urmează:

  • LoL: Sebastian “TataStrumf” Honciuc și Robert ”Wildcat” Cristea. Invitat special: Anne-Marie “Zoozix” Pintea
  • CS:GO: Adrian “Shadow” Belciug și Sebastian ”Serano” Hudișteanu. Invitat special: Alexandru ”Colo” Bălan
  • DotA 2: Mihai “DarkMickey’ Popa și Cristian ”Ppăsărel” Bănăseanu. Invitat special: Armand ”bOne7” Pittner

În cadrul Diviziei PGL 2016 au participat jucători din 89 de localităţi din România, dar şi din Chişinău, Republica Moldova. Evenimentul este dedicat în exclusivitate gamerilor din România şi Republica Moldova, iar premiile oferite anul acesta s-au ridicat la suma de 13.500 de dolari.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina oficială a PGL şi articolul N2 care a precedat evenimentul.

Adaugă un comentariu