Dota 2 primeşte suport pentru Vulkan

Aflăm prin intermediul Steam News despre faptul că Dota 2 a primit un update beta ce a adăugat suport pentru Vulkan API. Producătorii ne transmit următoarele:

„Versiunea beta a Vulkan pentru Dota 2 este acum disponibilă sub formă de DLC. Vulkan este o aplicaţie grafică, cross-platform, de o eficienţă înaltă, destinată plăcilor video moderne. Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul oficial al Vulkan.

Detalii tehnice:

  • Asiguraţi-vă că opţiunea de Steam Beta Client este bifată pentru cel mai nou Steam Vulkan Overlay (problemele Steam Overlay legate de performanţă sunt astfel rezolvate).
  • După descărcarea DLC-ului, asiguraţi-vă că launcher-ul are adăugată extensia -vulkan. Orice alte extensii (-dx9,-dx11,-gl), dacă sunt prezente, trebuiesc eliminate.

Cerinţe minime de sistem:

  • Windows 7/8/10 64-bit: NVIDIA 600-series+ (365.19+ driver), AMD 7700+ (Crimson 16.5.2.1+ driver)
  • Linux 64-bit: NVIDIA 600-series+ (364.16+ driver), AMD GCN 1.2 (16.20.3 driver)
  • 2GB memorie GPU – diferite probleme pot apărea pe sistemele cu <2GB de memorie GPU

Primele minute pe Vulkan pot cauza întreruperi aleatorii datorită motorului grafic ce memorează pe disc, în cache, diferitele shadere. După un meci jucat sau privit din postura de spectator, aceste inconvenienţe vor dispărea.

Există o problemă cunoscută pe sistemele Linux, legată de plăcile video NVIDIA, care provoacă rupturi de ecran chiar dacă opţiunea de Vsync este activată. Cei de la NVIDIA lucrează activ în a rezolva acest neajuns într-un viitor update pentru drivere.

Puteţi raporta orice bug legat de Vulkan la această adresă.”

Adaugă un comentariu