E3 2018: EA Play Press Conference Recap & Trailers

Cei de la EA au dat „voioși” startul seriei de conferințe ce precede convenția E3 2018, iar show-ul a fost mai puțin spectaculos decât mă așteptam. Undeva spre deloc, în ceea ce s-ar putea numi cea mai slabă conferință EA Play din istorie, dar asta nu înseamnă că nu au lipsit surprizele.

Pe scurt, am avut parte de secvențe noi cu gameplay din Battlefield V și Anthem, detalii despre FIFA 19, NBA Live 19 și Madden NFL 19, prezentarea a două titluri indie, dintre care unul a fost și lansat cu ocazia anunțării sale – Sea of Solitude și Unravel Two, precum și a unui nou joc de strategie Command & Conquer, dedicat exclusiv platformelor mobile.

Însă cel mai surprinzător anunț a venit într-o manieră atât de banală și neinspirată, încât audiența abia dacă l-a băgat în seamă – Vince Zampella, co-fondator și CEO al studioului Respawn Entertainment, care ne-a oferit superbul Titanfall 2 înainte să (moară) fie achiziționat de Electronic Arts, a anunțat, în cadrul unei banale conversații de mai puțin de un minut cu gazda evenimentului, că Respawn lucrează la un nou joc Star Wars, intitulat Jedi: Fallen Order. Acțiunea jocului se va petrece în vremuri întunecate, adică între al treilea și al patrulea film Star Wars, într-o perioadă în care cavalerii Jedi sunt hăituiți, iar dacă nu va avea parte de aceeași soartă pe care a avut-o defunctul Star Wars 1313 (și nu numai el), s-ar putea să îl vedem lansat la finele anului 2019. În caz contrar, va fi blestemul care va închide studioul Respawn, situație în care Jedi Knight: Jedi Academy va păstra titlul cel mai bun joc Star Wars din istorie.

Continuăm cu cele mai importante anunțuri și trailer-e prezentate în cadrul conferinței de presă EA Play. La final, puteți urmări înregistrarea evenimentului, în caz că vă interesează și comentariile din preajma lor, plus altele.


BATTLEFIELD V

Mă așteptam să vedem mai mult gameplay, mai ales din modul single-player. În schimb, am primit confirmarea clară că jocul va veni și cu un mod de joc multiplayer de tip Battle Royale. E la modă, trebuia, însă cel din Battlefield V s-ar putea să-mi placă. “It will be unlike anything you’ve played before, and we’ll have more to talk about later this year.” Hm, parcă am mai auzit asta undeva

Reprezentanții studioului Dice ne-au informat că jocul va avea parte de o prezentare mai amplă în cadrul conferinței Microsoft, ce va avea loc diseară, la ora 23:00. Până atunci, pe lângă materialul video mai puțin informativ oferit în cadrul EA Play, vă punem la dispoziție încă două. În ambele avem parte de gameplay din modul de joc multiplayer Grand Operations, iar unul dintre ele este chiar foarte informativ și intră bine cu preview-ul nostru din 27 mai.

Îmi place ce văd. Mă refer la modul în care se desfășoară un meci de tip Grand Operations, după cum reiese și din analiza de mai jos.

Nvidia se laudă cu modul în care arată jocul în combinație cu o placă video GeForce GTX 1080 Ti. Din nou, Grand Operations, dar fără comentariu.


ANTHEM

Aveam multe așteptări de la Anthem, noul joc al celor de la BioWare, iar într-o oarecare măsură încă mai am. Seamănă prea mult cu Destiny ca mod de prezentare, diferența notabilă (deocamdată) constând în faptul că poți petrece mai mult timp în aer. Arată bine, însă. Din trailer-ul cinematic aflăm despre o furtună care amenință să distrugă o întreagă civilizație, iar Anthem este singura chestie care rămâne „în picioare”. Jucătorii se vor lua la trântă cu ființe extraterestre gigantice în decoruri sălbatice, iar în centrul atenției se află o facțiune care își zice Freelancers. Echipați cu exocostume Javelin, aeștia încearcă să încline balanța în favoarea omenirii.

Ca fapt divers, jocul nu va conține moduri de joc PvP în ziua lansării, iar idilele à la Mass Effect dintre personajele sale vor lipsi cu desăvârșire. Păcat, căci pusesem ochii pe o extraterestră de 50 de metri cu trei țâțe și cinci tentacule…

Anthem pune accentul pe munca în echipă între mai mulți jucători, ce vor avea misiunea să doboare tot soiul de monstruozități pentru a duce la îndeplinire diverse queste. Jocul promite lore și role-play cu carul, însă va fi mai puternic orientat spre acțiune decât jocurile din seria Mass Effect. Anthem va fi lansat în data de 22 februarie 2019 pe PC, Xbox One și PlayStation 4.


FIFA 19

Fanii au cerut, fanii au primit. Dar asta numai pentru că japonezii dela Konami au renunțat la licența UEFA Champions League pentru Pro Evolution Soccer, concurentul direct al FIFA. Acesta este și cel mai important anunț legat de FIFA 19, după cum reiese și din trailer-ul de mai jos, chiar dacă nu mai era de mult o noutate.


NBA LIVE 19

În sală sau pe terenul din spatele blocului, acesta este NBA LIVE 19. Din trailer ne face cu ochiul lupta pentru trofeu dintre Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers, înfruntare încheiată cu scorul de 4 – 0.


MADDEN NFL 19

Madden NFL este un obișnuit al conferințelor EA Play. Fanii fotbalului american au primit cu această ocazie un trailer proaspăt pentru Madden NFL 19.


UNRAVEL TWO

Uite niște ghemotoace simpatice! Unravel Two nu numai că a fost anunțat în cadrul conferinței, dar a și fost lansat în aceeași zi. Parte a programului EA Originals, simpaticul platformer indie continuă aventurile lui Yarny, un personaj compus în întregime dintr-o sfoară, și poate fi deja jucat pe PC, Xbox One și PlayStation 4.


SEA OF SOLITUDE

Sea of Solitude face, la rândul lui, parte din programul EA Originals și cred că este deja unul dintre cele mai așteptate jocuri în 2019.  Jocul a fost anunțat pentru prima dată în 2016 și ne va spune povestea lui Kay, o tânără femeie atât de singură încât provoacă apariția unui companion mai puțin simpatic, propria ei versiune monstruoasă. În încercarea de a afla ce s-a întâmplat cu ea, Kay își plimbă barca cu motor printr-un oraș părăsit, parțial scufundat sub ape, iar de-a lungul aventurii sale va întâlni o mulțime de alte creaturi asemenea ei. Un joc frumos cu o poveste tristă. Abia aștept?


COMMAND & CONQUER: RIVALS

La asta chiar nu mă așteptam. Cel puțin, nu la un RTS competitiv Command & Conquer pentru Android și iOS. Dar probabil că are și el publicul lui. Pe când un C&C nou pentru PC?


ORIGIN ACCESS PEMIERE

Un nou tip de abonament pentru posesorii de PC-uri. Fii printre primii care joacă… ceva de la EA! Din imagine, îmi pare că Ronaldo Cristiano vrea să scape din el 🙂


EA Play – ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ

Cum spuneam în prima parte a articolului, mai jos aveți ocazia să urmăriți înregistrarea întregii conferințe de presă.

Vouă cum vi s-a părut conferința EA Play?

Adaugă un comentariu